حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: رئیس سازمان دامپزشکی پیش از این خبر از برنامههای سازمان متبوعش در راستای تجهیز کشتارگاهها به خط ۲ داده بود. حالا مدیر کل دفتر نظارتبر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور در گفتوگو با حکیم مهر از جزئیات این برنامه میگوید. از نظر «دکتر سامد برومندفر» سیاست سازمان در این راستا، استفاده از ابزارهای تشویقی است.
حکیم مهر: آقای دکتر، رئیس سازمان قبلا اعلام کرده بودند که سازمان دامپزشکی بعد از عید فطر تدابیر ویژهای در جهت تجهیز کشتارگاهها به خط ۲ تولید خواهند داشت. مهمترین برنامههای سازمان در این زمینه چیست و اجرای این برنامهها چقدر میتواند به بحث بهداشت کمک کند؟
سازمان دامپزشکی برنامههایی برای ارتقای بهداشتی محصولات و فراوردههای خام دامی دارد که در همین راستا، یکی ازموارد مهمی که میتواند در گوشت مرغ و محصولات مرتبط موثر باشد، تخلیه اتوماتیک اندرونی یعنی اندامهای داخلی مرغ در کشتارگاهها است. این فرایند تاثیر بهسزایی در کیفیت بهداشتی گوشت استحصالی دارد. در کشور ما چیزی حدود ۵۰ کشتارگاه صنعتی طیور واجد خط ۲ کشتار و مجهز به تخلیه اتوماتیک اندرونی هستند که بیش از ۴۰ مورد از آنها علاوهبر دارا بودن خط ۲، این خط را فعال هم کردهاند. ما میخواهیم از این ظرفیت برای ارتقای بهداشتی محصولات حاصله استفاده کنیم.
کشتارگاههای صنعتی که به این خط مجهز شدند، هزینههای سنگینی کردند که این سرمایهگذاری در راستای برنامههای بهداشتی سازمان دامپزشکی بوده است، لذا ما هم به خاطر اینکه محصولات سالم و بهداشتی به مردم عرضه کنیم، میخواهیم این قسمت را بیش از پیش فعال و بیشتر به آن رسیدگی کنیم. با همکاریهایی که با انجمن کشتارگاههای صنعتی طیور داریم و فعالیتهایی که در کمیته علمی راهبردی سازمان دامپزشکی و دفتر نظارت بهداشت عمومی پیش میبریم، برنامههایی تشویقی و ترویجی برای این مهم طراحی کردیم که به زودی فرموله خواهند شد.
حکیم مهر: چه برنامههایی؟
کلیات این برنامهها مصوب شده است. امیدواریم با همکاری انجمن صنفی کشتارگاههای صنعتی طیور به یک پکیج خوب دست پیدا کنیم که در قالب آن بتوانیم افزایش عمر ماندگاری برای مرغ منجمد و مرغ تازه سردی که از این خط استحصال شده را داشته باشیم.
همچنین قصد داریم برخی مراکز عمده عرضه و مصرف و همچنین دستگاههای ذیربطی که ذخیرهسازی مرغ را برای پشتیبانی از این طرح و تنظیم بازار دارند، به سمتی ببریم که از مرغ استحصال شده از خط ۲ استفاده کنند.
حکیم مهر: فکر میکنید که چقدر در اجرای این طرح موفق خواهید بود؟
چیزی که ما برآورد کردیم این است که اگر بتوانیم این طرح را پیاده کنیم، در یک برنامه زمانی مناسب خواهیم توانست در فاز اول نزدیک به ۵۰ درصد از محصولات عرضه شده به مردم را از این طریق ارائه کنیم. به تدریج با ترویج این موضوع و اطلاعرسانی و آگاهیدهی به مردم به این سمت میرویم که خود مردم این حق طبیعی خود را طلب کنند و به سمت استفاده هر چه بیشتر از این محصولات بروند. اگر بتوانیم این کار را با موفقیت پیش ببریم، سایر کشتارگاههای ما هم تشویق خواهند شد که به سمت تجهیز کردن یا فعال کردن خط تخلیه اتوماتیک حرکت کنند.
حکیم مهر: آیا صلاح نمیبینید که کشتارگاهها را مجبور به فعال کردن خط ۲ کنید یا ابزارهای لازم برای این اجبار را ندارید؟
سیاست سازمان دامپزشکی این است که به تدریج جلو رفته و در مراحل اول با حالت تشویق و ترویج پیش برویم. ما میخواهیم با رویکرد محصولمحوری حرکت کنیم، چون سلامت محصول برای ما مهم است. طبیعتا در کشور سالیان سال کشتارگاههایی ساخته شده و برای آنها سرمایهگذاری و هزینه شده که همه آنها مجهز به این خط نیستند. ما میخواهیم به سمتی برویم که خود تولیدکنندگان هم بر اساس مطالبهای که جامعه از اینها میکند، تشویق شوند و به این سمت بروند.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
اگر کسی توضیحی رسمی بخواهد ، حاضرم ارائه دهم