حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه همکاران دامپزشک از بدو وقوع زلزله در محل حضور داشتند، گفت: «حدود ساعت ۲ بامداد که زلزله اتفاق افتاد، بلافاصله اکیپهای ما در ۲ شهرستان سراب و میانه مستقر بودند. ما نیز با رئیس سازمان جهاد کشاورزی اقدامات پیشگیرانه را انجام دادیم و امروز هم در مناطق زلزلهزده حضور داشتیم.»
«دکتر امیرحسین بهداد» ادامه داد: «همکاران در زمینه دفن بهداشتی دامهای تلف شده در زیر آوار نظارتهای لازم را انجام دادند و اماکن دامی را ضدعفونی کردند.»
بهداد با با بیان اینکه از میان چند روستای شهرستان میانه، روستای ورنکش آسیب جدی دیده است، تصریح کرد: «در شهرستان سراب نیز روستاها دچار خسارت زیاد شده است. اما در مجموع به واسطه اقداماتی که در سالهای اخیر از سوی سازمان جهاد کشاورزی انجام گرفته و اماکن دامی منطقه بازسازی شده، خسارتها بسیار کمتر از زلزلههای مشابه بود. با این حال خسارت داشتیم و اقدامات برای جبران آن در حال انجام است.»
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی ضمن تاکید بر انجام اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از طغیان بیماریهای دامی در مناطق زلزلهزده، خاطرنشان کرد: «اداره کل دامپزشکی استان در شرایط کنونی همه اقدامات بهداشتی را انجام میدهد و بعد از آرام شدن فضا و ثبات شرایط نیز بحث واکسیناسیون علیه بیماری شاربن و شاربن علامتی را شروع خواهیم کرد. کمااینکه عامل بیماری میتواند به مدت ۶۰ سال در داخل خاک زنده بماند. ما هم احتمال میدهیم در مناطقی که آواربرداری شده، مواردی برای شیوع وجود داشته باشد.»
وی با تاکیدبر اینکه مباحث مربوط به جبران خسارت زلزلهزدگان مربوط به حوزه جهاد کشاورزی است، گفت: «در این زمینه ساماندهی اکیپها و تدارک اکیپهای مشترک بین جهاد کشاورزی، دامپزشکی و مرکز بهداشت اتفاق افتاد. در حال حاضر نیز مهمترین تلاش اکیپهای مشترک در زمینه آمارگیری است. چرا که متاسفانه بعضا شاهد هستیم که در اینگونه رخدادها بعضی افراد آمار غلط میدهند.»
وی افزود: «بسیار اتفاق افتاده افرادی که خسارتی ندیدهاند، در آمارگیری اعلام میکنند که دامهای خود را از دست دادهاند و از این طریق پول بیتالمال را تصاحب میکنند. لذا از همان ابتدا قرار شده نظارتهای دقیقی در این مورد داشته باشیم تا از فعالیت افراد سودجو جلوگیری کنیم. از سوی دیگر نیز ممکن است افرادی که واقعا خسارت دیدهاند بهدلیل حجب و حیا یا عدم دسترسی به مسئولین مربوطه نتوانند از حقوق قانونی خود استفاده کنند.»
بهداد ادامه داد: «مقرر شد سازمان جهاد کشاورزی در خصوص استقرار حیواناتی که احتمالا فاقد محل نگهداری هستند، هماهنگی لازم برای اختصاص گاوداریهای خالی در نزدیکترین روستاها را انجام دهد تا حیوانات به آن اماکن دامی منتقل و ساماندهی شوند.»