حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو اکنون بر اساس سم پاشی که سازمان دامپزشکی و خود دامداران انجام دادند، تحت کنترل است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، «دکتر علیرضا رفیعی پور» رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره آخرین وضعیت بیماری تب کریمهکنگو در کشور اظهار کرد: در حوزه بیماری تب کریمه و کنگو در خطرناک ترین فصل ابتلا به این بیماری قرار داریم زیرا عامل بیماری که کنه است در این فصل فعال تر می شود.
وی افزود: افرادی که شغل آنها با دام مرتبط است میتوانند در خطر گزش کنه و ابتلای به این بیماری قرار داشته باشند، عامل دوم مصرف گوشت دام آلوده ای است که خارج از کشتارگاه ذبح شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: تا به امروز 54 نفر مبتلای به این بیماری شده اند و چهار (پنج) نفر فوت کردند که دو نفر در سیستان بلوچستان، یک نفر در گیلان و یک نفر در اردبیل بودهاند .
وی تصریح کرد: همه افرادی که فوت کرده اند چوپان یا قصاب بوده اند یا از گوشتی استفاده کرده اند که تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور ذبح نشده است.
رفیعی پور گفت: سیل های اخیر در کشور می توانست عوامل بیماری را در کشور افزایش دهد و فاجعه ایجاد کند اما بر اساس فعالیت های پیشگیرانه ای که انجام شد آمار تلفات و مبتلایان در مقایسه با سال قبل کمتر است.
وی اظهار داشت: گرمای شدید هوا در سال جاری نیز می توانست باعث شیوع بیشتر بیماری باشد اما این بیماری اکنون بر اساس سم پاشی که سازمان دامپزشکی و خود دامداران انجام انجام دادند تحت کنترل است.
رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: ذبح دام در مقایسه با سال قبل در گشتارگاه های رسمی کشور افزایش یافته که این امر نیز باعث شده رنج ابتلای به این بیماری نسبت گذشته کمتر باشد.
وی تصریح کرد: در 10 سال گذشته هر سال 5 تا 10 نفر در اثر ابتلای به این بیماری فوت کرده اند که این امر در شأن مردم ما نیست و تنها با دوری کردن از عوامل این بیماری (کنه) و کشتار دام در مکلان های غیر رسمی می توان در سال آینده اعلام کرد که این بیماری در کشورمان هیچ تلفاتی نداشته است.
رفیعی پور اظهار داشت: مردم کشورمان قانونمدار هستند و با رعایت توصیه های بهداشتی سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت، میتوان بیمار مبتلا به این بیماری نداشت.
بنابراین گزارش، معاون سازمان دامپزشکی کشور هفته گذشته در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، خبر شیوع دوباره تب کریمه-کنگو و قربانی شدن 5 نفر در در اثر ابتلا به این بیماری را اعلام کرده بود.
.........................
آقا من یه سوال دارم:
این روش آمار دادن برای تلفات انسانی: 5تا 10 نفر یا چهار(پنج) نفر از نظر اخلاقی و انسانی صحیح است؟
مَنْ قَتَلَ نَفْسَا بِغَیرِ نَفْسٍ أوفَسادٍ فِی الأَرضِ فَکانَّما قَتَلَ النَّاسَ جمیعاً وَ مَنْ أَحْیاها فَکأَنَّما اَحیا النَّاسَ جمیعاً
ارزش جان یک انسان برابر همه بشریت است!
این کلام وحی است
..........
والسلام
ظاهرا نكته هاي من دكتر نكته بين براي مديران گيرنده ندارد پس بهتر است بجاي ايشان ، خوانندگان را مخاطب قرار دهم.
دوست عزيز لطفا توجه بفرماييد كه رئيس محترم سازمان مي فرمايند: "تحت كنترل است".
عرض مي كنم: بايد ديد معني كنترل از نظر ايشان چيست؟ قطعا واژه كنترل در كنترل ترافيك، كنترل آلودگي هوا، كنترل جمعيت و ........در هر عرصه مفهوم تخصصي خود را دارد. حال بايد ديد كه آيا اين بيماري از نقطه نظر اپيدميولوژي و بيماري شناسي تحت كنترل است؟!!!!!!!
فرمودند:" كنترل"
عرض مي كنم:" لطفا لطفا لطفا پيشگيري"
فرمودند: "تابستان و گرما و سيل و ......."
عرض مي كنم : اين ها بيشتر شبيه بهانه است تا دليل. اقدامات پيشگيرانه بايد قبل از فصل خطر آغاز مي شد.
مي فرمايند:" 5 نفر تلفات انساني"
عرض مي كنم:" به نظر شما و معاون محترم بهداشتي تان كه با اپيدميولوژي آشنا هستند آيا 5 نفر تلفات انساني به معني چند هزار يا ده هزار مورد ابتلا و تلفات در دام ها نيست؟ باز هم مي فرماييد تحت كنترل؟
مي فرمايند:" این امر در شأن مردم ما نیست".
عرض مي كنم: اين جمله را خطاب به ما ميفرماييد؟ يا خطاب به خود و مديرانتان؟ يا خطاب به وزارت بهداشت؟يا خطاب به مافياي واردات دام زنده؟ يا خطاب به جناب كنه؟ يا خطاب به عامل بيماري ؟ لطفا مخاطب خودرا براي اين جمله مشخص فرماييد.
مي فرمايند:"كنترل بيماري"
عرض مي كنم: لطفا بجاي تشكيل كميته مشترك "تب خوكي" كه در چين شايع شده، برنامه اي جدي و موثر براي پيشگيري و كنترل و ريشه كني بيماريهاي خسارت بار مثل تب كريمه كنگو و لمپي اسكين و تب برفكي و........ بريزيد.
به قول معروف و با كمي تغيير و اجازه از حضرت سعدي:
اي كه "صنعت" رفت و در خوابي
مگر اين چند روزه دريابي
با احترام
دكتر نكته بين