مسئول یک هسته فناور مستقر در مرکز رشد گیاهان دارویی و محصولات کشاورزی جهاد دانشگاهی و تولید کننده داروی گیاهی جلوگیری از سقط جنین در دام واحد ایلام گفت: صنعت دامپروری متاسفانه هنوز هم به دلیل نبود امکانات و عدم تطبیق علم و عملیات مکانیزاسیون این صنعت در سی یا چهل سال قبل سیر میکند، البته تلاشهایی میشود ولی بدلیل مشکلات و مشکل تراشیها به حاشیه رانده شده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «امین ولیزاده» اظهار کرد: بیشتر شرکتهای تولید کننده دارو در حوزه دام میل به استفاده از گیاهان دارویی دارند چرا که نه تنها تاثیر این گیاهان اثبات شده بلکه وابستگی به گیاهان دارویی توانسته نیاز بازار دارو را تبدیل به فرصتی برای صادرات کند.
وی با اشاره به اهمیت فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی در زمینه تولید گیاهان دارویی دامی گفت: معمولا فارغ التحصیلان دانشگاهی هنگام ورود به مراکز رشد باید توسط دانشگاهها معرفی شوند؛ حال آنکه متاسفانه دانشگاه به طرحهایی با زمینه بالقوه هیچ بهایی نمیدهد، دلیل آن هم بار علمی پایین و انتخاب اساتید گاها با ارزیابیهای صرفا مقالهای است.
ولیزاده افزود: همین موضوع باعث میشود که اکثر اساتید نتوانند راهنمای خوبی برای فارغ التحصیلان باشند، ولی در سالهای اخیر به دلیل استعدادیابی و دانشجو محوری نهادی مثل جهاد دانشگاهی تعداد زیادی از طرحهای دانشجویی موفق به تجاریسازی شدهاند.
این مسئول هسته فناور تصریح کرد: مراکز رشد و در کل جهاد دانشگاهی خوشبختانه پل ارتباطی خوبی برای معرفی افراد به استارتآپها هستند، بسیاری از جهشهای علمی در کشور مدیون این مراکز است ولی به عنوان یک انتقاد، موانعی که برای پرداخت تسهیلات وجود دارد گاها موجب بایگانی طرحها میشود.
تولید کننده داروی گیاهی جلوگیری از سقط جنین در دام گفت: نگاه جشنوارهای به طرحهای ثروتساز که کاملا عکس برخورد کشورهای توسعه یافته است، جز به هیجان آوردن فناوران که دلخوشی به کسب مقام یا مصاحبه دارند ثمره دیگری ندارد، باید پویش و پایش با هم باشند.
وی با اشاره به اینکه تمرکزمحور بودن مراکز علمی و فناوری میتواند از سردرگمی فناوران جلوگیری کند، افزود: شاید اگر هر سال یکی از این مراکز فرماندهی و مدیریت سایرین را بر عهده بگیرد، میتواند کارها را تقسیم بندی کرده تا مسائل مالی و اداری دچار پراکندگی نشود.
ولیزاده به نقش سازمان دامپزشکی برای حمایت بیشتر از تحقیقات و پژوهشهای نو در حوزه تولید داروهای گیاهی دامی اشاره کرد و گفت: در این میان سازمان دامپزشکی میتواند پژوهشهای پرهکلینیکال که در سطوح آموزش عالی انجام میشود، جهت کمک به سیستم دارویی دامی به مرحله کلینیکال فارماکولوژی ببرد تا نیازی به شرکتهای واسطه برای برقراری ارتباط نباشد.