کد خبر: ۵۰۱۲۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
 

طی ۶ سال گذشته جهش قیمت گوشت به دلایل مختلف از جمله افزایش نرخ ارز و به تبع آن تورم صادراتی، سهم گوشت قرمز را در سبد خرید خانوارهای متوسط و ضعیف کشور به شدت کاهش داد .

به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرآنلاین، قیمت گوشت قرمز سال گذشته رکوردهای عجیبی را به ثبت رساند. ثبت این رکوردها در کنار کاهش عرضه در واحدهای صنفی در حال تبدیل شدن به بحرانی بزرگ بود. اما دولت در کنار نظارت بر کشتارگاه‌ها و مقابله با احتکار این کالای حساس در سبد خانوارها واردات دام زنده و در کنار آن آغاز عرضه گوشت در میادین میوه و تره بار به قیمت ارز دولتی و همچنین عرضه ان از طریق فروشگاه‌های اینترنتی توانست بر این بحران غلبه کرده و پاسخ تقاضای گوشت در بازارهای داخلی را بدهد.

یکی دیگر از عوامل این موضوع افزایش صادرات برای کسب سود ارزی بالاتر بود. ممنوعیت صادرات طی برهه‌هایی از زمان نیز تورم صادراتی کالا در بازارها را کنترل کرد اما قاچاق دام زنده و گوشت همچنان به کمبود این کالا در کشور دامن می زند.

 

طی فصل بهار نوسان قیمت گوشت از نرخ ۸۶۷.۳۱۸ ریال تا ۸۷۷.۷۲۷ ریال بود. این نوسان هزار تومانی در حالی طی ۳ ماه گذشته به ثبت رسید که بررسی روند رشد قیمت گوشت قرمز در بازارها طی سال‌های گذشته نشان از افزایش قیمت بیش از ۱۰۰ درصد دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، قیمت گوشت قرمز اعم از گوسفند و گاو سال پیش (۹۷) نسبت به اسفند سال ۹۶ حداقل ۱۲۰ درصد رشد داشته است.

 

براساس آخرین نرخنامه سازمان میادین میوه و تره بار که روزهای پایانی ماه گذشته منتشر شد گوشت تازه چرخ کرده مخلوط در میادین با قیمت هر کیلوگرم ۶۸ هزار تومان عرضه می‌شود، ضمن اینکه هر کیلوگرم گوساله خورشتی ۹۲۴۰۰ تومان و گوسفندی خورشتی ۱۱۲۶۰۰ تومان نرخگذاری شده است.

بنابر این گزارش، هر کیلوگرم ران تازه گوساله ۹۲ هزار تومان، سر دست تازه گوساله ۸۹ هزار تومان، ران تازه گوسفندی ۱۱۱۸۰۰ تومان و سر دست تازه گوسفندی ۹۶ هزار تومان در میادین به فروش می‌رسد، ضمن اینکه هر کیلوگرم راسته پاک کرده گوساله ۹۹۸۰۰ تومان، فیله پاک کرده گوساله ۱۱۰ هزار تومان، ماهیچه تازه گوساله ۹۲ هزار تومان و راسته با استخوان گوسفندی ۹۲۹۰۰ تومان عرضه می‌شود.

 

بنابر گزارش‌های وزارت جهاد کشاورزی سرانه مصرف روزانه پروتئین حیوانی برای هر ایرانی با احتساب محصولات شیلاتی و گوشت وارداتی، ۳۶ گرم و بدون در نظر گرفتن محصولات شیلاتی، ۲۹.۵ گرم است. این در حالی است که سرانه مصرف گوشت قرمز برای هر ایرانی طی یکسال بین ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم است اما سازمان جهانی خواربار و کشاورزی (فائو) در دسامبر ۲۰۱۲ سرانه مصرف گوشت (قرمز و سفید) در جهان را ۴۱ کیلوگرم اعلام کرد. اما ایرانی‌ها بخصوص طی سال گذشته و همزمان با افزایش قیمت تمام کالاهای اساسی کمتر از ۱۲ کیلوگرم گوشت مصرف کرده اند. طبق آمار فائو ایران از لحاظ مصرف گوشت بین ۱۹۶ کشور جهان در رتبه ۹۸ قرار دارد.

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
عباسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
0
0
میزان تولید داخلی که مبنای اصلی سرانه تولید و مصرف است به ان اشاره نشده است اشاره به قاچاق دام و بذون ذکر عدد و رقم دام قاچاق شده یک انحراف است باید تعداد دام قاچاق حداقل به تخمین هم ذکر شود افزایش قیمت کوشت تولید داخلی دلایل خاص خود را دارد قطعا در فراوانی دام قابل کشتار به عنوان عامل اصلی کاهش قیمت مطرح خواهد بود و این مهم به عنوان یک اصل انکار ناپذیر در مورد تمامی کالاها مصداق دارد
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
0
0
هر ایرانی سالی 10 تا 12 کیلوگرم گوشت قرمز در سال؟؟!

این آمار خلاف واقع است و کاملا اشتباه است!

هر خانواده 5 نفره ایرانی نمی تواند حتی 3 کیلوگرم هم گوشت قرمز در سال خریداری کتد.
نظر شما
ادامه