کد خبر: ۵۱۶۰

حکیم مهر - مدیرکل شیلات استان بوشهر از تعمیم مصوبه دولت در استان خوزستان مبنی بر امهال وام پرورش‌دهندگان میگو خبر داد و گفت: این مصوبه قطعا در اردیبهشت ماه سال 90 اجرایی می‌شود.

اردشیر یاراحمدی اظهار کرد: در دور سوم سفر هیات دولت به استان بوشهر، امهال وام بانکی پرور‌ش‌دهندگان میگو همچون استان خوزستان مصوب شد که در این راستا کارگروهی تشکیل شده تا میزان مطالبات کل بانکی از صنعت پرورش میگو در استان بررسی شود و سودهای وام بانکی تولیدکنندگان که طی چند سال اخیر از بابت وقفه صادرات و مسائل و مشکلات مدیریتی تولید بوده از جانب دولت تامین و به حساب‌ بانک‌های عامل واریز شود. همچنین بر اساس این مصوبه اصل وام به مدت هشت سال تقسیط و از سوی پرورش‌دهندگان پرداخت می‌شود.

یاراحمدی افزود: این مصوبه قطعا در اردیبهشت ماه سال 90 اجرایی می‌شود و هم اکنون مقدمات و کارگروه استانی آن در حال پیگیری است.

به گفته وی بدهی ثابت پرورش‌دهندگان میگو در این استان حدود 34 میلیارد تومان و سود آن نیز تقریبا همین میزان است که سال آینده اعتبار آن از سوی دولت تامین و شامل بخشودگی می‌شود.

مدیرکل شیلات استان بوشهر درباره گلایه پرورش‌دهندگان مبنی بر کمبود نقدینگی برای تولید، گفت: دغدغه پرورش‌دهندگان فشار بانک‌ها و نبود سرمایه در گردش است که اردیبهشت ماه مصوبه دولت اجرایی خواهد شد.

وی افزود: بانک‌ها علیه پرورش‌دهندگان اقدام کرده و سه بانک بر پرورش‌دهندگان مبنی بر باز پرداخت مطالبات فشار آورده‌اند که البته تاکنون کار اجرایی انجام نداده‌اند اما چالش ایجاد کرده‌ و باعث نگرانی پرورش‌دهندگان شده‌اند که برای ما هم جای تاسف دارد لذا پیگیری می‌کنیم مصوبه سریعا اجرایی شود تا نگرانی تولیدکنندگان برطرف گردد.

یاراحمدی با تاکید براینکه مصوبه دولت قابلیت اجرایی دارد، تصریح کرد: با اجرای این مصوبه، بیش از دو برابر سطح فعلی تولید میگو در استان بوشهر خواهیم داشت. همچنین در صورت اجرای مصوبه دولت، زیرساخت‌ها آماده است و بیش از مقداری فعلی می‌توان میگو تولید کرد.

مدیرکل شیلات استان بوشهر با اشاره به اینکه با ورود بیماری لکه سفید در این استان از سال 84 کارگاه آموزشی با حضور کارشناسان خارجی و کشورهای صاحب‌نظر تجربه مدیریت تولید در کنار بیماری تشکیل شد، گفت: با رفع این مشکل از سال 84 بدون وقفه تولید میگو ادامه و میزان سطح زیر کشت و برداشت روند صعودی داشته است.

به گفته وی امسال سه هزار و 200 تن میگو از استخرهای پرورشی استحصال شده که بخش عمده آن وارد بازار داخلی و حدود یک تن به کشورهای اروپایی و آسیایی صادر شده است.

یاراحمدی خاطرنشان کرد: سال گذشته حدود هزار هکتار از مزارع تحت کشت قرار گرفت که حدود سه هزار تن میگو استحصال شد و امسال نیز حدود هزار و 200 هکتار تحت کشت قرار گرفت که سه هزار و 200 تن محصول برداشت شد.

مدیرکل شیلات استان بوشهر پیش‌بینی کرد: سال آینده هزار و 500 هکتار مزرعه پرورشی تحت کشت و پرورش میگو قرار گیرد و حدود چهار هزار و 500 تن میگو برداشت شود.

به گفته وی در استان بوشهر 10 سایت پرورشی در این استان است که شامل شش هزار هکتار استخر پرورش می‌شود که البته سطح مفید آن چهار هزار و 300 هکتار است - که امسال حدود یک سوم آن استفاده شده - و بقیه در حال ساخت است.

یاراحمدی با اشاره به اینکه از نیمه اسفند ماه تولید سال آینده آغاز می‌شود، گفت: از نیمه اردیبهشت ماه نیز پرورش در سطح مزارع آغاز خواهد شد.

وی عنوان کرد: در این استان 24 مرکز فرآوری آبزیان وجود دارد که حدود 18 مرکز دارای کد اتحادیه اروپا است که مستقیما می‌تواند به اروپا محصولات فرآوری شده را صادر کنند. همچنین 13 مرکز تکثیر وجود دارد که سالانه قابلیت تولید حدود یک میلیارد بچه میگو در استان بوشهر دارند که هم‌اکنون حدود هشت مرکز فعال است.

گفتنی است، سیدامین‌الله تقوی - سرپرست سازمان شیلات ایران نیز اعلام کرد: مصوبه امهال وام‌های پرورش‌دهندگان میگو در استان خوزستان برای استان بوشهر هم تعمیم داده ‌شده است.

 

 

نظر شما
ادامه