حکیم مهر - سرپرست پژوهشکده شمال انستیوپاستور ایران از تامین موشهای آزمایشگاهی استانهای نیمه شمالی کشور در شهرستان آمل خبر داد.
بهزاد اسفندیاری با بیان اینکه حیوانات آزمایشگاهی به عنوان محیطهای کشت زنده یکی از ابزارهای مهم در اختیار محققان است، افزود: این حیوانات یک مدل انتخابی آزمایشی در پژوهشهای پزشکی بوده و شباهتهای آناتومیکی، فیزیولوژیکی و ژنتیکی آن با انسان این موجودات به مدلی قوی برای تعیین عملکرد ژن انسانی تبدیل کرده است.
وی با اشاره به اینکه به این موجودات، حیوانات آزمایشگاهی ترانسژنیک میگویند، یادآور شد: بخش علوم حیوانات آزمایشگاهی پایگاه تحقیقاتی شمال کشور برای نخستین بار این موشهای آزمایشگاهی را تولید کرده است.
سرپرست پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران با تاکید بر اینکه با راهاندازی تولید این حیوانات ژنتیکی توسعه تحقیقات هایتک میسر میشود، گفت: این حیوانات زمینه مناسبی برای شناخت انواع بیماریهای خاص هستند.
وی با اعلام اینکه این تولید میتواند زمینه ساخت داروها و واکسنهای جدید را برای محققان دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی فراهم کند، اظهار داشت: این پایگاه میتواند نیاز استانهای شمالی، شمال شرق و شمال غرب کشور به این حیوانات آزمایشگاهی را تامین کند.
سرپرست پژوهشکده شمال انستیتوپاستور ایران با بیان اینکه استانهای شمالی به دلیل افزایش ابتلا به انواع سرطانهای خاص گوارشی و حنجره نیاز به وجود حیوانات ژنتیکی برای تحقیقات دارد، خاطرنشان کرد: امکانات تولید این حیوانات در این مرکز برای ارتقای پروژههای تحقیقاتی موثر خواهد بود.
پایگاه تحقیقاتی آمل تنها شعبه انستیتوپاستور ایران در کشور است که در سال 73 راهاندازی شده است.
مطابق بررسیهای اینجانب خبر کذب است. تولید موشهای ترانسژنیک اقدام ارزشمندی است اما طی تماس با آن مرکز متوجه شدم که صرفاً عمل تکثیر انجام شده و نه تولید. تعدادی موش ترانسژنیک خریداری و تکثیر کرده اند که هر مرکز یا دانشگاهی در صورت نیاز قادر به انجام آن خواهد بود