در بررسی علل تصادفات رانندگی، کمیسیون مدیریت ایمنی حمل و نقل استان اردبیل، نقش انگل «توکسوپلاسما گوندی» به عنوان عامل اختلال تمرکز راننده را موشکافی کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، جلسه کمیسیون مدیریت ایمنی حمل و نقل و سوانح رانندگی استان اردبیل در بررسی علل تصادفات فوتی، جرحی و خسارتی، به عامل جدید و ناشناختهای رسید که به تعبیر کارشناسان برخلاف بسیاری از استانها، مطالعه آن در اردبیل به صورت منسجم آغاز نشده است.
جانشین پلیس راه استان اردبیل در خصوص آخرین علتهای احصا شده در بروز تصادفات فوتی به انگلی به نام توکسو پلاسما گوندی اشاره کرد که به تازگی زیر میکروسکوپ دانشمندان ایرانی رفته و از عوامل بروز تصادف شناخته شده است.
«سید محمد صفوی» با بیان اینکه بر اساس مطالعات ۱۸ درصد از علت تصادفات فوتی استان به اختلال عملکرد مغز راننده با این انگل مرتبط است، گفت: در مناطق گرمسیر به دلیل رشد بیشتر این انگل سهم تصادفات به واسطه آن به مراتب بیشتر است.
وی به ضرورت انجام مطالعات علمی در این خصوص تاکید کرد و افزود: در استان اردبیل به این موضوع علمی توجه چندانی نشده است و لازم است نقش این انگل در بروز تصادفات فوتی به صورت جدی بررسی شود.
به گفته جانشین پلیس راه استان این انگل با تاثیر منفی بر روی مغز و ایجاد اختلال لحظهای قدرت تصمیمگیری از راننده از جمله برای ترمز کردن را سلب میکند.
صفوی در خصوص وضعیت تصادفات فوتی گفت: از ابتدای فروردین امسال ۱۳ نفر در جادههای استان جان باختهاند که در مقایسه با تعداد متوفی در فروردین سال ۹۷ با ۱۰ نفر، رشد ۳۰ درصدی را نشان میدهد؛ در عین حال در بازه زمانی ذکر شده، تعداد تصادف فوتی نیز از ۸ مورد به ۱۲ مورد رسیده و افزایش ۵۰ درصدی دارد.
وی افزود: بیشترین ساعت وقوع تصادفات از ۱۲ ظهر لغایت ۱۶ ظهر محاسبه شده و روز سه شنبه بیشترین تصادفات در طول هفته رخ میدهد؛ در عین حال ۴۶ درصد تصادفات در محور اصلی بوده و ۸۳ درصد از تصادفات مربوط به خودروهای سواری است.
جانشین پلیس راه استان علت تام تصادفات را توجه نکردن به جلو عنوان کرد و افزود: بررسیها نشان میدهد بیش از ۳۰ درصد از تصادفات به دلیل خستگی و خواب آلودگی راننده به وقوع میپیوندد.
این انگل با مدفوع گربه روی خاک پخش می شود. مرغ ها ضمن خوردن غذا از روی خاک انگل را وارد بدنشان می کنند و به عنوان میزبان دوم انگل عمل می کنند. انگل وارد زرده تخم مرغ میشه. اونایی که تخم مرغ عسلی می خورند (عادت خیلی از رانندگان بیابانی) انگل را وارد بدنشان می کنند و سبب میشه سرعت عملشان در مواحه با خطر کند شود. یعنی عابر پیاده یا ماشین دیگری اگه جلویشان امد، با تاخیر ترمز می کنند.
اگر زنان باردار به این انگل مبتلا شئند، فرزندشان یا سقط می شود یا با اختلال شدید مادرزادی متولد میشه که خیلی بدتر از سقط شدن است.