حکیم مهر: با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۱۳ طرح در زمینه تولید واکسن دام، طیور و آبزیان اجرایی میشود که با این کار بازار داخلی این صنعت توسعه خواهد یافت.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از مهمترین نیازهای صنعت واکسن دام، طیور و آبزیان تولید واکسنهایی است که میتواند بروز بیماریها را افزایش دهد و خسارتهای مالی به صاحبان این شرکتها و پرورشدهندگان تحمیل کند. به همین دلیل همه کشورها در تلاش هستند تا واکسنهایی برای پیشگیری یا جبران خسارتهای احتمالی تولید کنند.
ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر همین اساس سعی کرده با تعرفی پروژههای ملی، واکسنسازان را حمایت کند و توانمندی آنها را افزایش دهد. این کار با تعریف ۱۳ طرح میسر شده است و در حال حاضر برخی از این طرحها به نتیجه رسیده و برخی در مسیر تحقیقات و اجرایی شدن هستند.
واکسن سه گانه ND+AI+IBD، واکسن سه گانه ND+IB+EDS، واکسن کریزا سه سویه C، B، A، واکسن تب برفکی، واکسن اکتیمای مسری، واکسن بروسلوز، واکسن مارک دوگانه زنده، واکسن استرپتوکوکوزیس، واکسن دهان قرمز یرسینیوز، واکسن VHS، واکسن Aeromonas salmonicida، تولید صنعتی محصولات پروبیوتیک مبتنی بر IgY برای پیشگیری و درمان اسهال در گوسالههای شیرخوار و تولید مخمر اتولیز، عصاره و دیواره از مخمر ساکارومایسس سرویزیه به عنوان پری بیوتیک خوراک دام، طیور و آبزیان در مقیاس صنعتی پروژههای تعریف شده در این حوزه هستند.
از مهمترین چالشها که سر راه توسعه این واکسنها وجود دارد میتوان به زمان بر بودن اعطای موافقت نامه اصولی، ارتباط با آزمایشگاههای مرجع بینالمللی و عدم برخی همکاریها و هم افزاییها اشاره کرد که ستاد تلاش کرده است تا این مشکلات را برطرف کند.
اجرای این طرحها با کمک شرکتهای دانش بنیان ۲۱ میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارد.