کد خبر: ۶۰۳۶۶
تعداد نظرات: ۱ نظر

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: طرح ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت، مرغ و تخم‌مرغ را تدوین کردیم تا محصول نهایی در سلامت کامل به دست مصرف‌کننده برسد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، «دکتر سید بهمن نقیبی» در رابطه با مسئولیت سازمان دامپزشکی در مقابله با بیماری‌های دامی اظهار کرد: سازمان دامپزشکی کشور دو مسئولیت عمده را بر عهده دارد که شامل کنترل، پیشگیری و ریشه‌کنی بیماری‌ها از طریق واکسیناسیون، عملیات قرنطینه‌ای و امنیت زیستی در واحدهای دامداری و تضمین سلامت فرآورده‌های خام دامی است.    

وی افزود: ما با انجام عملیات واکسیناسیون در تعداد قابل‌توجهی از دامداری‌های کشور شامل جمعیت دام سنگین و سبک، با بیماری‌های خاص مانند تب مالت، سل، شاربن (سیاه‌زخم)، تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و هاری در گوشت‌خواران مقابله کردیم.

نقیبی ادامه داد: برای مقابله با بیماری هاری واکسیناسیون بر روی حدود 500 هزار قلاده سگ صاحب دار انجام شده است.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به کاهش کانون‌های بیماری‌های دامی تصریح کرد: بسیاری از بیماری‌های دامی مانند آبله، PPR، لمپی اسکین کاهش قابل‌توجهی داشته که نشان‌دهنده اقدامات مؤثر سازمان دامپزشکی کشور است.

وی در رابطه با مقابله با بیماری‌های آبزیان عنوان کرد: با تدوین طرح جامع بیماری لکه سفید میگو در سال‌های اخیر، امسال این بیماری به بهترین نحو کنترل شد.

نقیبی افزود: در بیماری‌های ماهیان سردآبی مانند VHS هم شرایط کشور بسیار خوب است.

وی در رابطه با دستورالعمل‌های قرنطینه‌ای فرآورده‌های خام دامی خاطرنشان کرد: در دستورالعمل‌‌های صادرات محصولات خام دامی بازنگری‌هایی در حال انجام است و با دستورالعمل جدید یک هماهنگی و تعادل را در تمام استان‌ها برای صادرکنندگان محصولات خام دامی خواهیم داشت تا با مشکل خاصی مواجه نباشند.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به نظارت بر فرآورده‌های خام دامی و بهداشت عمومی، بیان کرد: طرح ارتقا کیفیت بهداشتی گوشت، مرغ و تخم‌مرغ را تدوین کردیم تا محصول نهایی در سلامت کامل به دست مصرف‌کننده برسد.

وی افزود: دامپزشکان بر کار کارخانجات فرآوری محصولات دامی و کارخانجات خوراک دام هم نظارت مطلوبی دارند.

نقیبی در رابطه با بیماری‌های طیور اذعان کرد: پس از تدبیری که در سازمان دامپزشکی در رابطه با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اندیشیده شد، در سال 97 و 98 تعداد کانون‌های بیماری به‌شدت کاهش پیدا کرد و در حال حاضر مشکلی در تولید تخم‌مرغ به دلیل این بیماری وجود ندارد.

وی افزود: واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل هم در دست انجام است و امیدواریم با اقدامات انجام‌شده به‌زودی شاهد موفقیت‌های بهتری در مهار بیماری‌ها باشیم.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور تأکید کرد: در حال حاضر به لحاظ کمیت در تأمین واکسن مشکلی نداریم اما برای انجام اقدامات در سطح وسیع نیازمند افزایش اعتبارات هستیم تا بتوانیم در زمان ایجاد کانون بیماری، واکسن را به‌صورت رایگان در اختیار دامداران قرار دهیم.

وی افزود: در دام سنگین هزینه واکسن بر عهده دامداران است اما کماکان در دام سبک واکسیناسیون رایگان انجام می‌‌شود.

نقیبی تصریح کرد: بیش از 90 درصد از واکسن‌های دامی در داخل کشور تولید می‌شود اما مواد اولیه آن نیازمند تأمین ارز است.

وی افزود: بخش عمده‌ای از واکسن طیور وارداتی است و باید تمهیدات لازم برای تأمین ارز آن اندیشیده شود.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
محمد رضا
|
Germany
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۳۰
0
1
سلام
ممنون بابت پیگیری‌های سازمان دامپزشکی در خصوص تدوین دستورالعمل ارتقای کیفیت مرغ و تخم‌مرغ
اما نکاتی در اینجا وجود داره:
الف) کدام دستگاه‌ها باید این شکل دستورالعمل‌ها رو اجرا کنند؟
صرف تدوین کردن دستورالعمل کفایت می‌کنه و یا خیر، هر دستگاهی هر کاری خواست، می‌تونه انجام بده!
ضمانت اجرای این دستورالعمل‌ها چیه؟
ب) در خود سازمان دامپزشکی هم اوضاع خیلی جالب نیست!
در حالیکه دستورالعمل‌های مربوط به مرغ کاملا جدی پیگیری میشه، الحمدلله تخم‌مرغ کاملا رها شده است.
از تخم‌مرغ هنوز مردم بیشتر استان‌های بزرگ کشور، تخم‌مرغ بدون هویت مصرف می‌کنند و دامپزشکی عکس‌العملی قاطعی نشان نمیده!!!
در حالیکه هر روز پیگیر دستورالعمل‌های بهداشتی برای قطعه‌بندی نکردن مرغ در فروشگاه‌ها و این اخیرا حتی تمیز و خرد نکردن مرغ در فروشگاه‌هاست
عرض من اینه:
چطور سیستمی که نگران تمیز و خرد کردن مرغ در مرغ‌فروشی‌هاست و دستورالعمل کرونایی صادر کرده، نگران وِل بودن تخم‌مرغ در روی پیش‌خان مغازه‌ها نیست؟
اگر دغدغه‌ی مسئولین محترم مباحث مالیه، چطور گرانی مرغ از محل قطعه‌بندی و خرد شدن در کارخانجات اهمیتی نداره، اما حداقلی‌ها «حتی پرینت» برای تخم‌مرغ اهمیتی نداره!
ج) ضرب‌المثل معروفی داریم که حُرمت امام‌زاده رو متوالی اون نگه می‌داره!
این بی‌تفاوتی سازمان دامپزشکی نسبت به تخم‌مرغ منجر به این شده که دکتر کلامی معاون اسبق وزیر صمت «بسته‌بندی تخم‌مرغ» رو به یک کالای لوکس تعریف کرده و خبر از توقف فعالیت واحدهای بسته‌بندی به دلیل بالابردن شاخص قیمت تخم‌مرغ داد!!!
با این اظهار نظر فعالیت بیش از ۱۴۰ واحد بسته‌بندی مستقل و وابسته تعطیل شد و چنانچه چارت حداقلی ۱۰ نفر رو در نظر بگیریم، با یک اظهار نظر کودکانه معاون وزیر شغل ۱۴۰۰ نفر شاغل در مراکز بسته‌بندی به خطر افتاد و هیچ صدایی از دامپزشکی در جهت حمایت از فعالان شاغل در این حرفه درنیامد
د) این دستورالعمل‌های جدید سازمان مبنی بر گرید بندی تخم‌مرغ و تجهیز کارگاه‌های بسته‌بندی تخم‌مرغ به سورتر تمام اتوماتیک منجر به بار مالی برای این واحدها خواهد شد!
چطور سازمان دامپزشکی بدون حمایت حداقلی از سیستم تولید بسته‌بندی، انتظار رعایت دستورالعمل‌ها رو داره و چطور سیستم تولید بسته‌بندی، دلگرم به انجام تغییرات مورد نظر سازمان دامپزشکی باشه.
مخلص کلام اینکه:
در قیاس با مرغ، عملکرد سازمان دامپزشکی خیلی به نفع مراکز بسته‌بندی تخم‌مرغ نیست و سرمایه‌گذاران نیست و این رویه و انفعال، انگیزه برای سرمایه‌گزاران رو کمتر خواهد کرد.
آنچه که اهمیت داره، مباحث بهداشتی نباید قربانی مسایل سیاسی و اقتصادی بشه...
نظر شما
ادامه