کد خبر: ۵۶۸۲۹
تعداد نظرات: ۳ نظر

مدیرکل دامپزشکی کرمان جزئیات شیوه ضدعفونی فرآورده های دامی در شرایط اپیدمی کرونا را تشریح کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر حسین رشیدی» در خصوص ضد عفونی محصولات دامی در شرایط اپیدمی کرونا بیان داشت: اصولاً محصولات دامی را نباید ضد عفونی کرد بلکه محصولات دامی باید در شرایط بهداشتی و دور از آلودگی تهیه شوند.

وی افزود: ما به تمامی مراکز کشتار دام و بسته‌بندی توصیه‌های لازم را ارائه کردیم تا افراد مرتبط با دام مراقبت‌های بهداشتی را انجام دهند.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: افرادی که در صنایع کشتار دام و بسته‌بندی فعالیت دارند از نظر سلامت کنترل و چک می‌شوند ضمن اینکه لوازم حفاظت شخصی و بهداشتی در اختیارشان قرار می‌دهیم تا محصولاتی که تولید می‌کنند احیاناً آلوده نشوند.

رشیدی تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون گزارشی از اینکه دام‌ها در انتقال بیماری کرونا به انسان نقش داشته باشد مشاهده نشده ضمن اینکه افراد فعال در این حرفه مراقبت‌های لازم را سرلوحه کار خود قرار داده‌اند.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در پاسخ به این سوال که دغدغه مردم چگونگی ضدعفونی کردن تخم‌مرغ است و آیا این محصول نیاز به شستشو دارد؟ گفت: تخم‌مرغ نیاز به شستن ندارد زیرا در مرغداری‌ها، مراکز جمع‌آوری و بسته‌بندی نظارت به صورت کامل انجام می‌شود و در نهایت تخم‌مرغ در بسته‌بندی بهداشتی عرضه می‌شود و دیگر نیاز به ضد عفونی تخم‌مرغ نیست.

لزوم جمع آوری و سامان‌دهی سگ‌های ولگرد

رشیدی در پاسخ به این سوال که ترس از کرونا باعث شده تا برخی از مردم حیوانات خانگی خود را در خیابان‌ها رها کنند تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون موردی از انتقال بیماری کرونا از حیوان به انسان گزارش نشده اما ما توصیه می‌کنیم شهرداری در بحث جمع‌آوری و سامان‌دهی این حیوانات اقدام کند.

وی افزود: جدا از بحث کرونا برخی حیوانات از جمله سگ‌های ولگرد در انتقال بعضی از بیماری‌های دیگر می‌توانند نقش داشته باشند بنابراین توصیه می‌کنیم اولاً مردم خودشان مراقبت کنند و در ثانی شهرداری‌ها در خصوص جمع‌آوری آنان از سطح شهر برنامه داشته باشد ضمن اینکه تا قبل از شیوع کرونا این بحث مطرح بوده و جلسات متعددی پیرامون آن برگزار شده است.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: بیماری هاری و بیماری‌های انگلی می‌توانند از طریق سگ‌های بلاصاحب و ولگرد به انسان منتقل شود بنابراین شهرداری که مسئولیت جمع‌آوری سگ‌های ولگرد را بر عهده دارد باید این موضوع را مد نظر قرار دهد.

وی یادآور شد: حیوانات به صورت مکانیکی می‌توانند در انتقال بیماری نقش داشته باشند بنابراین به مردم توصیه می‌کنیم چنانچه حیواناتی در خانه نگهداری می‌کنند ارتباط آنها با حیوان باید کاملاً حفاظت شده باشد و مراقبت کنند.

رشیدی ادامه داد: اگر شخصی مبتلا به ویروس کرونا است توصیه می‌شود با حیوانات در تماس نباشد همانطور که ما سطوح و وسایل شخصی خود را در بحران کرونا مراقبت می‌کنیم از حیوانات هم که به عنوان ابزار می‌توانند در انتقال بیماری نقش داشته باشند باید مراقبت کنیم.

رشیدی در پاسخ به این سوال که طرح فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند در دامپزشکی چگونه اجرا شده گفت: نیروها در دامپزشکی دو بخش هستند بخشی که در قالب اکیپ‌های عملیاتی برنامه‌های مبارزه با بیماری‌های دامی را بر عهده دارند و ما نمی‌توانیم در این زمان که که کرونا وجود دارد فعالیت‌های بهداشتی و برنامه‌های مبارزه با بیماری‌ها را متوقف کنیم.

وی ادامه داد: اکیپ‌های عملیاتی ما با رعایت نکات بهداشتی لازم و وسایل محافظتی از جمله ماسک، دستکش و ماده ضدعفونی فعال هستند.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان ابراز داشت: دامپزشکی در سطح ادارات و جاهایی که تعداد افراد زیاد بودند و مشکلی در رابطه با فعالیت‌های ما پیش نمی‌آمد به حدود یک سوم نیروهای خود را (به ویژه افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای) کاهش داده و اجازه داده ایم تا به صورت دورکاری فعالیت خود را در منزل ادامه دهند و در صورتی که قادر به انجام دورکاری نبودند از مرخصی استفاده کنند و در حال حاضر این طرح توسط دامپزشکی کرمان در حال اجرا است.

 
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
دامپزشک
|
Hungary
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
0
9
اقای دکتر شما تا کنون وارد یک مرغداری تخمگذار در فاز تولید شده اید؟ ............... چه کسی بر سلامت اون کارگر تخم مرغ جمع کن نظارت دارد؟ مگر نه اینکه ویروس کرونا چند روز پیش و پس از علایم بالینی دفع می شود؟ ایا اگر کارگر بار جمع کن مبتلا به بیماری کووید-19 باشد موقع جمع کردن تخم مرغ ها انها را الوده نمی کند؟
ایا دامپزشکی مسؤل وضعیت سلامت کارگران مرغداری هست؟ نکنه منظور شما کارت بهداشتی هست که تنها بر اساس آزمایش مدفوع صادر می شود که انهم معلوم نیست مدفوع خود شخص باشد یا پسر خاله اش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
0
3
واقعا جای شگفتی داره که مسئولین دامپزشکی هیچ توجهی به سطح آگاهی مخاطبین خود ندارند و فقط توجیح میکنند جناب دکتر رشیدی چطور اینقدر قاطع از سلامت کارکنان واحد های تولیدی مرتبط با دامپزشکی صحبت میکنبد
اصلا مگرشما میدانید در فارمهای مرغ تخمگذار کی کار میکنه ، و بااطمینان اعلام میکنید که حفاظت فردی و سلامتشون تاییده درکشتارگاهها و مراکز بسته بندی چطور ؟
در زمان بسته بندی تخم مرغ وگوشت ممکنه هراتفاقی که باعث انتقال بیماری بشه بیفته و هیچکسی هم نمیتونه کنترل کنه!!
ناشناس
|
Germany
|
۰۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
0
2
سلامتی کارگران با کارت بهداشت توجیه می شود و این در حالیست که در آزمایشات فقط انگل در مدفوع چک‌ می شود و یک‌‌ معاینه سطحی.این کارت بهداشت هم با عرض تاسف با ۵۰ هزار تومن قابل خرید است
نظر شما
ادامه