تعداد زیادی از AIVهای H5NY دارای پتانسیل مشترک انسان و دام هستند، زیرا ثابت شده است که از گونهها عبور میکنند و به پستانداران از جمله انسان منتقل میشوند. اوراسیا و آفریقا موج جدیدی از شیوع AIVهای H5NY بیماریزا را تجربه میکنند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از اسپوتنیک، اولین شیوع ویروس آنفلوانزای فوق مسری پرندگان HPAIV در پرندگان در اسکاتلند در سال ۱۹۵۹ با زیرگروه آنفلوانزا H5N1 A ثبت شد، اگرچه از سال ۱۸۷۸ شیوع HPAIV متعددی در سطح جهان ثبت شده است.
دو دانشمند چینی به نامهای Weifeng Shi و George Fu Gao با انتشار مقالهای هشدار دادند پس از همه گیری کرونا ممکن است ویروس آنفلوانزای پرندگان که از آن با نام آنفلوانزای H5N8 یاد میشود، شایع شود.
هر دوی این دانشمندان چینی در شناسایی ویروس Sars-CoV-2 (ویروس عامل کرونای کنونی) در اواخر سال ۲۰۱۹ نقش داشتند؛ ویروسی که سبب همه گیری اخیر در جهان شده است. این دانشمندان گفته اند آنفلوانزای پرندگان میتواند سبب یک همه گیری فاجعه بار در بشریت شود.
این دانشمندان چینی میگویند ضروری است گسترش جهانی و خطر بالقوه آنفلوانزای پرندگان (یا همان آنفلوانزای پرندگان) H5N8 نادیده گرفته نشود.
مشخص شده است که H5N5، H5N6 و H5N8 با هزاران شیوع در سراسر جهان (۱، ۲) در پرندگان پرورشی و پرندگان وحشی با مرگ و میر گستردهای ارتباط دارد. H5Ny HPAIV برای اکثر پرندگان پرورشی کشنده است و برای جلوگیری از انتشار بیشتر، از کشتار استفاده میشود.
تعداد زیادی از AIVهای H5Ny دارای پتانسیل مشترک انسان و دام هستند، زیرا ثابت شده است که از گونهها عبور میکنند و به پستانداران از جمله انسان منتقل میشوند. اوراسیا و آفریقا موج جدیدی از شیوع H۵Ny AIV بسیار بیماریزا را تجربه میکنند.
منبع: ساینس