کد خبر: ۶۱۰۴۴
 

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: هنوز مورد انسانی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در هیچ کجای دنیا گزارش نشده است ولی به هر حال کسانی که با پرندگان سر و کار دارند باید با جدی گرفتن مباحث امنیت زیستی، هر گونه تماس پرندگان خود با پرندگان دیگر (کلاغ، گنجشک و پرنده های مهاجر) را جلوگیری کنند تا با کمترین مشکل از این بیماری عبور کنیم .

به گزارش حکیم مهر به نقل از دیار آفتاب، «دکتر محسن شانقی» در خصوص آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که در تالاب میقان مشاهده شده، گفت: متاسفانه در چند روز گذشته گزارشاتی مبنی بر وقوع تلفات در پرندگان مهاجر تالاب میقان داشتیم که بلافاصله کارشناسان پایش و نمونه برداری دامپزشکی به منطقه رفتند و از لاشه پرندگان وحشی نمونه برداری کردند.

شانقی اظهار کرد: این نمونه ها برای تایید تشخیص به سازمان دامپزشکی ارسال شد که این سازمان طی اطلاعیه ای که سه شنبه چهارم آذرماه منتشر کرد، وجود این بیماری در لاشه پرندگان مهاجر تلف شده در تالاب میقان اراک را تایید کرد.

وی افزود: از همان اوایل هفته که این گزارش به ما رسید و با توجه به تجربه ای که در سال ۹۵ داشتیم که باعث درگیری مرغداری ها با این بیماری شد، جلسه ستاد آنفولانزای استانداری را به ریاست استاندار مرکزی تشکیل دادیم و وظایف هر دستگاهی برای مقابله با این بیماری مشخص کردیم.

شانقی اضافه کرد: محیط زیست استان وظیفه جمع آوری و دفن بهداشتی تلفات را تا عادی شدن وضعیت، ممنوع کردن صید و شکار در تالاب میقان، ممنوع کردن حضور افراد و بازدیدکنندگان و پایش مداوم تالاب میقان و سایر تالاب های استان را بر عهده دارد.

وی ادامه داد: دامپزشکی نیز وظیفه پایش مرغداری های روستاهای اطراف تالاب میقان، پرنده فروشی های سطح شهر، بازدید از تالاب ها و سد های استان را بر عهده دارد.

شانقی اظهار کرد: در این راستا، ۱۱۲ واحد مرغداری تخم‌گذار، ۶۵ واحد مرغداری گوشتی، ۶ واحد پرورش بوقلمون، ۱۷ تالاب، ۱۴ پرنده فروشی سطح شهر و ۷۵ روستا را پایش کردیم که خوشبختانه تا به حال هیچگونه گزارشی یا مشاهداتی مبنی بر تلفات پرنده های بومی یا صنعتی ناشی از این بیماری در سطح استان نداشته ایم.

به پرندگان وحشی نزدیک نشوید

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه تمام توان خود را برای مدیریت این بیماری در محدوده تالاب قرار داده ایم، تصریح کرد: خوشبختانه در واحد های مرغداری صنعتی از سال ۹۵ تا به حال اقدامات بسیار خوبی در ممیزی و ارتقاء وضعیت بهداشتی آن ها مثل دیوار کشی و ایجاد قرنطینه و ... انجام دادیم. ولی در مرغداری های سنتی با توجه به اینکه این قبیل اقدامات صورت نگرفته، لذا توصیه می کنیم تا حد امکان از رها کردن طیور خود خودداری کنند و با ایجاد حصار آنان را محدود کنند. همچنین در صورت مشاهده پرنده ای وحشی به هیچ عنوان اجازه نزدیک شدن آن را به طیور خود ندهند و خودشان هم به آن حیوان نزدیک نشوند.

وی اظهار کرد: همچنین از مرغداران سنتی خواستاریم اگر هر گونه تلفات غیرعادی در طیور خود مشاهده کردند یا لاشه پرنده وحشی ای را دیدند حتما آن را به دامپزشکی شهرستان خود گزارش کنند تا وضعیت کنترل و از انتقال این بیماری جلوگیری شود.

تلف شدن ۹۴پرنده مهاجر در تالاب میقان

شانقی تعداد تلفات پرنده های مهاجر تالاب میقان را اعلام کرد و گفت: طبق آخرین آمار تا کنون ۹۴ قطعه پرنده تلف شده اند که عمده آن ها غازهای وحشی هستند.

پرندگان مهاجر از مبدأ حرکت بیماری را همراه خود داشتند

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه این بیماری به جز تالاب میقان در دو سه استان دیگر هم گزارش شده، گفت: این پرندگان تقریبا از شهریور ماه از کشورهای روسیه و قزاقستان وارد ایران شدند و از مبدأ حرکت این بیماری را همراه خود داشتند که سازمان جهانی بهداشت دام و سازمان خوار و بار جهانی ملل متحد(فائو)، با توجه به مهاجرت های طولانی این پرندگان، هشدار احتمال شیوع این بیماری را در کشورهای آسیایی، اروپایی و حتی آفریقایی داد.

وی با بیان اینکه واکسیناسیون تمام واحدهای مرغداری استان علیه این بیماری صورت گرفته و نگرانی خاصی از این بابت وجود ندارد، گفت: تا به حال ۲میلیون و ۲۰۰هزار قطعه مرغ واکسن دریافت کردند. البته باید در نظر داشت که عمر این واکسن یکساله است و واحدهایی که بیش از یکسال گذشته این واکسن را دریافت کرده اند باید مراقبت بیشتری داشته باشند.

گزارشی از سرایت گونه آنفلوانزای تشخیص داده شده در میقان به انسان نیست

شانقی با بیان اینکه آنفلوانزای تشخیص داده شده در تالاب میقان امکان سرایت به انسان را ندارد، گفت: هنوز مورد انسانی این بیماری در هیچ کجای دنیا گزارش نشده است ولی به هر حال کسانی که با پرندگان سر و کار دارند باید با جدی گرفتن مباحث امنیت زیستی، هر گونه تماس پرندگان خود با پرندگان دیگر(کلاغ، گنجشک و پرنده های مهاجر) را جلوگیری کنند تا با کمترین مشکل از این بیماری عبور کنیم.

 

خبرهای مرتبط
نظر شما
ادامه