حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: عضو منتخب و دامپزشک مجلس یازدهم شورای اسلامی در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر، اظهار میدارد که اقدامات ۶ سال پیش وی، منجر به این شده که امروز و به مرور، حقوق دامپزشکان بخش دولتی ۵۰ درصد افزایش پیدا کند.
از نظر «دکتر علیرضا منادی سفیدان» دریافت حقوق مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی از کارفرمایان یکی از تبعات خطرناک قانونی در زمینه کنترل بهداشتی مواد غذایی در کشور است که در مجلس آینده و با همکاری ریاست جدید سازمان دامپزشکی، این معضل خل خواهد شد.
حکیم مهر: ارزیابی شما از جایگاه دامپزشکان در جامعه چیست؟
دامپزشکان در یک کلام سربازان گمنام عرصه بهداشت جامعه هستند. اگر دامپزشکان نباشند، هیچکس امنیت غذایی ندارد و نمیتواند با خیال راحت بر سر سفره بنشیند؛ اما متاسفانه آنطور که باید حق دامپزشکی ادا نشده است. بهعنوان مثال، مورتالیتی بیماری کرونا فقط ۲ دهم درصد است، در حالی که آنفلوانزا مورتالیتی بسیار بالاتری دارد. همه ما دیدیم که با کنترل سازمان دامپزشکی، آنفلوانزای فوقحاد پرندگان در ایران مهار شد. مطمئن باشید اگر اقدامات دامپزشکان نبود، فاجعه ایجاد میشد، اما آنها این مشکل را حل کردند. لذا امروز بر همه ما ثابت شد که دامپزشکان قابلبت بسیار زیادی در عرصه مبارزه با بیماریهای نوپدید، پیشگیری، کنترل و ریشهکنی دارند.
حتی اینکه امروز بیماری فلج اطفال در کشور ریشهکن شده، مدیون تلاش دامپزشکان هستیم. آن روزی که قرار شد با بسیج همگانی واکسن خوراکی و قطره به کودکان بدهند، بزرگترین مرکزی که واکسن را تولید کرد، موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی بود که زیر نظر دامپزشکان اقدام به تولید واکسن کرد. این واکسن به شکل دهانی به خورد کودکان مملکت داده شد و امروز شاهد هستیم که فلج اطفال از کشور ما ریشهکن شده است.
لذا اگرچه مردم قدردان زحمات دامپزشکان هستند، اما جایگاه دامپزشکی آنطور که باید، نیست و حق آنها ادا نشده است که امیدوارم از این به بعد رسیدگی بیشتری شود. رسیدگی اصلی باید در بحث حقوق و مزایای آنها صورت گیرد. بودجه تصویب شده برای سازمان دامپزشکی باید به خوبی تخصیص پیدا کند، نه اینکه بخش عمده بودجه سهم وزارت بهداشت باشد. به همان دلیل که فعالیت دامپزشکان در راستای رعایت بهداشت است، بودجه سازمان دامپزشکی نیز باید افزایش پیدا کند.
حکیم مهر: هرچند حضرتعالی در دورههای هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی، زحمات زیادی در حوزه دامپزشکی کشیدید، اما به اعتقاد بعضی از منتقدان، آنچنان که باید و شاید از حقوق صنفی دامپزشکی دفاع نکردید. چه قولی به همکاران دامپزشک برای احقاق حقوق صنفی آنها میدهید؟
من صنف را نمیدانم اما باعث و بانی افزایش ۵۰ درصدی حقوق کارمندان و دکترای سازمان دامپزشکی که همکاران وزارت جهاد کشاورزی به تازگی به آن دست پیدا کردند، بنده بودم. در واقع ۶ سال پیش قانون تسری را روی افزایش ۵۰ درصدی حقوق دامپزشکان تصویب کردیم که خدا را شکر امروز در حال دستیابی به آن هستیم. اگرچه هنوز هم این دریافتیها مورد تایید ما نیست اما حقوق همکاران دامپزشک کم هم نیست.
حکیم مهر: برای حل مشکلات اجرای ماده ۱۹ آییننامه نظارت بهداشتی دامپزشکی چه برنامههایی دارید؟
دریافت حقوق مسئولین فنی از کارفرمایان یکی از تبعات خطرناک قانونی در زمینه کنترل بهداشتی مواد غذایی در کشور است. اگر کارفرما حقوق دامپزشک را بدهد، طبیعی است که مشکل ایجاد میشود. این مساله باید به نحوی حل شود که هم بخش خصوصی به شکل واقعبینانه حمایت شود و هم ناظر کار خود را به شکل دقیق انجام دهد.
حکیم مهر: آیا مجلس آینده برنامهای برای حل ماده ۱۹ دارد؟
حتما این کار را با مشورت رئیس سازمان دامپزشکی انجام میدهیم. کمااینکه انتصاب دکتر ماکنعلی بهعنوان رئيس سازمان دامپزشکی کشور، انتخاب مبارکی است. امیدوار هستیم که صلاحیت علمی بسیار خوب ایشان بتواند کاروان دامپزشکی کشور را به مرحله خوبی برساند.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.