رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به خبرنگار «جوان آنلاین» گفت: «تشخیص سن شکار حیوانات برعهده کمیته کارشناسی در حوزه معاونت طبیعی است که پس از بررسی، مکان و گونه حیوانات را برای شکار تعیین میکند. براساس این تصمیم، افرادی که پروانه شکار میگیرند به همراه محیط بان به محلهای تعیین شده برای شکار میروند.»
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان حفظ محیط زیست، «حیوانات نر بالای ۹ سال میتوانند شکار شوند، زیرا عمر مفید هر حیوان ۱۰ سال است» این بخشی از اظهارات رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بود که سوالاتی را در میان اذهان عمومی ایجاد کرد؛ اینکه چطور هنگام شکار، سن حیوانی که تفنگ سمتش نشانه رفته است مشخص میشود؟ یا اینکه چرا حیواناتی که ممکن است ۲۰ سال عمر کنند، فقط ۹ سال عمر مفید دارند؟
عیسی کلانتری درباره چرایی تعیین ۹ ساله بودن عمر مفید حیوانات برای شکار به خبرنگار «جوان آنلاین» میگوید: «حیواناتی، چون گوزن و قوچ بعد از ۹ سال کارایی زیادی ندارند. این حیوانات معمولا در سن بالا بیمارمی شوند یا حیوانات جوانتر را از گله دور میکنند.»
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این سوال که آیا شما با این سن تعیین شده برای شکار حیوانات موافق هستید، اظهار میدارد: «من با نظر کارشناسها موافق هستم، تشخیص سن شکار حیوانات برعهده کمیته کارشناسی در حوزه معاونت طبیعی است که پس از بررسی، مکان و گونه حیوانات را برای شکار تعیین میکند. براساس تصمیم آنها، افرادی که پروانه شکار دارند به همراه محیط بان به محلهای تعیین شده میروند و با دوربین حیوانات با سن بیش از ۹ سال را انتخاب کرده و شکار میکنند.»
او درباره صدور مجوز برای شکارچیان خارجی نیز میگوید: «تعدادی از شکارچیان متقاضی خارجی هستند که برای هر رأس حیوان، ۲۰ هزار دلار به حساب صندوق محیط زیست واریز میکنند، که یک سوم آن در جوامع محلی و باقی آن برای بهبود وضعیت زیستگاهها هزینه میشود.»
کلانتری تاکید میکند: «ممکن است در مواردی اصلا مجوز شکار حیوانات صادر نشود که این بستگی به نظر کارشناسان دارد.»
اون حیوون نر بالای ۹ سال میاد به شکارچی میگه بیا منو بزن چون صرفه اقتصادی ندارم دیگه!!
طرف شکارچی از کجا بفهمه اون حیوون نر و بالای ۹ سال سن داره،این حرفتون دقیقا مصداق مجوز شکار به عاملین کشتار بی رحمانه دام های محیط زیسته!!
این راهی است برای صدور مجوز شکار ک راه فرار زیاد دارد .