کد خبر: ۶۲۹۹۴

با وجود این که ویروس کووید-۱۹ قابلیت انتقال بسیار بالایی در بین انسان‌ها دارد و انتقال آن از انسان به حیوانات نیز امکان‌پذیر است، مستندات محدودی در رابطه با امکان انتقال این ویروس از حیوان به انسان وجود دارد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مدیکال نیوز، با وجود این که ویروس کووید ۱۹ قابلیت انتقال بسیار بالایی در بین انسان‌ها دارد و انتقال آن از انسان به حیوانات نیز امکان‌پذیر است، مستندات محدودی در رابطه با امکان انتقال این ویروس از حیوان به انسان وجود دارد.

 با وجودی که اطلاعات محدودی در زمینه انتقال ویروس کرونا از حیوان به انسان وجود دارد، متخصصان توصیه‌هایی را به منظور جلوگیری از انتقال احتمالی این ویروس از حیوانات خانگی به انسان ارائه کرده‌اند که در ادامه به اختصار بیان می‌شوند.

کدام گروه از حیوانات خانگی به کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند؟

بر اساس تحقیقات اخیر برخی از گونه‌های جانوری که در ارتباط نزدیک با انسان هستند، قابلیت ابتلا به کووید ۱۹ را دارند. در هنگ کنگ ۱۷ سگ و هشت گربه مبتلا به این بیماری که در کنار افراد مبتلا به کووید ۱۹ زندگی می‌کردند، شناسایی شدند. در کشور بلژیک نیز مواردی از ابتلای گربه‌ها به این بیماری گزارش شده است. در ووهان چین نیز پادتن کووید ۱۹ در نمونه سرم خون ۱۵ گربه کشف شده است. البته این جانوران لزوما دارای علایم بیماری نیستند و ویروس را به انسان منتقل نمی‌کنند.

بر اساس اطلاعات موجود، سگ، خرگوش، گربه و راسو امکان آلوده شدن به ویروس کووید ۱۹ را دارند. در این بین سگ‌ و خرگوش‌ فاقد علایم بیماری بوده و نمی‌توانند ویروس را به همنوعان خود یا سایر گونه‌های جانوری و انسان منتقل کنند.

گربه‌ها علایم متوسط و خفیفی از بیماری را نشان می‌دهند و امکان انتقال بیماری به همنوعان خود را دارند اما تاکنون مستنداتی از امکان انتقال کووید ۱۹ به انسان توسط گربه به دست نیامده است. راسوها نیز علایم بیماری را دارند و می‌توانند آن را به همنوعان خود منتقل کنند، با وجود این که تاکنون موردی از انتقال بیماری از راسوها به انسان گزارش نشده، محققان معتقدند این امکان در مورد راسوها وجود دارد.

با حیوانات خانگی آلوده به ویروس چه کار کنیم؟

با توجه به خطر پایین انتقال بیماری از حیوانات خانگی به انسان توصیه می‌شود تنها در مواردی که این حیوانات دارای علایم بوده و قبلا با افراد مبتلا به بیماری در ارتباط بوده‌اند، مورد آزمایش تشخیصی کووید ۱۹ قرار گیرند. بر اساس مستندات به دست آمده از تحقیقات علمی، آن دسته از حیوانات خانگی را که دچار بیماری کووید ۱۹ می‌شوند، می‌توان در خانه تحت مراقبت قرار داد. برای این منظور لازم است اقدامات زیر انجام پذیرد:

- قرنطینه حیوان خانگی: برای این منظور باید حیوان خانگی در خانه نگهداری شود و از بردن آن به اماکن عمومی مانند پارک خودداری شود. در صورت لزوم مراجعه به دامپزشک، باید قبلا موضوع مثبت بودن آزمایش حیوان، به اطلاع کلینیک دامپزشکی برسد. همچنین حیوان خانگی باید همواره در فاصله دو متری از انسان‌ها و سایر حیوانات قرار گیرند. بهتر است گربه‌های آلوده به ویروس در یک اتاق مستقل قرنطینه شده و محل خواب، ظروف غذا و محل دفع ضایعات آن‌ها از سایر بخش‌های منزل و حیوانات دیگر تفکیک شود.

- نظارت بر علایم: لازم است مالک حیوان خانگی، علایم بیماری و شدت آن را به طور مستمر ردگیری کرده و به دامپزشک گزارش دهد. علایم متداول کووید ۱۹ در حیوانات خانگی شامل تب، بی‌حالی، عطسه و سرفه، ترشحات چشمی و مشکلات گوارشی مانند استفراغ و اسهال است. در صورت تشدید علایم یا دشواری در تنفس حیوان، باید در اسرع وقت موضوع به اطلاع دامپزشک برسد.

- رعایت اقدامات احتیاطی: مالک حیوان آلوده باید در مجاورت آن از ماسک و دستکش استفاده کند. در هنگام جابه‌جایی ظروف غذا و فضولات حیوان حتما از دستکش استفاده کرده و سپس دست‌ها با صابون و آب شسته شوند. با توجه به این که شواهدی مبنی بر اثرگذاری شست‌و شوی حیوان خانگی بر کاهش انتقال ویروس وجود ندارد، نیازی نیست که حیوان بیش از دفعات عادی استحمام و شست و شو شود. برای پاکسازی حیوانات هرگز نباید از محلول‌های ضدعفونی کننده شیمیایی استفاده شود، زیرا این محلول‌ها موجب بیماری جدی و مرگ جانور می‌شوند.

ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.

ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

 

نظر شما
ادامه