حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: تنوع واکسنهای دامی و عوارض جانبی ناخواسته واکسنها مانند بروز تب، کاهش یا افت تولید و ... سبب میشود تا برخی از دامداران از انجام واکسیناسیون استقبال نکنند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «دکتر حسینعلی سلطانی» گفت: با انجام واکسیناسیون، ایمنی اکتسابی را در دام ایجاد میکنیم که این کار سبب مقاومت دام در مقابل آن بیماری میشود؛ اما در این میان نباید ایمنی ذاتی را نادیده گرفت زیرا که در میزان ایمنسازی واکسن مورد استفاده مؤثر است.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری افزود: هدف از انجام واکسیناسیون پوشش 100 درصدی جمعیت دام یک منطقه است اما به دلایل مختلف مانند کم بودن سن دام، قرارگرفتن در اواخر دوران آبستنی، نیاز به تکرار واکسیناسیون و ... مانع از رسیدن به این هدف شده است؛ بنابراین کیفیت انجام واکسیناسیون را باید در بالاترین حد خود نگه داشت تا سطح ایمنی قابل قبولی در دام ایجاد شود.
وی ادامه داد: تنوع واکسنهای دامی و عوارض جانبی ناخواستۀ واکسنها مانند بروز تب، کاهش یا افت تولید و ... سبب میشود تا برخی از دامداران از انجام واکسیناسیون استقبال نکنند، پس نیاز است در خصوص اهمیت انجام واکسیناسیون به موقع دام آموزشهای لازم به صورت چهره به چهره داده شود.
سلطانی خاطرنشان کرد: علوم بیولوژی، فارماکولوژی، ژنتیک و بسیاری از علوم دیگر برای تهیه واکسنهای مؤثرتر و بیخطرتر که استفاده آسانتر داشته باشند، برای کاهش عوارض جانبی واکسنها در تلاش هستند؛ از طرفی تجمیع اصولی، بجا و مناسب چند واکسن در یک نوبت تلقیح آن، میتواند سبب کاهش تعداد مراجعات واکسیناتورها به دامداریها شود.
خیر
علتش این است که واکسنهای رایگان ، همگی پولی شده و دامدار توان پرداخت بها را ندارد
خواهشمندم صریح و شفاف جواب دهید