حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: «در گذشتهای نزدیک حقوق مسئولین فنی در استان اردبیل خیلی پایین و در حدود یک میلیون تومان بود و بسیاری از قراردادها تشریفاتی بودند، اما با تلاشهای انجمن صنفی مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی استان، چند روز پیش اولین قرارداد رسمی مطابق با ماده ۱۹ با مبلغ ماهیانه ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان منعقد شد»؛ این را رئیس این انجمن به حکیم مهر میگوید.
از نظر «دکتر ملیسا پوردنیا» کارفرماها نمیتوانند پشت پرده بخشی از این مبلغ را پس بگیرند، چون پرداختیهای آنها به حساب نظام دامپزشکی است؛ از طرفی انجمن چک تضمین هم از کارفرمایان گرفته است.
حکیم مهر: خانم دکتر، چه شد که رشته دامپزشکی را انتخاب کردید؟
من از ابتدا و زمانی که رتبه کنکورم آمد، علاقهمند به طب بالینی بودم. رتبه من به گونهای بود که به رشته پزشکی نرسید، لذا در ادامه انتخاب رشتههای پزشکی، دامپزشکی را انتخاب کردم. خوشبختانه در رشته دامپزشکی پذیرفته شدم و الان میدانم که خیلی به صلاحم بوده که در این رشته تحصیل کنم، چون خیلی آن را دوست داشتم و به آن علاقهمند بودم. همیشه هم تا جایی که امکان داشته فعالیتهای خودم را معطوف به این حوزه میکردم، مثلا در دوران دانشجویی، همواره دبیر اجرایی کنگرهها بودم و با علاقه کار میکردم.
حکیم مهر: ورودی چه سالی و کدام دانشگاه هستید؟
ورودی سال ۸۵ دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران.
حکیم مهر: چه شد که به فکر راهاندازی انجمن صنفی مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی استان اردبیل افتادید؟
در استان اردبیل از تقریبا ۲ سال پیش حقوق مسئولین فنی خیلی پایین و در حدود یک میلیون تومان بود. در واقع بسیاری از قراردادها تشریفاتی بودند و به همین دلیل، مبالغ خیلی کم بود. تا اینکه ۲ سال پیش که من به اردبیل آمدم، فکر کردم اولین کاری که میتوانم بکنم این است که خودم بهعنوان مسئول فنی مشغول به کار شوم. امیدوار بودم بتوانم با انجمن صنفی تبدیل به یک صدای واحد شویم و بتوانیم مشکلات مسئولین فنی را به مقامهای بالاتر برسانیم و راهحلی پیدا کنیم. این شد که انجمن صنفی استان را راهاندازی کردیم.
حکیم مهر: انجمن را چه زمانی راهاندازی کردید؟
از حدود یک سال پیش. از همان بدو تشکیل هم بهدنبال اجرایی شدن ماده ۱۹ بودیم و با دوندگیهای بسیار و حمایت اداره کل و نظام دامپزشکی و همچنین همکاری دادستانی، استانداری و اداره کار توانستیم دستور ابلاغ آن را چند روز پیش بگیریم و اولین قرارداد را طبق ماده ۱۹ بستیم. همانطور که میدانید ماده ۱۹ دو بحث دارد؛ یکی پرداخت طبق تعرفه و دیگری مستقل شدن بحث پرداخت مسئولین فنی از کارفرما. ما فرآیند پرداخت طبق تعرفه را از حدود چند ماه پیش توسط انجمن و حمایت اداره کل میتوانستیم انجام دهیم. از چند روز پیش هم که تصویب شد، بحث مستقل شدن پرداختیها هم اجرا میشود.
حکیم مهر: اولین قراردادی که بستید، با چه رقمی بود؟
حقوق پایه اولین قراردادی که برای مرغ مادر بستیم، ۷ میلیون تومان بود که با در نظر گرفتن حق اولاد، بن و... با نرخ سال ۹۹، مبلغ ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد.
حکیم مهر: خانم دکتر، از کجا مطمئن هستید پشت پرده قراردادهای دومی منعقد نمیشود و مسئولین فنی بهداشتی بخشی از این دریافتی را به کارفرما برنمیگردانند؟
نمیتوانند این کار را بکنند چون پرداختیهای کارفرماها به حساب نظام دامپزشکی است و نظام دامپزشکی قرار است که پرداخت کند؛ از طرفی ما چک تضمین هم از کارفرما گرفتیم.
حکیم مهر: انجمن صنفی مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی استان اردبیل یک انجمن نوپاست اما به نظر میرسد در همین مدت کم کارهای بزرگی انجام دادید. رمز این موفقیت چیست؟
پیگیری و مطالبهگری شدید خودم از اداره کل و نظام دامپزشکی.
حکیم مهر: چه باعث میشد که اینقدر پیگیر باشید؟
به طور کلی من دامپزشکی را خیلی دوست دارم و به لحاظ شخصیتی طوری هستم که اصلا تمایل ندارم در هیچ زمینهای حقی از من ضایع شود. البته ناگفته نماند که واقعا اداره کل هم حمایت میکنند. واقعیتی که من همیشه میگویم این است که انجمن صنفی صرفا با مطالبهگری من نمیتواند کارها را جلو ببرد. اگر کسی از سوی اداره کل ما را حمایت نمیکرد، من نمیتوانستم هیچ کاری را جلو ببرم. اما سایر پیگیریها را خودم دنبال کردم.
حکیم مهر: آیا این طرح میتواند در کل کشور بهعنوان الگو قرار گیرد و اجرایی شود؟
امیدواریم که بتوانیم انگیزهای باشیم برای همکاران سایر استانها. در واقع هیچ کاری، نشد ندارد و همه کارها با تلاش و پیگیری به نتیجه میرسد. امیدوارم این قانون خیلی زود در همه استانها اجرا شود و همه همکاران با علاقه و پشتکار، کارهای خود را پیگیری کنند تا به نتیجه خوبی برسد و همه بتوانند در حد توان خود تلاش کنند و از دامپزشکی بهره ببرند.
حکیم مهر: غیر از بحث ماده ۱۹ چه کارهای دیگری در انجمن صنفی مسئولین فنی انجام دادید؟
من از همان ابتدا شدیدا پیگیر همین کار بودم. در واقع اولین دغدغه ما در استان افزایش حقوق مسئولین فنی بود. قبل از اجرای ماده ۱۹ خودمان به شکل توافقی با کارفرما صحبت و آنها را قانع میکردیم که حقوق باید بالاتر باشد. لذا تا این لحظه بهجز پیگیری اجرای ماده ۱۹ کار به خصوص دیگری نکردیم.
حکیم مهر: شما مدیرعامل اولین انجمن خیریه دامپزشکی در ایران هستید. در این انجمن خیریه تا امروز چه کارهایی انجام دادید؟
ارگان هدف ما را در انجمن خیریه، دامداران نیازمند روستایی و نیازمندان مرتبط با حرف دامپزشکی هستند. مثلا کارگری که در مرکز مرغداری یا کشتارگاه کار میکند و نیازمند است. انجمن خیریه ما هم حدود ۹ ماه است که به شکل رسمی فعالیت میکند و پروانه گرفته است. تا به حال ۴ مورد در مناسبتهای مختلف پخش ارزاق به نیازمندان روستایی داشتیم و آخرین آن هم همین چند روز پیش بود که در میان ۵۰ خانواده نیازمند اردبیلی، ارزاق توزیع کردیم.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.