حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پایان سفر یک روزه خود به خراسان شمالی در جمع اصحاب رسانه این استان حاضر شد و به تشریح مهم ترین موفقیت های این سازمان در دو سال گذشته و برنامه های در دست اجرا پرداخت.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، «دکتر علیرضا رفیعی پور» در این نشست خبری با اشاره به این که برای نخستین بار در تاریخ سازمان دامپزشکی کشورمان، رئیس این سازمان به دبیرکلی منطقه آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی بهداشت دام انتخاب شد، آن را توفیق بزرگی برای مجموعه این سازمان و کشورمان توصیف کرد و گفت: در مجامع منطقه ای سازمان جهانی بهداشت دام درخصوص بیماری های دامی و مشترک و موضوع امنیت غذایی و تجارت جهانی و.. مباحث و پیشنهادهای کشورها، مطرح و به مجمع سالانه آن در پاریس پیشنهاد می شود تا به مصوبات اجرایی برای همه کشورها تبدیل شود.
وی کاهش 38 تا 75 درصدی شمار کانون های بیماری های استراتژیک دامی در کشور طی سال گذشته و موفقیت های این سازمان در کنترل بیماری های خسارت زای آبزیان و کرم ابریشم را مورد اشاره قرار داد و افزود: با کنترل آنفلوانزای پرندگان و دستیابی به موفقیت 97 درصدی در این شاخص هم دوباره به صادرکننده مرغ و تخم مرغ تبدیل شدیم.
وی ادامه داد: این سازمان هم چنین سال گذشته بر چرخه تولید تا عرضه 15 میلیون تن انواع فرآورده نظارت بهداشتی داشت که 3 میلیون تن آن، صادر و 8 هزار تن فرآورده غیرقابل مصرف هم از چرخه مصرف انسانی خارج شد. وی اهمیت تشخیص سریع و دقیق بیماری های دام و طیور برای مهار آن ها را گوشزد کرد و گفت: بهداشت و پیشگیری امری اعتبارمحور است و مجموع اعتبارات استانی و ملی سال گذشته ما برای کنترل بیماری ها و نظارت بر سلامت فرآورده ها به هزار میلیارد تومان رسید اما برای ریشه کنی بیماری ها به طور حتم به اعتباراتی به مراتب بیشتر نیاز است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر احتمالی تحریم ها بر تامین داروهای دامی با اشاره به این که 97 درصد داروهای دامی در کشور تولید می شود و تقریبا خودکفا هستیم، در عین حال اذعان کرد: درخصوص مواد اولیه برخی از داروها که وارداتی است، حتی قبل از خروج آمریکا از برجام تدابیر پیشگیرانه اندیشیده شد و اکنون ذخایر استراتژیک و انبارهای شرکت های داخلی ما به اندازه نیاز 6 ماه کشور ذخیره دارو و مواد بیولوژیک دارد.
دکتر رفیعی پور از آغاز طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در 68 کشتارگاه تمام اتوماتیک (دارای خط 2 برای تخلیه خودکار اندرونه) از ابتدای مهرماه خبر داد و آن را زمینه ساز افزایش صادرات خواند و ابراز امیدواری کرد: در آینده نزدیک، 260 کشتارگاه طیور کشورمان به خط 2 مجهز شده باشد تا تولیدات با کیفیت صادراتی به بازارهای داخلی و خارجی روانه شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور هم چنین در پاسخ خبرنگار دیگری موضوع کنترل بیماری های حیات وحش را ازجمله موفقیت های این سازمان ذکر کرد و گفت: با توجه به ایمن سازی صددرصدی دام های حاشیه زیستگاه ها علیه بیماری ها که اولویت ما بود، این موفقیت حاصل شد و اکنون نیز نماینده دائم ما در کمیته ویژه سازمان حفاظت محیط زیست حضور دارد و تعامل خوبی بین دو سازمان برقرار است.
وی هم چنین کاهش 50 درصدی موارد تب مالت انسانی در کشور طی سال گذشته را مرهون توسعه خدمات دامپزشکی در این بخش دانست و از آمادگی کامل این سازمان برای حمایت از شرکت های دانش بنیان به منظور خودکفایی کشور در حوزه تولید دارو، واکسن و مواد بیولوژیک دامپزشکی خبر داد.