حکیم مهر: استادیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: نسبت امگا ۳ به امگا ۶ در ماهی تیلاپیا با دیگر آبزیان تفاوت اندکی دارد .
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «دکتر تکاور محمدیان» گفت: تیلاپیا در بین همه آبزیان ارزش غذایی کمی دارد، اما نسبت امگا ۳ به امگا ۶ آن نسبت به سایر ماهیان تفاوت زیادی ندارد.
او با بیان اینکه این نسبت به دلیل پروتئین موجود در آن مورد توجه است، افزود: نسبت امگا ۳ به امگا ۶ در آبزیان از جمله میگو، قزل آلای رنگین کمان، گوشت خاویار، تخم ماهیان خاویاری، گوشت قزل آلا و کپور به ترتیب، ۱۹، ۶.۱، ۶، ۸۳، ۱.۲۸ و ۱.۳ است و این نسبت در تیلاپیا ۱.۴ صدم است که تفاوت چندانی با سایر گوشت آبزیان ندارد.
محمدیان با تاکید بر اینکه نسبت امگا ۳ به امگا ۶ در دام و طیور از این هم کمتر است، بیان کرد: برخی انتقادات نیز نسبت به این ماهی وارد است که همهچیزخوار بوده و هر چیزی بر سر راه خود حتی کثیفیها را میبلعد، حال آنکه ماهیانی وجود دارند که از سرگین دیگر جانوران تغذیه میکنند که میتوان به فیتوفاگ یا آنطور که خوزستانیها میگویند، ماهی قزل اشاره کرد.
استاد بخش آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: به لحاظ محیط زیستی، اما انتقادات زیادی نسبت به این ماهی وجود دارد که با توجه به قدرت تکثیر و رشد این ماهی میتوان پیش بینی کرد که تا ۱۰ سال آینده بسیاری از ماهیان بومی از چرخه طبیعت خوزستان محو شوند.
تکاور محمدیان این خطر را متوجه آبهای شمال کشور ندانست و افزود: ماهی تیلاپیا در دمای پایینتر از ۱۲ درجه سانتیگراد تلف میشود و این در حالی است که درجه سردی در آبهای ذکر شده به کمتر از این دما میرسد، اما تالابها و رودخانههای خوزستان همیشه گرم هستند و بهتربن مکان برای رشد و تکثیر این آبزی به شمار میروند.
مثل کپور معمولی یا کپور لجن خوار رفتار تغذیه ای دارد؟