کد خبر: ۵۸۱۵۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

در حالی که آزمایشگاه‌های پزشکی در جهان به دنبال یافتن واکسن برای درمان بیماری کووید-۱۹ هستند، دولت بریتانیا کمکی نیم میلیون یورویی به یک پروژه اختصاص داده است تا سگ‌هایی برای یافتن مبتلایان کرونا تربیت شوند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از اقتصادنیوز، این پروژه به طور مشترک بین موسسه طب گرمسیری لندن، دانشگاه دورهام و مرکز پرورش سگ‌های بازرسی در دست اجرا است.

«پروفسور جیمز لوگان»، مدیر این پروژه و رئیس بخش کنترل بیماری‌ها در موسسه طب گرمسیری لندن، که برای بیش از ۲۰ سال است بر روی بوی بدن تحقیق می کند می گوید وجود بیماری معمولا منجر به تغییر بوی بدن می شود. برای مثال تحقیق او بر بیماری مالاریا نشان داده است بدن افراد مبتلا به مالاریا بوی جدیدی از خود بروز می دهد.

این بو به اندازه‌ای نیست که انسان بتواند متوجه آن بشود، اما پشه‌ها و حشرات آن را می فهمند و همین باعث جذب بیشتر آن‌ها می شود. وی می گوید ساز و کار مشابهی برای سگ‌ها وجود دارد.

در مرکز نگهداری و آموزش سگ ها در لندن، تعداد ۱۰۰ سگ تحت تعلیم قرار دارند. این سگ‌ها تا پیش از این مخصوص کمک به نابینایان، ناشنوایان، بیماران دیابتی و مبتلایان به سندروم‌های نورپاتیکی پرورش داده می شدند. حال با تعریف پروژه جدید، روپوش‌ها و ماسک‌های پرستاران و دکترهایی که با بیماران کووید-۱۹ سر و کار داشته اند از ۳۲۰۰ مرکز درمانی در بریتانیا به این محل فرستاده شده اند.

پروفسور جیمز لوگان می گوید: «ما نمونه‌های بسیاری از لباس افراد آلوده و همچنین غیرآلوده دریافت کردیم که برای ما بسیار مفید است. چرا که باید آزمایش‌های کنترلی فراوانی انجام دهیم. در واقع باید کاری کنیم تا سگ‌ها بسیاری از بوهای پس زمینه‌ای و اضافی را درنظر نگیرند.»

اما آیا ویروس کرونا بوی منحصر به فردی دارد؟ پروفسور لوگان می گوید هرچند تا‌کنون وجود بوی مخصوص برای بیماری کووید-۱۹ به اثبات نرسیده است، با این حال بسیاری از افراد بیمارستانی با کلینیک آنان تماس برقرار کرده و گفته اند که بوی آن را می توانند حس کنند: «این افراد که شامل پرسنل درمانی می شوند می گویند اگر به اتاقی وارد شویم می توانیم بگوییم که آیا در اتاق بیمار کرونایی بوده است یا نه. هرچند این مطلب را هنوز نمی توانیم به عنوان داده علمی بپذیریم، اما نشانه‌ای است که به ما امید می دهد بوی مخصوص آن وجود دارد.»

اگر کووید-۱۹ بوی مخصوصی داشت و سگ‌ها توانستند رد آن را بگیرند، آن گاه تمرینات عملی شروع می شود تا بتوان از این حیوانات در فرودگاه‌ها یا ایستگاه‌های قطار استفاده شود.

نحوه آموزش دادن این سگ‌ها بدین نحو است که آموزش دهنده‌ها ابتدا با بوی چیزی که این حیوانات دوست دارند شروع میکنند. برای مثال یک توپ تنیس. در مرحله تمرین آن‌ها نباید دنبال خود توپ بگردند، بلکه پارچه‌ای به توپ مالیده می شود تا بوی آن را بگیرد. سگ‌ها سپس باید آن پارچه را تشخیص دهند. مراحل به همین ترتیب سخت تر می شود.

در صورت به نتیجه رسیدن پژوهش جدید، این سگ‌ها می توانند در مراکز عمومی به کار گرفته شوند. برای مثال اگر هواپیمایی ۵۰۰ مسافر داشت و ده درصد آنان مبتلا به کرونا ولی بدون علائم بودند، این سگ‌ها با حضور در فرودگاه می توانند با چیزی حدود نیم ثانیه بو کشیدن آن افراد را تشخیص دهند.

محققان امیدوارند نتایج اولیه آزمایشات در ماه اوت و سپتامبر مشخص شود.

منبع: گاردین

 
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۵
0
0
بسمه تعالی
سلام
بهتره دانشمندان دامپزشک ازسگهای قدیمی استفاده کنند !چون سگهای قدیمی زودتر وپیشرفته ترندبنابراین زودتر ازهنه متوجه می شوند!
نظر شما
ادامه