وزیر جهاد کشاورزی بامداد امروز شنبه 4 مرداد از نزدیک در جریان مشکلات و موانع تکمیل خطوط تنها پالایشگاه لبنی ایران و آسیا قرار گرفت و پس از شنیدن دیدگاهها و مطالبات مدیریت مجموعه، قول پیگیری در تسریع رفع موانع تامین ارز مورد نیاز را داد .
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، «کاظم خاوازی» وزیر جهاد کشاورزی که حدود یک ماه پیش و به مناسبت 27 خرداد روز جهادکشاورزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه 2 سیما بر اهمیت زنجیره تولید در بخش کشاورزی تأکید کرده و گفته بود: «در زمینه زنجیره تولید در جهان تجربههای خوبی در صنعت شیر و لبنیات وجود دارد که کشاورزی را برای آینده آن کشور حفظ میکند»، در ساعت 6 بامداد امروز شنبه 4 مرداد برای بازدید از پالایشگاه شرکت لبنیاتی «کاله» عازم شهریار شد تا از تداوم توسعه خطوط تولید یکی از برندهای بزرگ و صادراتی صنایع لبنی ایران که در کنار کارخانه بزرگ در آمل بخش زیادی از شیرخام دامداران را روزانه دریافت و فرآوری میکند، بازدید و در جریان روند کار و موانع و مشکلات یکی از صادرکنندگان نمونه صنعت غذای کشور قرار گیرد. دیداری که وزیر جهاد کشاورزی ترجیح داد شنونده مطالبات و مشکلات مدیریت تنها پالایشگاه شیر ایران و آسیا باشد تا با توجه به اهمیت موضوع، جهت تسریع در تکمیل خطوط کامل این پالایشگاه مساعدتهای لازم به عمل آید. به ویژه که این پالایشگاه جهت فرآوری حدود 2 میلیون لیتر شیرخام در روز ، میتواند مانع از انباشت شیرخام مازاد دامداران منطقه شود.
تکمیل تنها پالایشگاه شیر ایران و خاورمیانه معطل تامین 350 میلیون یورو
در این بازدید، «غلامعلی سلیمانی» بنیانگذار و مدیرعامل گروه صنایع غذایی سولیکو – کاله ضمن خیرمقدم به وزیر جهاد کشاورزی و هیئت همراه وی از این وزارتخانه با بیان برخی از ویژگی های این پالایشگاه و مشکلاتی که جهت تکمیل خطوط تولید آن (به ویژه محصول کره) که در صورت راهاندازی میتواند ایران را از واردات کره بینیاز سازد، افزود: این پالایشگاه نه تنها میتواند کشور را از واردات کره و مواد اولیه بخش زیادی از صنایع غذایی و دارویی بینیاز کند، بلکه با افزایش تولید و حمایت از تولیدکنندگان شیرخام، در کنار ایجاد اشتغال گسترده، اهداف ارزشمند دیگری است که با تکمیل تمام فازهای این پالایشگاه عاید مردم منطقه خواهد شد.
وی با بیان اینکه نخستین پالایشگاه شیر کشور و خاورمیانه با اعتباری بالغ بر 6 هزار میلیارد تومان در باغستان شهریار و در مساحت 17 هکتاری راه اندازی شده و قرار است در 3 فاز ساخته شود گفت: با بهرهبرداری از مجموع فازهای این پالایشگاه، بیش از 5 هزار شغل مستقیم و 50 هزار شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد شد. فاز یک این پالایشگاه بیش از یک میلیون و 300 هزار لیتر شیرخام را در روز پالایش و به مواد اولیه صنایع غذایی و دارویی تبدیل میکند.
وی با اشاره به مشکلات این پالایشگاه برای راهاندازی خطوط تولید جدید گفت: مجموعه کاله نخستین پالایشگاه شیر در ایران و آسیا و سی و چهارمین پالایشگاه در جهان است.
سلیمانی با بیان اینکه تمام هزینهها و خسارات وارده به این مجموعه در حادثهای مانند آتشسوزی کارخانه کربلا از طریق ارز حاصل از بازگشت محصولات صادراتی همین شرکت پرداخت شده است؛ میزان خسارت وارده ناشی از آتشسوزی کارخانه کربلا را نیز 80 میلیون دلار عنوان کرد.
وی با بیان اینکه تاکنون 60 درصد از این پالایشگاه راهاندازی شده که در حال تولید است، در مورد دلیل تکمیل نشدن تمام فازهای پیشبینی شده تصریح کرد: بر اساس مذاکرات پیشین مقرر شده بود، 40 درصد باقی مانده با ارز وزارت جهاد کشاورزی و موافقت وزارت صمت راهاندازی شود که با وجود ارجاع نامه آن به بانک مرکزی، فقط 70 میلیون یورو از 420 میلیون یورو مقرر پرداخت شده و 350 میلیون یوروی مابقی به دستور سازمان بازرسی کل کشور متوقف گردیده که خواستار آزادسازی این ارز جهت تکمیل خط تولید پالایشگاه هستیم.
در ادامه خاوازی وزیر جهادکشاورزی از نزدیک با مشکلات و موانع این پالایشگاه آشنا شد و قول تسریع و تسهیل برای رفع موانع توسعه تولیدات این مجموعه بزرگ لبنی را داد.
عیسی کلانتری معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست کشور، مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و رضا حاجیپور نماینده آمل در مجلس شورای اسلامی، وزیر جهادکشاورزی را در بازدید وی از پالایشگاه لبنیات کاله همراهی میکردند.