کد خبر: ۴۹۷۹۹
تعداد نظرات: ۲۵ نظر
مدیرکل دفتر نظارت‌بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر سامد برومندفر» افزود: برنامه‌هایی تشویقی و ترویجی برای این مهم طراحی کردیم که به زودی فرموله خواهند شد ...
 

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی:‌ رئیس سازمان دامپزشکی پیش از این خبر از برنامه‌های سازمان متبوعش در راستای تجهیز کشتارگاه‌ها به خط ۲ داده بود. حالا مدیر کل دفتر نظارت‌بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور در گفت‌وگو با حکیم مهر از جزئیات این برنامه می‌گوید. از نظر «دکتر سامد برومندفر» سیاست سازمان در این راستا، استفاده از ابزارهای تشویقی است.

حکیم مهر: آقای دکتر، رئیس سازمان قبلا اعلام کرده بودند که سازمان دامپزشکی بعد از عید فطر تدابیر ویژه‌ای در جهت تجهیز کشتارگاه‌ها به خط ۲ تولید خواهند داشت. مهمترین برنامه‌های سازمان در این زمینه چیست و اجرای این برنامه‌ها چقدر می‌تواند به بحث بهداشت کمک کند؟

سازمان دامپزشکی برنامه‌هایی برای ارتقای بهداشتی محصولات و فراورده‌های خام دامی دارد که در همین راستا، یکی ازموارد مهمی که می‌تواند در گوشت مرغ و محصولات مرتبط موثر باشد، تخلیه اتوماتیک اندرونی یعنی اندام‌های داخلی مرغ در کشتارگاه‌ها است. این فرایند تاثیر به‌سزایی در کیفیت بهداشتی گوشت استحصالی دارد. در کشور ما چیزی حدود ۵۰ کشتارگاه صنعتی طیور واجد خط ۲ کشتار و مجهز به تخلیه اتوماتیک اندرونی هستند که بیش از ۴۰ مورد از آنها علاوه‌بر دارا بودن خط ۲، این خط را فعال هم کرده‌اند. ما می‌خواهیم از این ظرفیت برای ارتقای بهداشتی محصولات حاصله استفاده کنیم.

 کشتارگاه‌های صنعتی که به این خط مجهز شدند، هزینه‌های سنگینی کردند که این سرمایه‌گذاری در راستای برنامه‌های بهداشتی سازمان دامپزشکی بوده است، لذا ما هم به خاطر اینکه محصولات سالم و بهداشتی به مردم عرضه کنیم، می‌خواهیم این قسمت را بیش از پیش فعال و بیشتر به آن رسیدگی کنیم. با همکاری‌هایی که با انجمن کشتارگاه‌های صنعتی طیور داریم و فعالیت‌هایی که در کمیته علمی راهبردی سازمان دامپزشکی و دفتر نظارت بهداشت عمومی پیش می‌بریم، برنامه‌هایی تشویقی و ترویجی برای این مهم طراحی کردیم که به زودی فرموله خواهند شد.

حکیم مهر: چه برنامه‌هایی؟

کلیات این برنامه‌ها مصوب شده است. امیدواریم با همکاری انجمن صنفی کشتارگاه‌های صنعتی طیور به یک پکیج خوب دست پیدا کنیم که در قالب آن بتوانیم افزایش عمر ماندگاری برای مرغ منجمد و مرغ تازه سردی که از این خط استحصال شده را داشته باشیم.

همچنین قصد داریم برخی مراکز عمده عرضه و مصرف و همچنین دستگاه‌های ذیربطی که ذخیره‌سازی مرغ را برای پشتیبانی از این طرح و تنظیم بازار دارند، به سمتی ببریم که از مرغ استحصال شده از خط ۲ استفاده کنند.

حکیم مهر: فکر می‌کنید که چقدر در اجرای این طرح موفق خواهید بود؟

چیزی که ما برآورد کردیم این است که اگر بتوانیم این طرح را پیاده کنیم، در یک برنامه زمانی مناسب خواهیم توانست در فاز اول نزدیک به ۵۰ درصد از محصولات عرضه شده به مردم را از این طریق ارائه کنیم. به تدریج با ترویج این موضوع و اطلاع‌رسانی و آگاهی‌دهی به مردم به این سمت می‌رویم که خود مردم این حق طبیعی خود را طلب کنند و به سمت استفاده هر چه بیشتر از این محصولات بروند. اگر بتوانیم این کار را با موفقیت پیش ببریم، سایر کشتارگاه‌های ما هم تشویق خواهند شد که به سمت تجهیز کردن یا فعال کردن خط تخلیه اتوماتیک حرکت کنند.

حکیم مهر: آیا صلاح نمی‌بینید که کشتارگاه‌ها را مجبور به فعال کردن خط ۲ کنید یا ابزارهای لازم برای این اجبار را ندارید؟

سیاست سازمان دامپزشکی این است که به تدریج جلو رفته و در مراحل اول با حالت تشویق و ترویج پیش برویم. ما می‌خواهیم با رویکرد محصول‌محوری حرکت کنیم، چون سلامت محصول برای ما مهم است. طبیعتا در کشور سالیان سال کشتارگاه‌هایی ساخته شده و برای آنها سرمایه‌گذاری و هزینه شده که همه آنها مجهز به این خط نیستند. ما می‌خواهیم به سمتی برویم که خود تولیدکنندگان هم بر اساس مطالبه‌ای که جامعه از اینها می‌کند، تشویق شوند و به این سمت بروند.

حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

 

انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
France
|
۰۱:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
1
5
افزایش عمر ماندگاری مشکل را حل نخواهد کرد و طرح هم اجرا نخواهد شد.تمامی مرغهایی که تاریخ مصرفشان‌ تمام می شود،بلافاصله به کشتارگاه انتقال یافته و ریپک می شود.تنها راه افزایش چند درصدی قیمت مرغ با هماهنگی سایر ارگانها و اطلاع رسانی صحیح به‌ مردم است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
تا امروز کلی از پرونده های ریپک و تجدید تاریخ(یا جعل تاریخ) در کشتارگاهها داشتیم ولی دستور بایگانی پرونده داده شده و به دادگاه ارسال نشده.
اگر کسی توضیحی رسمی بخواهد ، حاضرم ارائه دهم
دکتر صادقی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
دوست گرامی ریپک کردن تخلف هست .ممکنه اتفاق بیوفته ولی همونطور که جناب دکتر برهمند فر فرمودند یکی از کارهایی که قرار هست صورت بگیرد افزایش عمر ماندگاری محصولات خط ۲ هست .سایر اقدامات در وقت مقتضی حتما به اطلاع هموطنان خواهد رسید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۴
در پاسخ به دکتر صادقی گرامی که خودشان عمری در کسوت مسوول فنی بوده اند انتظار بر این است که واقعیتها را بهتر ببینند.برای تولید‌کننده تشویق یعنی درآمد بخصوص در این شرایط سخت اقتصادی.در ضمن مشکل فقط کشتارگاهها نیستند بلکه مشکل اصلی در واحدهای خرد عرضه است که بخاطر نبود توازن در دخل و خرج اکثرا یخچالهایشان نیمه فعال است.بهتر است یک آمار واقعی حداقل در شهر تهران در مورد دمای نگهداری صورت گیرد بعدا ۵ روزه شود.سردخانه ها هم چنین مشکلاتی دارند.بندرت دمای -۱۸ وجود دارد.فساد صرفا مربوط به اندرونه نیست.موقع ریپک اولی تاریخ مصرف ۱۰ روزه می شود
شکوه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
2
2
قبل از هر اقدامی بایستی رفتار صحیح به پرسنل اداره را یاد دهید.متاسفانه رفتار بعضیها با تولیدکننده شبیه به ارباب رعیتی است و هیچگونه اطلاعی از مشکلات تولید کننده را ندارند و بی احترامی می کنند.
تولید کننده غرب استان تهران
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
نه خیر آقا جان
اون کسی که شماها دوست دارید و تعامل می کند ، بازرس نیست.
ناشناس
| Germany |
۰۰:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۴
حالا از کجا فهمیدید منظورشان،بازرس است.ادارات دامپزشکی به یکی از ........ترین ادارات تبدیل شده است.سلام که عرض می کنی علیک سلام نیست بلکه چی داری!!
در ضمن بازرسی اش را هم دیده ایم.برخوردشان با مردم اصلا مناسب نیست بخصوص در استان تهران.
خوشحال
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
نه اقا شهر ما اینجور نیست ارباب رجوع رو تخم چشم ما جا داره ، بیا اینجا
ناشناس
|
France
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
2
2
من هم موافقم.متاسفانه عده ای در استان تهران و بویژه در غرب استان تهران اداره را با ملک شخصی اشتباه گرفته‌اند.هر گونه اعتراض به بی احترامی هایشان مساویست با آزار و اذیت ارباب رجوع.
از مدیر کل استان تهران تقاضا داریم دوره آموزشی تکریم ارباب رجوع را برگزار نمایند.اداره جات محل تخلیه مشکلات روحی روانی نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
1
2
برای این مدیر توانا وبادانش سازمان آرزوی موفقیت دارم. ایشان قطعا برنامه های توسعه علمی دارند محتاج زمان پشتیبانی اند. این را با استفاده ازتجربیات چندین ساله همکاری نزدیک با ایشان می گویم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
حالا اگر HACCP هم بگیرند ، چه باید کرد؟
تاریخ مرغهاشون را چهارساله می کنند؟
دکتر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
1
3
یقین دارم وقتی مدیری توانا و عالم در رأس نظارت بهداشتی بر مواد غذایی سازمان دامپزشکی باشد، تمامی تصمیمات ایشان، عین صواب و منطبق با علم خواهد بود.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
0
5
مرغ استحصال شده از خط ۲ دارای کیفیت بهداشتی بالاتریه امیدوارم با انجام این برنامه ها مرغ با کیفیت تر و سالمتری بدست مصرف کننده برسه . آقای دکتر از مدیران توانمند و دلسوز سازمانه امیدوارم تو اجرای برنامه هاشون موفق باشن .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
قرار نیست برای هر اقدام کوچکی ، 3 ماه تاریخها را افزایش دهیم.
اونوقت باید زمانیکه ، کشتارگاهی در سبک و سیاق برزیل افتتاح بشه ، تولیداتش 6 سال تاریخ داشته باشند.
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۴
0
1
من شخصا راه اندازی خط 2 را امری مبارک میدانم و مطمئنم در افزایش کیفیت محصولات استحصالی در کشتارگاه‌ها نقش به سزایی دارد.
کمک دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۴
0
0
تفکرات علمی حاکم بر دفتر نظارت بهداشتی این روزها نمود عملی عالی دارد که جا دارد به آقای دکتر برومندفر و همکارانشان تبریک عرض کنم.
من
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۴
0
0
از برخورد صمیمانه و دلسوزانه مدیریت و یکایک پرسنل دفتر نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور نهایت تشکر را میکنم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۴
0
1
این روزها استفاده از استانداردهای ملی و بین‌المللی در تدوین قوانین و دستورالعملها در دفتر نظارت بهداشتی سازمان نمود فوق العاده ای دارد. برای زحمتکشان و پرسنل خدوم دفتر آرزوی موفقیت داریم
مسئول فنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۴
0
1
چند روز قبل که به سازمان مراجعه و با حضور کارشناسان مجرب و کارآزموده در دفتر نظارت مواجه شدم، مطمئن شدم که بالاخره آرزوی مسئولین فنی برای حل مشکلات بهداشتی کشور در شرف برآورده شدن ا‌ست. آفرین به انتخاب های عالی دکتر برومند عزیز در بکارگیری پرسنل بی نظیر. آرزوی موفقیت
پاسخ ها
رامین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
.......................
از رییس سازمان جهت تحول سازنده در بخش بهداشت سازمان تشکر می کنیم
ناشناس
|
Japan
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۴
1
0
سلام.کجای دنیا برای رعایت مسایل ابتدایی بهداشت مواد غذایی التماس می کنند ،دوست داشتم مدیر کل بهداشت مواد غذایی سازمان دلایل علمی فرمایشات .......... دکتر رفیعی پور را که فرمودند عمرماندگاری پنج روز و پانزده ماه را تشریح می کردند ..................
.......................
ک.ق
قدس
|
France
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۴
0
3
آقای دکتر برومندفر انسان فرهیخته و دانشمندی هستند و نگاهشان دلسوزانه است لیکن از وضعیت پایین دستی در استانها و بخصوص شهرستانها اطلاع کافی ندارند.در کلانتریها اگر تشریف ببرند مثل قدیم نیست و با متهمان و‌ مجرمان برخورد محترمانه ای صورت می گیرد.تولیدکننده ای که گرفتار هزاران مشکل اقتصادی است بخاطر گرفتن یک نامه باید اسیر شود،جلوی‌ کارشناس شهرستان خم و راست شود،حق اعتراض ندارد چون با تنظیم صورتجلسه به دادگاه جهت شلاق خوردن می فرستند،حق تماس با رییس اداره در خارج از ساعت اداری را ندارد و خلاصه باید بدود.
اول باید رفتار خودمان را اصلاح کنیم بعد به فکر اصلاح جامعه باشیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۴
1
2
حالا از بغل چنین تئوریهایی برای همکاران چیزی در میاد یا نه؟
"نان را بچسب که شینزو آبه"
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
0
0
با سلام خدمت همکاران
امیدوارم تصورات برخی از کارشناسان دکتر برومند فر که اغراض ما بعد الطبیعه برای سخنان ایشان می نگارند اصلاح شود و گرنه در حوزه تولید هیچ کس همچون تولید کننده یار و یاور سازمان نیست و همچنین از دکتر برومند فر تقاضا دارم از حواله کردن ما به کارشناسان تازه کار اکیدا خودداری نمایند که خدای ناکرده سوء تفاهمی ایجاد نشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۷
0
0
دکتر جان کمی هم به فکر ماده ی 19 باش .تا این قانون اجرا نشه 10 خط هم تو کشتارگاهها بزاری بازم یه جای کار می لنگه
نظر شما
ادامه