حکیم مهر: یکی از جراحان دامپزشک کشور همزمان با روز ۱۴ مهر ابراز کرد که حیوانات اهلی و وحشی بسیاری را در چند سال گذشته با عمل جراحی، زیبا کرده است؛ او مردم و رسانه ها را دعوت کرد درباره این جراحی ها قضاوت کنند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از اینتیتر، «دکتر امید مرادی» درباره ادعاها و حاشیه هایی که چندی قبل راجع به عمل های زیبایی حیوانات مطرح شده بود توضیح داد: ما اعتراف می کنیم در یازده سال گذشته حداقل ۲۵۰ فرد از گونه های مختلف حیات وحش و صدها جانور اهلی دیگر را با عمل جراحی، پروتز، ایمپلنت و ابزارهای تکنولوژیک زیبا کرده ایم؛ زیبایی حق این جانوران بود. اگر ساخت منقار برای کرکس ها و پای مصنوعی برای فلامینگوها یا برداشتن تومور از کالبد جانوران جرم است ما مرتکیب شده ایم.
این متخصص جراحی دامپزشکی ادامه داد: حیواناتی که ما دامپزشکان جراحی میکنیم عموما دچار عوارض خاص، تروما و آسیب دیدگی های وحشتناکی هستند. به همین خاطر ما معتقدیم با انجام این عمل ها زیبا می شوند و تقریبا به حالت اولیه طبیعی شان که خلق شده اند باز می گردند؛ این یعنی زیبایی. خداوند حیوانات را زیبا خلق کرده و متاسفانه آنها در همزیستی کنار جوامع انسانی دچار سوانح و تصادفات می شوند.
رییس بیمارستان دامپزشکی مرکزی تهران اظهار کرد که ما تاکنون هیچ حیوان اهلی یا وحشی را به خاطر زیبایی مد نظر اشخاص و انسان ها جراحی نکرده ایم؛ بلکه مفهوم ما از زیبایی، بازگرداندن سلامتی به حیوان و حضور مجدد او در قالب و پیکره پیش از حادثه است.
وی با یادآوری منع اخلاقی و حقوقی انجام جراحی های زیبایی انسانی بر روی حیوانات گفت: سعی می کنیم علم و حرفه دامپزشکی را همپای پزشکی برای خدمت مشترک به حیوانات و بهداشت انسان توسعه دهیم. ما همان آزمایشات، اقدامات تشخیصی، رادیوگرافی ها، معاینات و جراحی های پیچیده را به منظور کشف بیماری و پایان درد در حیوانات انجام می دهیم.
دکتر مرادی تصریح کرد: بیش از ۲۵۰ فرد از گونه های مختلف حیات وحش شامل پرندگان وحشی، پستانداران بزرگ، گربه سانان، خزندگان و علف خواران را در سال های اخیر تحت درمان و جراحی قرار داده ایم. به نظر ما اغلب آنها پس از این جراحی ها زیبا شده اند و به شکل و سلامت اولیه و طبیعی شان برگشته اند.
رییس بیمارستان دامپزشکی مرکزی تهران افزود: آنها که دنبال حاشیه سازی در عرصه دامپزشکی هستند بدانند که دامپزشکان و مراکز بسیاری در حمایت از سرمایه های ملی و ذخایر طبیعی کشور، سالهاست به صورت داوطلبانه و رایگان اقدام به درمان و جراحی حیوانات وحشی ارجاعی سازمان محیط زیست می کنند. گاهی مشابه این جراحی ها در انسان ها به لحاظ تکنیکال، ابزاری و دستمزد تیم متخصصین برای نجات یک بیمار تا ۳۰۰ میلیون تومان هزینه در بر دارد لکن درباره حیوانات با وجود شرایط مشابه درمان، چنین چیزی وجود ندارد و دامپزشکان هم به دنبال دریافت چنین هزینه هایی نیستند.
وی همچنین با اشاره به انجام جراحی ها و درمان هایی که منجر به ساخت و نصب اندام مصنوعی در حیوانات وحشی و اهلی برای بقاء می شود تصریح کرد: در این زمینه پیشرفت های خوبی داشته ایم. برای نمونه انجام عمل جراحی بر روی کرکسی که منقار بالای خود را از دست داده بود نمونه بسیار مورد توجه و منحصر به فردی در کشور و منطقه بود. این کرکس بدون آن منقار بعد از مدتی تلف می شد اما با انجام پروسه درمانی ، طراحی و ساخت عضو مصنوعی و شبیه سازی منقار از مرگ نجات یافت و هم اینک حدود سه سال است که تغذیه و زندگی عادی دارد.
دکتر مرادی یادآوری کرد: تعدادی از گونه های درمان شده حیات وحش بعد از جراحی و درمان به مراکز نگهداری موقت، عده ای به مراکز نگهداری دائم، تعدادی همان موقع رهاسازی و بخشی هم پس از بازتوانی رهاسازی می شوند. شیرین ترین لحظه برای یک جراح دامپزشک، زمانی است که گونه وحشی مورد جراحی و درمان پس از سپری کردن دوره توانبخشی و بازگشت به شرایط عادی در طبیعت رهاسازی می شود.
در ادامه تصاویری از حیوانات اهلی و وحشی که مورد درمان قرار گرفته اند را مشاهده می کنید.
جراحی فقط جراحی نیست. بعدش هم مهمه...
یا "دستی=رام" می گردد ولی کماکان یک گونه ی وحشی ست و هیچگاه حیوان اهلی (domestic) مانند مرغ و خروس نمی باشد. تمام حیوانات وحشی در اسارت (tamed wildlife) مانند همین کرکس ذخیره ی ارزشمند ژنتیکی حیات وحش یک کشور هستند، هرچند قابلیت رها سازی و بازگشت به اکوسیستم بیولوژیک خود را نداشته باشند.
اینها جزو اصول بسیار ساده ی جانورشناسی و طب حفاظت از حیوانات حیات وحش است که
متاسفانه در دانشکده های دامپزشکی تدریس نمی گردد.