رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان تفت گفت: از 10مورد سگ های ولگرد شهر تفت نمونه گیری انجام شد که نتایج آزمایش در 8 مورد از آن ها هاری اعلام شده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از راه دانا، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان تفت در رابطه با هاری دام ها در منطقه زردین اذعان داشت: نتایج مثبت آزمایشگاهی نشان دهنده هاری در برخی از دام های منطقه زردین شهرستان تقت است.
«دکتر میرزایی» افزود: یکی از دامداران منطقه زردین پس از یک ماه حمله گرگ به گله خود اطلاع می دهد که یکی از دام هایش دچار ضعف و بیماری شده است که پس از حضور تیم دامپزشکی شهرستان، دام ذبح و از مغز وی نمونه گیری شد که نتایج مثبت آزمایشگاهی نشان دهنده هاری در این دام بود.
وی تصریح کرد: همچنین از 10 مورد سگ های ولگرد شهر تفت نمونه گیری انجام شد که نتایج آزمایش در 8 مورد از آن ها هاری اعلام شده است.
این مقام مسئول اذعان داشت: این نشان دهنده این است که منطقه دارای آلودگی است جدای از اینکه در حیات وحش نیز هاری دیده شده است و گرگ ها حتی در حضور انسان به دام حمله کردند، که از علائم هاری نیز نترس بودن حیوان است چون این بیماری بر روی مغز اثر می گذارد و حیوان دیگر احساس ترس ندارد.
وی ادامه داد: هاری متخص حیوانات وحشی نیست حتی گاو و گوسفند نیز دچار هاری می شوند و انسان نیز به این بیماری مبتلا می شود که بیماری خطرناکی است.
میرزایی با بیان اینکه مکرراً به نهادهای ذیربط و مسئولان شهرستان در مورد این بیماری ها تذکر داده ایم و می دهیم، اذعان داشت: دامپزشکی به عنوان یک نهاد متولی بارها و بارها در جلسات مختلف گوشزد کرده ایم و تذکر داده ایم و حتی داد زده ایم که نمی توان به راحتی از کنار موضوعاتی چون حمله حیوانات وحشی، سگ های ولگرد و..... عبور کرد، متاسفانه تا شرایط حاد نشود و مشکل جدی پیش نیاید، اقدامی نخواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری در شهرها و دهیاری و بخشداری در روستاها متولی جمع آوری حیوانات ولگرد است و باید در این زمینه اقدامی عاجل صورت گیرد.
مدیرکل محیط زیست یزد: گرگ حیوانی زیان کار نیست و وجود آن در منطقه برای تعادل اکولوژیک نیاز است
گفتنی است مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد چندی پیش در خصوص خبرهای منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر حمله گرگ به گوسفندان در روستای زردین شهرستان تفت گفت: گزارشی مبنی بر این حمله به اداره محیط زیست نرسیده است، معمولا اگر حملهای هم از سوی گرگها رخ بدهد در زمستان اتفاق میافتد و در فصل تابستان از آنجا که گرگها غذا و طعمه در محیط خود زیاد دارند نیازی ندارند که به گوسفندان حمله کنند.
«نیره ملایی پور»، ادامه داد: گزارشهایی نیز در اواخر فصل پاییز در استان مبنی بر حمله گرگها وجود داشت که ثابت نشد و ناشی از حمله سگ گرگهای هیبریدی بود و آمار و ارقامی نیز که مبنی بر تلف شدن گوسفندان بود صحت نداشت و حملات این سگ گرگها نیز به دلیل نبود حصار و فنس اطراف مزارع و دامداریها و تخلیه زباله در اطراف آنها بود.
مدیر کل محیط زیست استان یزد با بیان اینکه گرگ حیوانی زیان کار نیست و وجود آن در منطقه برای تعادل اکولوژیک نیاز است، تصریح کرد: گرگها در تابستان معمولا بعید است که حملهای به گوسفندان و مزارع داشته باشند چرا که مخصوصا امسال با افزایش زیاد زایمان کله بز و قوچ در منطقه مواجه هستیم و طعمه طبیعی برای گرگها وجود دارد و نیازی به حمله برای تهیه غذا نیست، البته سگ گرگ و سگ ولگرد زیاد وجود دارد که مردم باید به حصارکشی مزارع خود در این زمینه اقدام کنند.
ملاییپور در خصوص مشاهده گراز در منطقهای از تفت گفت: این موضوع نیز مورد بررسی قرار میگیرد و با بازدید از منطقه چنانچه حملهای رخ داده باشد و یا جمعیت گرازها افزایش پیدا کرده باشد با توجه به اینکه گراز حیوانی زیانکار است براساس قانون میرشکار معرفی میکنیم تا تعداد محدودی از آنها را از منطقه حذف کند.