حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: استیجاری بودن ساختمان برخی شبکههای دامپزشکی از مهمترین مشکلات استان است. این را مدیرکل دامپزشکی استان البرز به حکیم مهر میگوید: «جابهجاییها، یافتن ساختمان اداری مناسب، افزایش اجاره بها و تامین بودجه آن که کار دشواری است شرایط را برای اداره کل دامپزشکی استان البرز سخت کرده است.»
«دکتر غلامرضا توکلی» با یادآوری اینکه دریافتی پرسنل دامپزشکی خیلی کم است، میگوید: «قشر تحصیلکرده دامپزشکی که بعضا دارای مدرک PhD میباشند، نسبت به ارگانهای مشابه حقوق نسبتا پایینی دارند ولی با پیگیریها و زحمات مسئولین سازمان دامپزشکی کشور در رأس آنها آقای دکتر ماکنعلی ریاست محترم سازمان دامپزشکی کشور، شکر خدا دریافتی پرسنل با تسری فوقالعاده خاص که به استانها ابلاغ شد ترمیم شد و ما امید داریم که تا پایان برج و همزمان با حقوق کارمندان، تسری را نیز پرداخت کنیم.»
حکیم مهر: مهمترین اتفاقات جدید در اداره کل دامپزشکی استان البرز چه بوده است؟
خوشبختانه در سال ۹۹ اداره کل دامپزشکی استان البرز در زمره استانهای برتر قرار گرفت و تقدیرنامههایی از طرف آقای دکتر ماکنعلی ریاست سازمان دامپزشکی کشور و معاونین ایشان و همچنین از طرف آقای دکتر شهبازی استاندار البرز، خانم دکتر عربشاهی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و آقای دکتر مخبر رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز دریافت شد. همینجا، جا دارد که از پرسنل دامپزشکی البرز تشکر کنم.
سال گذشته اگرچه فرایند واکسیناسیون جمعیت گاو و گوساله روستایی میبایست با پرداخت هزینه علیه بیماری تب برفکی انجام میشد، اما قریب به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از ستاد اجرایی فرمان امام بودجه گرفتیم و جزو معدود استانهایی هستیم که توانستیم واکسیناسیون گاو و گوساله روستایی را علیه تب برفکی به شکل رایگان انجام دهیم.
حکیم مهر: آیا کانون بیماری مشاهده کردید؟
خوشبختانه کانون بیماری به صورت اپیدمی نداشتیم و اگر هم داشتیم به صورت اسپورادیک بود که خیلی سریع آن را جمع و جور میکردیم. اگر این تعامل بین دستگاهی نبود، واقعا موفق نمیشدیم چنین کاری را انجام دهیم.
حکیم مهر: مهمترین مشکلات دامپزشکی استان البرز چیست؟
شاید یکی از مهمترین مشکلات دامپزشکی استان البرز، استیجاری بودن ساختمان شبکههای دامپزشکی ۳ شهرستان ماست. علت آن هم برمیگردد به اینکه متاسفانه استان البرز زیرساختهای تبدیل شدن به استان را نداشت و در اینخصوص کمی با عجله رفتار شد. با توجه به اینکه آن زمان شبکه دامپزشکی کرج را تبدیل به اداره کل دامپزشکی کردند،
در حال حاضر ساختمان ۳ شهرستان کرج، فردیس و طالقان استیجاری است. ما از حدود ۲۵ ماه پیش پیگیر این مساله هستیم و با رایزنیهایی که کردیم تا حدودی موفق شدیم که ادارات 2 شهرستان را سر و سامان دهیم که جا دارد از استاندار محترم، ریاست سازمان مدیریت و برنامهریزی، ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان و همچنین خارج از استان از دکتر ماکنعلی ریاست سازمان دامپزشکی کشور و دکتر خداویردی معاون تشخیص و مدیریت درمان تشکر ویژه کنم که همیشه همراه ما بودند. این همراهی باعث شد که برای شبکه فردیس ساختمانی را از شرکت مادرتخصصی تحویل بگیریم و به تعمیر و تجهیز آن بپردازیم، آن را سروسامان دهیم و از حالت استیجاری خارج کنیم. برای شبکه طالقان نیز موفق شدیم زمینی را بگیریم و پیگیر هستیم که آن را وارد سامانه کرده و ساختوساز آنجا را هم شروع کنیم.
در ارتباط با شهرستان کرج نیز به دنبال این هستیم که ساختمانی را که در حال حاضر در اختیار اداره کل هست، به شبکه دامپزشکی کرج بدهیم و بتوانیم ۸ هزار متر زمین از ادارات مختلف کرج بگیریم. تا این لحظه موافقت ۳ وزیر شامل مهندس حجتی، مهندس کشاورز که سرپرست بودند و حتی دکتر خاوازی را هم گرفتیم. خوشبختانه زمینهای بسیار زیادی در کرج داریم که عمدتا بالای ۱۰۰ هکتار هستند و همه آنها نیز متعلق به وزارت جهاد کشاورزی است. پیگیر این مساله هستیم اما تا الان موفق نشدیم. اگر بتوانیم این ۸ هزار متر را بگیریم، برای ۵۰ سال آینده نیز پیشبینی میکنیم که مأمورسرا و آزمایشگاه مرکزی را به صورت مجزا راهاندازی کنیم و حتی اگر قانون اجازه دهد، قسمتی از زمین را به نظام دامپزشکی استان البرز بدهیم، چون اعتقاد من این است که ما در دامپزشکی یک خانواده هستیم و از بخش خصوصی جدا نیستیم.
حکیم مهر: در مورد استیجاری بودن ساختمانها، مهمترین مسالهای که شما را آزار میدهد، چیست؟ هزینههای بالا یا دردسرهای جابهجایی؟
سؤال خوبی بود. هم جابهجاییها اعصاب و روان ما را به هم ریخته و هم اجارهبهایی که پیش از این ۸ میلیون تومان بوده، حالا تبدیل به ۱۸ میلیون تومان شده و ما هم هیچ راهی برای تامین بودجه نداریم. از طرفی چقدر باید بگردیم تا یک ساختمان اداری پیدا کنیم که شرایط اداری داشته باشد. تامین این هزینه خیلی برای ما سخت است و از مقامات کشوری و استانی میخواهیم که با ما همکاری کنند. این همه زمین در کرج داریم که متعلق به جهاد کشاورزی هستند. ما نیز از همین خانواده هستیم و غریبه نیستیم. اگر کمک کنند و این زمین را در اختیار ما قرار دهند، ما از حالت استیجاری بیرون میآییم. به هر حال کسی باید به میدان بیاید و قدم بردارد. از ابتدای مسئولیتم در استان حدود ۲۵ ماه است که به دنبال آن هستم.
حکیم مهر: درخصوص واکسیناسیون پرسنل دامپزشکی استان علیه بیماری کرونا چه اقداماتی انجام دادهاید؟
ما تنها استانی هستیم که پوشش واکسیناسیون کووید-۱۹ را برای صددرصد پرسنل خود انجام دادیم که جا دارد از دانشگاه علوم پزشکی استان البرز تشکر کنم. با توجه به اینکه پرسنل دامپزشکی در معرض این ویروس قرار دارند و مرتب با افراد مختلف در ارتباط هستند، تلاش کردیم که هر چه سریعتر آنها را واکسینه کنیم و موفق شدیم صد در صد نیروها را پوشش دهیم.
حکیم مهر: پوشش واکسیناسیون فقط برای بخش دولتی بود یا شامل بخش خصوصی هم میشد؟
سهمیه واکسن بخش خصوصی جدا بود و از طریق نظام دامپزشکی استان انجام میشد. من فکر میکنم نظام دامپزشکی نیز نیروهای تحت کنترل و نظارت خود را به طور کامل پوشش داد، اما اطلاع دقیق ندارم. اما در ارتباط با نیروهای حاکمیتی، هم اداره کل و هم شهرستانهای تابعه را صد درصد پوشش دادیم.
حکیم مهر: فقط دوز اول را؟
بله.
حکیم مهر: بحث تسری فوق العاده خاص کارکنان دامپزشکی به کجا رسید؟ طبق آخرین خبرها، این مساله به استانها ابلاغ شده است.
بله. جا دارد که از دکتر ماکنعلی، دکتر آذرنوش، مهندس مومنی و تیم آنها که خیلی در اینخصوص زحمت کشیدند و همچنین دکتر نوبخت و مجموعه ایشان تشکر کنم. دریافتی پرسنل دامپزشکی خیلی بد بود. یک دکتر دامپزشک وقتی میخواهد به یک مسافرت برود، یا باید از مهانسرا استفاده کند یا در مدرسه یا نمازخانه یک اداره بخوابد که این برای قشر دامپزشکی خیلی بد بود. قشری که بعضا PhD دارند و تحصیلکرده هستند. تسری به استانها ابلاغ شد و ما امید داریم که تا پایان برج و همزمان با حقوق کارمندان، تسری را نیز پرداخت کنیم.
حکیم مهر: ارتباط شما با بخش خصوصی دامپزشکی استان البرز چگونه است؟
بنده حتی در اصفهان هم که بودم، ارتباط بسیار تنگاتنگی با بخش خصوصی داشتم. لرستان هم که بودم نظام دامپزشکی آنجا غیرفعال شده بود و در آنجا حدود ۱۲ جلسه برگزار و فعالیت نظام دامپزشکی استان لرستان را از صفر شروع کردیم که شکر خدا الان جزء نظامهای خوب کشور به شمار میرود. جای افتخار است که افرادی که در حال حاضر عضو نظام دامپزشکی استان البرز هستند، ارتباط بسیار نزدیکی بین حاکمیت و بخش خصوصی وجود دارد. ما تا این لحظه جلسات بسیار زیادی با نظام داشتیم و تعامل خیلی خوبی بین ما برقرار بوده است.
حکیم مهر: یکی از نقاط مثبت کارنامه کاری حضرتعالی، دوری از حاشیه بوده است. چگونه به این مهم دست پیدا کردید؟
بنده اعتقاد دارم کسی که در رأس یک مجموعه قرار گرفت، باید آن مجموعه را مثل خانواده خود بداند. من به این صورت عمل میکنم که تمام پرسنل خانم را مثل خواهر و دخترهای خودم و تمام پرسنل مرد را مثل برادر و پسر خودم میدانم؛ تا جایی که تاکنون کارمند خود را به تخلفات اداری نفرستادم و میگویم باید در بین خودمان حل کنیم. حتی با کارمندی هم که مقداری انحراف کوچک داشته، صحبت کردم و دیدم که با همان مهربانی، تا چه اندازه به راه آمده است.
بنده چند آیتم برای تعریف یک کارمند خوب در نظر گرفتهام که شامل دلسوزی، انضباط کاری، دوری از حاشیه و فعالیت تخصصی است. اگر یک کارمند این چند آیتم را دارا باشد، در قلب من جا دارد. یعنی تمام آن رفتاری را که با خانواده خود دارد، برای اداره هم انجام دهد. خودروی دولتی را همانند خودروی شخصی با دلسوزی استفاده و نگهداری کنند. شکر خدا در استان البرز همینگونه است و من از خدا میخواهم به ما کمک کند و این تعامل بین همکاران بیشتر شود. هم استان لرستان و هم استان البرز جزء استانهای خوب کشور هستند و من این مهم را حاصل لطف خدا و زحمات تکتک همکاران و پرسنل دامپزشکی میدانم.
حکیم مهر: بهعنوان حرف آخر...
برای شما و تیم رسانهای حکیم مهر و همچنین کلیه پرسنل دامپزشکی حاکمیتی بخش دولتی و بخش خصوصی آرزوی سلامتی میکنم.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
قانون معافیت از مالیات وجوهی که تحت هر عنوان به استثنای حقوق و فوق العاده شغل به پزشکان، دندانپزشکان و دکترهای داروساز و دامپزشکان پرداخت می شود
تاریخ تصویب : 1362/08/22
مرجع تصویب : مصوبات مجلس شورا
QR
جزئیات متن قانون
قانون معافیت از
مالیات وجوهی که تحت هر عنوان به استثنای حقوق و فوقالعاده شغل به پزشکان،
دندانپزشکان ودکترهای داروساز و دامپزشکان پرداخت میشود
ماده واحده - از تاریخ تصویب این قانون وجوهی که تحت عناوین اضافه کار، محرومیت
از مطب، حقالزحمه کار اضافی، حق کشیک و آنکال وفوقالعاده محل خدمت یا خارج از
مرکز حسب مورد به پزشکان، دندانپزشکان، دکترهای داروساز، دامپزشکان و پیراپزشکان
شاغل در وزارتخانهها ومؤسسات و شرکتهای دولتی و مؤسساتی که شمول قانون بر آنها
مستلزم ذکر نام است توسط این سازمانها پرداخت میشود، از پرداخت مالیات بر
درآمدمعاف میباشد و نیز حقوق و فوقالعادههای شغل پزشکان و پیراپزشکان و
دکترهای داروساز و دندانپزشکان و دامپزشکان شاغل در سازمانهایفوقالذکر که محل
خدمت آنها در روستاها و همچنین در نقاط محروم کشور طبق لیست سازمان برنامه و بودجه
که در آن شاخص پزشکی اولویت دارامیباشد، از پرداخت مالیات معاف است.
تبصره - درآمدی که از محل طرح کارانه (فیفر سرویس) به دست میآید از این معافیت
مستثنی خواهد بود.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و یک تبصره در جلسه روز یکشنبه بیست و دوم آبان
ماه یک هزار و سیصد و شصت و دو مجلس شورای اسلامیتصویب و به تأیید شورای نگهبان
رسیده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی - اکبر هاشمی