مدیر کل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بدون تردید فعالیت های دامپزشکی در حوزه بهداشت و سلامت عمومی جامعه منطبق با اهداف پدافند غیر عامل است .
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، «دکتر عبدالله بهمنش» ضمن تبریک هفته گرامیداشت پدافند غیرعامل گفت: با توجه به این که نیمی از بیماری های جوامع انسانی در ردیف بیماری های مشترک بین انسان و دام می باشد و با در نظر گرفتن موضوع حملات بیولوژیک در جامعه جهانی، می توان به نقش موثر و اهمیت دامپزشکی در موضوع پدافند غیر عامل به خصوص پدافند زیستی پی برد.
وی گفت: با توجه به وظایف و مأموریتهای سازمان دامپزشکی کشور در تامین بهداشت دام و مبارزه علیه بیماریهای واگیر و بیماریهای مشترک بین انسان و دام و همچنین تضمین امنیت و سلامت مواد غذایی و انجام وظیفه برای مقابله با بیماریهای واگیر دامی و بیماریهای مشترک و همچنین سهل بودن انتقال بیماریها در حوزه پرورش و تولیدات دامی، لازم است به موضع پدافند غیرعامل و بحث تهدیدات زیستی و مدیریت بحران و همچنین مباحثی بیشتر اهمیت داد.
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حقیقت نوع وظایف و ماموریتهای دامپزشکی بهدلیل اینکه باید واکنش سریع در مقابل بیماریها داشته باشد، ارتباط تنگاتنگی با مباحث پدافند غیرعامل و مدیریت بحران دارد .
دکتر بهمنش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش دامپزشکی در پدافند غیر عامل تأکید کرد: قسمت اعظمی از فعالیت های دامپزشکی شامل اقدامات پیشگیری، کنترل و مراقبت از بیماری های دام و طیور و نیز اقدامات دیگر در حوزه بهداشت و سلامت عمومی جامعه و اقتصاد ملی در راستای پدافند غیر عامل صورت می گیرد .
وی با بیان اینکه پدافند غیر عامل در واقع یک نوع مصونیت جهت جلوگیری از خطرات و خسارت های بعدی است، بر نقش کنترل بیماری های دامی از جمله بیماریهای واگیر و غیر واگیر بالاخص بیماری های مشترک بین انسان و دام در راستای پدافند غیر عامل تاکید کرد و افزود: فعالیت های دامپزشکی در حوزه اقدامات نظارتی، بیماریابی علی الخصوص در زمینه بیماری های نوپدید و بازپدید همگی در راستای پدافند غیر عامل تعریف می شود .
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد مجدداً به نگاه ویژه مسئولین استانی و کشوری به حوزه فعالیت های دامپزشکی اشاره کرد و گفت: با شناخت بیشتر مسئولین و مردم نسبت به حوزه بیماری های دامی در بحث پدافندغیرعامل و همچنین پذیرش آن به عنوان یک اصل در امور اجرایی، قطعاً خسارت های احتمالی از اینگونه حملات خصوصا در حوزه بیوتروریسم به حداقل ممکن خواهد رسید.