در ابتدای قرن 20 میلادی و همزمان با انتشار نسخههای قبلی این کتاب، IVF انسان دستخوش تحولات چشمگیری در بسیاری از زمینهها شده بود. کسب دانش علمی بیشتر با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، یکی از آنها بوده است؛ مدیریت بیماران و چرخههای درمانی نیز با هجمه تبلیغات شرکتهای تجاری و نیز مسائل قانونی تحت تاثیر قرار گرفته بود. گسترش سریع، هم در تعداد چرخههای درمانی و هم در طیف درمانهای ارائه شده، نیاز به یک کنترل دقیقتر و منظمتر را در روال کاری معمول آزمایشگاه IVF ایجاد کرد؛ و همچنین این بسیار مهم است که پرسنل آزمایشگاه IVF، درک مناسبی از علوم پایهای داشته باشند که ما با بهرهگیری از آنها در تلاش برای پیریزی یک زندگی جدید هستیم.
IVF در اکثر کشورهای جهان انجام میشود، و تعداد نوزادانی که با این روش متولد شدهاند، در حدود 10 میلیون نفر تخمین زده میشود؛ و هم اکنون مجموعه کامل و جامعی از مقالات، پروتکلها و تکنیکهای بالینی و علمی، و همچنین اطلاعات بدست آمده از تکنیکهای زیستشناسی مولکولی پیشرفته را پوشش میدهد. برخلاف 10 سال گذشته، طیف وسیع و گستردهای از محیطهای کشت، تجهیزات و لوازم، هرکدام با پروتکلها و دستورالعملهای خاص خود برای استفاده، بطور اختصاصی برای استفاده در IVF انسان در دسترس هستند. در حال حاضر، IVF با سازگاریهای بیشتری در آزمایشگاههای مختلف در سراسر جهان در حال انجام است، و پروتکلهای دقیق اختصاصی دیگر برای استفاده مناسب نیستند.
کتاب حاضر حاصل تلاش دو دانشمند برجستۀ حوزۀ تکنولوژیهای نوین تولیدمثلی است. خانم Kay Elderدکترای زیست شناسی مولکولی و مدرس و محقق برجستۀ دانشگاه کمبریج است. ایشان سوابق بسیار درخشانی در زمینۀ جنین شناسی بالینی داشته و سالها در آزمایشگاه پروفسور باب ادواردز به عنوان محقق و سیاستگذار علمی کار کردهاند. پروفسور Brian Dale نیز دکترای زیستشناسی سلولی و محقق برجستهای در زمینۀ درمانهای کمک تولیدمثلی و مدیر چندین مرکز درمان ناباروری در اروپاست. کتاب IVF کتابی است بسیار جامع و کاربردی که به جزئیترین مطالب مرتبط با لقاح آزمایشگاهی از سیتولوژی گامتها تا چگونگی راه اندازی یک مرکز درمان ناباروری و پیشرفتهترین تکنیکهای مورد استفاده در درمان ناباروری در آن آورده شده است. هدف ما از ترجمه این کتاب، تلاش برای دسترسی آسان محققان، اساتید و دانشجویان عزیز کشورمان به اطلاعات جامعی در مورد جنبههای علمی و عملی IVF بالینی انسان و تاکید بر اصول فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و زیستشناسی دخیل در این تکنیک بوده است. اما به رغم همهی تمهیدات و تلاشهای صورت گرفته، بر این باوریم که کتاب منتشر شده خالی از اشکال نمیباشد. بیگمان؛ ارائه نظرات، پیشنهادات و نقدهای سازنده استادان گرامی، دانشجویان عزیز و صاحبنظران ارجمند، پشتوانه و سرمایه اصلی ما بوده و در رفع اشکالها و نواقص این کتاب ما را یاری خواهد کرد.
دکتر محمد قاسمزاده حسنکلایی