حکیم مهر - خبر صبحگاهی رادیو ایران درباره باقیمانده آنتی بیوتیک در گوشت مرغ، یکشنبه 18 اردیبهشت ماه سالجاری گزارشی پخش کرد که حاوی اظهارات متفاوت دکتر نبی پور و محمد یوسفی بود.
در این گزارش ، رئیس هیأت مدیره جامعه دامپزشکان ایران که از مرغداران باسابقه است با اطمینان گفت که گوشت مرغهایی که با سن بالا ذبح میشوند حاوی بقایای آنتیبیوتیکی است.
این در حالی بود که یوسفی رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی اظهارات دکتر نبیپور را درست ندانست و گفت : من سخنان دکتر نبیپور را رد میکنم.
وی همچنین از گزارشگر رادیو خواسته بود تا در این خصوص از دکتر دستور رئیس سازمان دامپزشکی کشور سؤال کند.
دکتر ناصر نبیپور در این گزارش با اشاره به اینکه مصرف آنتیبیوتیک در پرورش طیور اجتنابناپذیر است گفت : بیماری به طور طبیعی در طی دوره پرورش طیور پیش میآید و اگر عامل آن باکتری باشد باید آنتیبیوتیک برای درمان بیماری مصرف شود.
وی افزود : مهم آن است که دوره پرهیز از ذبح در مورد هر دارو که ممکن است از 5 تا 10 روز متفاوت باشد رعایت گردد و در غیراینصورت گوشت مرغ ذبح شده حاوی بقایای آنتیبیوتیکی خواهد بود.
دکتر نبیپور گفت : کشتارگاههای کشورمان برخلاف رویه رایج دنیا تمایلی به ذبح مرغهای جوان ندارند و از آنجایی که معمولاً بیماریهای باکتریایی در سنین بالاتر از 35 روز بیشتر بروز مییابد لذا هر چه مرغ دیرتر به کشتارگاه برود احتمال وجود بقایای آنتیبیوتیکی بیشتر است و اغلب مرغهای با سن بالا حاوی بقایای آنتیبیوتیکی هستند.
محمد یوسفی رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی نیز که ادعای دکتر نبیپور را درست نمیدانست گفت : از آنجایی که قبل از ذبح و یا ارسال مرغ به کشتارگاه تأییدیه دامپزشکی صادر میشود لذا اظهارات دکتر نبیپور را رد میکنم.
از آنجایی که یوسفی از گزارشگر رادیو خواسته بود این موضوع را از رئیس سازمان دامپزشکی کشور هم بپرسد، گزارشگر به سراغ دکتر دستور هم رفته بود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشورمان در پاسخ به این سؤال که آیا برآورد دقیقی از میزان بقایای آنتیبیوتیکی در گوشت مرغ وجود دارد یا خیر گفت : برآورد دقیقی نداریم اما استنباط ما با توجه به نظارتهایی که صورت میگیرد این است که میزان بقایای آنتیبیوتیکی در گوشت مرغ نباید بالا باشد.
وی افزود : در حال حاضر طرح پایش بقایای دارویی در طیور را هم در دست تدوین و اجرا داریم که امیدواریم با اجرای این طرح نظارت بهتری هم بر این مسئله اعمال شود.
حتی در بررسی های صورت گرفته در مورد داروهای با منع مصرف که حضور باقیمانده های آن زیروتولرانس است نیز آلودگی بالایی گزارش شده است.