کد خبر: ۶۳۸۹۵
تعداد نظرات: ۳ نظر
روابط‌ عمومی سازمان دامپزشکی کشور تشریح کرد:
«دکتر آلبرت بورلا» کارآفرین و رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت «فایزر» آمریکا که شرکت تحت مدیریت وی تولیدکننده نخست و برتر واکسن مقابله با کرونا بوده، «دامپزشک» است ...

حکیم مهر: روز جهانی دامپزشکی در سال 2021 با شعار «پاسخ و نقش دامپزشکان در بحران کووید- 19» گرامی‌داشته شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط‌ عمومی سازمان دامپزشکی کشور، از آنجا که 4 اردیبهشت 1400 مصادف با 24 آوریل «روز جهانی دامپزشکی» است، امسال این روز بین‌المللی پیرو شیوع اپیدمی کرونا در جهان با شعار «پاسخ و نقش دامپزشکان در بحران کووید -19‌» مورد تاکید گرفته است.

در این رابطه سازمان دامپزشکی کشور نیز همچون یک سازمان پیشرو، در اقدامی پیش‌دستانه از بدو شیوع این ویروس در کشورمان و در حالی که هنوز اطلاعات موثق و دقیقی از احتمال ابتلا و شیوع به این ویروس از طریق حیوانات وجود نداشت، در درازای مدت زمان شیوع این ویروس، اقداماتی پیشگیرانه و محتاطانه را اتخاذ و به افراد در تماس با حیوانات اهلی و خانگی توصیه کرد که قرنطینه حیوان‌خانگی؛ نظارت بر علایم؛ و رعایت اقدامات احتیاطی را مورد توجه قرار دهند.

در واقع سازمان دامپزشکی کشور از همان زمان آغاز این بیماری، مواضع کارشناسی خود را در قالب تخصصی و مبتنی بر یافته‌های در دسترس ارائه کرد که شاخص‌ترین آن مواضع کارشناسی و پیشگیرانه «دکتر علی‌صفر ماکنعلی» رئیس سازمان دامپزشکی کشور (لینک اینجا) بود.

کمااینکه سازمان دامپزشکی کشور در همان آغاز موج شیوع کرونا که موجی از نگرانی را هم موجب شده بود، مصوبات ۱۱ گانه اقدامات بهداشتی و پیشگیری مخاطرات در اماکن دامی و مراکز عرضه جهت پیشگیری از هرگونه مخاطره بهداشتی ازجمله کرونا راابلاغ کرد. اقدامی که به دعوت و مدیریت دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور و با تصمیم مشترک نمایندگان سازمان دامپزشکی کشور، وزارت بهداشت و تشکل‌های صنفی مربوطه در این سازمان، اقدامات بهداشتی لازم جهت اجرا با هدف پیشگیری از بروز هرگونه مخاطره انتقال ویروس کرونا به مصرف‌کنندگان تصویب و با ابلاغ رئیس سازمان دامپزشکی کشور لازم‌الاجرا شد.

البته در ادامه نیز مطالب متعددی در این زمینه در رسانه‌ها منتشر شد. در این راستا کارشناسان بیماری‌های عفونی و همچنین مراجع ذیصلاح بین‌المللی بهداشت اعم از سازمان جهانی بهداشت دام (OIE)، سازمان جهانی بهداشت (WHO) و مرکز کنترل بیماری‌های ایالات متحده آمریکا (CDC) در همان مقطع اعلام کردند هیچ مدرکی دال بر اینکه سگ و گربه‌های خانگی می‌توانند منشاً یا عامل پخش  SARS-CoV-2 باشند، وجود ندارد.

این سازمان‌ها در اطلاعیه‌های جداگانه اعلام کردند با این وجود تحقیقات بیشتری در حال انجام است و هرچه اطلاعات بیشتری کسب شود، اطلاع‌رسانی صورت خواهد پذیرفت. اما در عین حال به این موضوع نیز تاکید کردند که چون در هر صورت حیوانات می‌توانند بیماری‌های دیگری را به مردم منتقل کنند و انسان‌ها نیز می‌توانند بیماری‌ها را به حیوانات منتقل کنند، ضروری است که انسان‌ها همیشه (قبل و بعد از تماس با حیوانات)، دستان خود را به خوبی بشویند.

کما اینکه در اوایل سال میلادی 2021 کارشناسان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا خاطرنشان کردند: شواهدی مبنی بر اینکه حیوانات نقش مهمی در شیوع کروناویروس به انسان دارند، وجود ندارد؛ اما اقدامات احتیاطی، می‌تواند به سلامت افراد و حیوانات خانگی کمک کند.

به گفته کارشناسان این مرکز، بر اساس اطلاعات محدودی که در حال حاضر در دسترس است، خطر انتقال بیماری کووید-۱۹ از حیوانات به انسان بسیار کم است.

البته در این رابطه تحقیقات و مطالعات دانشمندان ادامه داشته است تا جایی که در مارس 2021 (اسفند 99) کارشناسان فرانسوی چندین قلاده سگ تربیت شده را برای تشخیص ویروس کرونا در بدن حدود ۲ هزار نفر از ساکنان منطقه پاریس آزمایش کردند تا ببینند آیا این سگ‌ها واقعاً قادر به تشخیص این ویروس هستند یا نه. بر اساس گزارش رسانه‌های فرانسه، در این آزمایش به سگ‌های ویژه آموزش دیده در دانشکده دامپزشکی «مزون آلفور» در نزدیکی پاریس، اجازه داده شد تا بوی بدن افرادی را که آزمایش پی‌سی‌آر کووید۱۹ داده‌اند، استشمام کنند.

کارشناسان نمونه‌ای از عرق زیر بغل این افراد را در ظرف مخصوصی نهاده، سگ‌ها را وادار کردند تا پوزه خود را درون قیفی کنند که به این ظرف‌ها متصل بود. آنها می‌خواستند ببینند آیا سگ‌ها می‌توانند بفهمند عرق کدام یک از افراد وجود ویروس کرونا در بدن آنها را نشان می‌دهد. هر گاه که سگ، بوی کرونا را تشخیص دهد، جلوی قیف متوقف می‌شود و از مربی خود یک خوراکی می‌گیرد.

کارشناسان امیدوارند که این آزمایشات، استفاده از سگ‌ها را از یک موضوع صرفا تحقیقاتی، به یک روش برای آزمایش کامل با تشخیص دقیق و مناسب سوق دهد.

«دومینیک گرانژان»، کارشناس دانشکده ملی دامپزشکی فرانسه می‌گوید: بازآموزی سگ‌ها برای کووید۱۹، با ادامه آنها برای کمک به آتش‌نشانان و نیروهای امدادی یا استشمام مواد منفجره در فرودگاه‌ها منافات ندارد.

پژوهشگران بر این باورند که این شیوه می‌تواند آزمایش کووید۱۹ را تکمیل کرده و به عنوان روشی برای تشخیص کرونا برای دانشجویان در هنگام ورود به ساختمان‌های دانشگاه، بینندگان کنسرت در یک مکان موسیقی یا مسافران در فرودگاه پذیرفته شود.

کشتار 17 میلیون راسو با هدف مهار شیوع ویروسی مهار ناپذیر از کرونا

البته در این میان در پاییز 1399 تصمیمی در دانمارک گرفته شد که پس از ابتلای ۱۲ نفر به دلیل ارتباط با راسو‌ها به بیماری کووید-۱۹، به دلیل اینکه شیوع ویروس کرونا از طریق این حیوان می‌تواند کارایی واکسن را کاهش دهد؛ لذا مت فردریکسن نخست وزیر دانمارک در جمع مقام‌های بهداشت و درمان بر ضرورت نابودی ۱۵ تا ۱۷ میلیون راسو تاکید کرد! کشتاری گسترده با هدف پیشگیری از شیوع ویروسی مهار ناپذیر در سطح جهان!

به ویژه که در همان مقطع دانشمندان می‌گفتند جهش یک ویروس امری طبیعی است و تعیین اینکه آیا چنین جهشی مانع از کارایی واکسن مبارزه با ویروس شود، مساله پیچیده‌ای به شمار می‌رود. با این حال مقام‌های بهداشت و درمان دانمارک معتقد بودند که انتقال ویروس کرونا از طریق راسوها ممکن است تغییرات هرچند کوچکی در پادتن تولید شده در بدن انسان بگذارد و به این ترتیب اثر واکسن یا واکسن‌های در حال ساخت برای مبارزه با بیماری کووید-۱۹ را تحت تاثیر قرار دهد.

«کاره مولباک»، رئیس ستاد مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانمارک در آن مقطع با هشدار نسبت به وقوع چنین اتفاقی گفت: «تحقیقات نشان می‌دهند که پادتن تولید شده برای واکنش به ویروس انتقال یافته از راسوها از پادتن‌های عادی کم‌اثرتر است و همین می‌تواند باعث ناکارایی واکسن‌های در حال ساخت برای مبارزه با کووید-۱۹ شود.»

انتخاب دامپزشک مدیر شرکت تولیدکننده واکسن کرونا به عنوان مدیر برتر ایالات متحده آمریکا

اهمیت از جهت دیگر این نامگذاری شعار روز جهانی دامپزشکی در سال 2021 از آنجا جلب توجه می‌کند که «دکتر آلبرت بورلا» کارآفرین و رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت «فایزر» آمریکا که شرکت تحت مدیریت وی تولیدکننده نخست و برتر واکسن مقابله با کرونا بوده، «دامپزشک» است. بورلا مدیری بود که در سال 1993 به عنوان مدیرفنی یک شرکت داروسازی دامپزشکی مشغول به کار شد و پس از اینکه در سال 2011 از این شرکت جدا شد به آمریکا مهاجرت کرد و در یکی از شرکت‌های دارویی وابسته به فایزر مشغول استخدام شد

در نهایت پس از طی مراحل دیگری از خلاقیت در «فایزر» او توانست در سالی که مدیرعاملی فایزر نیز به عهده او بود، واکسن کرونا را که با کشف پروفسور «اوگور شاهین» دانشمند ترک تبار و از بنیان‌گذاران شرکت آلمانی «بیون‌تک» همراه بود به عنوان یک خبر خوش به جامعه جهانی اعلام کند. اتفاقی که در نهایت باعث گردید تا این دامپزشک در سال 2020 به عنوان «مدیر برتر ایالات متحده آمریکا در صنعت داروسازی» انتخاب گردد.

تجربیات خود را با ما در میان بگذارید

راستی شما مخاطبان پایگاه خبری سازمان دامپزشکی کشور چگونه فکر می‌کنید؟ در مراکز تحقیقاتی که به نوعی با آنها در ارتباط هستید چه پژوهش‌هایی بر پایه شعار «پاسخ و نقش دامپزشکان در بحران کووید- 19» در دست اقدام بوده یا هست؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

 
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۶
0
0
ترجمه شعار "پاسخ دامپزشکان به بحران کووید 19
" هست که به نظرم شعار بهتری باید انتخاب می شد. ترجمه فارسیش که واژه نقش رو هم اضافه کرده بهتره!
سید شهرام میرزمانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۷
0
1
این مناسبت ها فرصتی برای آموزش همگانی، تقویت تعاملات و همکاری های بین رشته ای و حمایت طلبی و تقویت همکاری های فرا سازمانی و فرامرزی و بین المللی است ولی متاسفانه از سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی و دانشکده های دامپزشکی در راه اندازی پویش ملی روز جهانی دامپزشکی در این روز وجود ندارد
همه ذینفعان دامپزشکی کشور نیاز به یک تحول بنیادی و تعالی سازمانی و به روز رسانی دانش و مهارت های خود در کلاس جهانی دارند لطفا بجنبید وگرنه همین حد از اختیارات خود را هم از دست خواهید داد بوی فرسودگی و الرحمان از فضای دامپزشکی کشور به مشام می رسد
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۷
0
0
احسنت بر این کشور
نظر شما
ادامه