حکیم مهر - مدیرکل دامپزشکی استان قم گفت : سال گذشته در قم؛ ۱۵۰ میلیون تومان به کشتارهای معدوم شده غرامت پرداخت شد.
دکتر مهدی رفیعی افزود: از این مبلغ ۸۰ میلیون تومان مربوط به کشتارگاههای دام و ۷۰ میلیون تومان نیز مربوط به صاحبان طیور بوده که کشتار آنها در کشتارگاههای طیور ضبط و معدوم شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان قم در خصوص پرداخت غرامت به دامداران استان اظهار داشت: طبق قانون دامهایی که در کشتارگاههای دام و همچنین طیور، کشتار میشوند در صورتی که بهداشتی نبوده و اجازه مصرف نداشته باشند به این دسته از کشتارها از سوی سازمان دامپزشکی غرامت پرداخت میشود.
هر روز سه اکیپ، دامداریهای استان را کنترل میکنند
وی در ادامه با اشاره به اینکه هر روزه سه اکیپ در خصوص بیماریهای سل و تب مالت به دامداریهای استان سرکشی میکنند اظهار داشت: بعد از تست دامها، آن دسته از دامهایی که دچار اینگونه بیماریها بوده در روزهای سه شنبه به کشتارگاه منتقل میشوند و در آنجا، قسمتهایی از کشتار که غیر بهداشتی و آلوده تشخیص داده میشوند معدوم و سازمان دامپزشکی نیز به این دسته از دامها غرامت پرداخت میکند.
مدیرکل دامپزشکی قم اضافه کرد: با توجه به اینکه قیمت دام زنده بالاتر از دام کشتاری است کمیسیون تقویم بهاره این اختلاف قیمت در دام زنده و کشتار را محاسبه و غرامت آن به دامداران پرداخت میشود که در این خصوص نیز ۵۸ میلیون تومان در سال گذشته به دامداران غرامت پرداخت شد.
تاکید بر استفاده از گوشت هایی که دارای مهر بهداشت هستند
وی در ادامه از شهروندان خواست تا از کشتارهایی استفاده کنند که مهر بهداشت بر روی آنها حک شده باشد چرا که این مهر نشانه آن است که تمامی مراحل کشتار توسط سازمان دامپزشکی نظارت و کنترل شده است.
رفیعی ابراز داشت: شهروندان در خصوص استفاده از محصولات مرغ نیز تنها آن را در بسته بندیهای بهداشتی که تاریخ انقضاء محصول بر روی آن درج شده است تهیه کنند و در صورت بروز هر گونه تخلف در این خصوص مراتب را به سازمان دامپزشکی استان اطلاع دهند.
اطلاع رسانی در خصوص آنفولانزا متمرکز و از مرکز ارائه میشود
مدیرکل دامپزشکی استان قم همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت بیماری آنفولانزا در استان پاسخ داد: قرار شد در این خصوص اطلاع رسانیها به صورت متمرکز و از سوی مرکز ارائه شود و ما در این رابطه نمیتوانیم اظهار نظری داشته باشیم.