حکیم مهر: مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش از تشدید نظارت بر باغ وجشهای سراسر کشور خبر داد و تاکید کرد: مسئولیت حفظ گونه با باغ وحشها است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از میزان، هفتههای اخیر تصاویر بسیاری از باغ وحشهای سراسر کشور در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود که از وضعیت نامناسب نگهداری از حیوانات خبر میدهند؛ همچنین در این عکس ها حیواناتی دیده میشوند که بیمار شده اند و به درمان آنها رسیدگی نمیشود.
«دکتر شهاب الدین منتظمی» در گفتوگو با میزان گفت: ایجاد باغ پرندگان یا باغ وحش نیازمند دو مجوز اساسی است؛ مجوز اول مربوط به فضای ایجاد باغ وحش است و توسط سازمان حفاظت محیط زیست پس از طی کردن مراحل قانونی و بررسی محیط صادر میشود.
وی افزود: ضوابط مختلفی در صدور این مجوز تاثیر گذار است، به عنوان مثال اندازه هر قفس، حفاظ، استقرار، چیدمان و رفاه هر گونه حیوان از جمله مواردی است که در بررسیها مدنظر قرار میگیرد.
مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش با بیان اینکه باغ وحش فقط دیوار آهنی نیست، اظهار کرد: در گذشته نگاه به باغ وحش فقط برای نگهداری، بازدید و درآمدرزایی بود، اما از این پس مسئولیت حفاظت، سلامت و نگهداری از گونههای خارج از زیستگاه با باغ وحشها خواهد بود.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ما میدانیم که بسیاری از مراکز با ضوابط قانونی فاصله بسیاری دارند. به همین دلیل ضوابط را مورد بازبینی قرار داده ایم و به زودی ابلاغ میکنیم.
وی افزود: بر اساس ضوابط جدید، بازرسی از باغ وحش ها از سه ماه به یک ماه کاهش پیدا کرد؛ همچنین موارد بیشتری در باغ وحشها مورد بازرسی قرار میگیرد و حضور دامپزشک مسئول در بازرسیها الزامی است.
منتظمی درباره سایر مجوزها ادامه داد: مجوز دوم درباره بهداشت محیط و سلامت حیوانات است که توسط سازمان دامپزشکی صادر میشود. این سازمان متولی سلامت و بهداشت باغ وحشها بوده و بر اساس ضوابط، حضور یک دامپزشک مسئول در هر مرکز، الزامی است.
مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش بیان کرد: توله گیری یکی از مواردی است که ممکن است انجام شود تا برای مسئولین باغ وحش، درآمد حاصل از فروش یا بازدید بیشتر به همراه داشته باشد که نظارت را بای حفظ سلامت حیوانات بیشتر میکنیم.
این مقام ارشد در سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در کشور ما ۷۵ باغ وحش و باغ پرندگان وجود دارد و اگر در بازرسیها محرز شود که باغ وحشها تلفات دارند، باید علت حادثه مشخص شده و در صورت بروز هرگونه کوتاهی، با متخلفان برخورد میشود.
منتظمی اظهار کرد: در زمان قرنطینه، باغ وحشها تعطیل بودند، اما در حال حاضر با رعایت پروتکل بهداشتی و پس از دریافت کد رهگیری میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.