حکیم مهر: معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: با افزایش کشتار دام در ایام محرم جلوی دسته و هیئتهای مذهبی، خطر شیوع تب کریمه کنگو افزایش مییابد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «دکتر سیدبهمن نقیبی» معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی درباره آخرین وضعیت شیوع تب کریمه کنگو اظهار کرد: بنابر آمار وزارت بهداشت ۸ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو شدند که متاسفانه یک نفر جان خود را از دست داده است.
او افزود: با توجه به آنکه مورد جدیدی از بیماری تب کریمه کنگو گزارش نشده است، این امر کاهش میزان کشتار غیرمجاز و افزایش رعایت از سوی مردم را نشان میدهد.
نقیبی نسبت به شیوع تب کریمه کنگو در ایام محرم هشدار داد و گفت: در عید قربان بسیاری از مردم راغب بودند که در کشتارگاه اقدام به کشتار کنند، اما در ایام تاسوعا و عاشورا به دلیل نذورات جلوی دسته و هیئتهای مذهبی خطر شیوع بیماری به مراتب بیشتر است.
این مقام مسئول با تاکید بر اجتناب از کشتار دام در معابر و خیابانها در ایام محرم بیان کرد: با توجه به آنکه رها شدن خون دام بیمار در معابر و خیابانها، ممکن است تعداد زیادی از افراد را گرفتار بیماری تب کریمه کنگو کند، توصیه میشود که مردم نذورات خود را به کشتارگاه منتقل کند و در صورت امکان به طور مستقیم گوشت از مغازهها خریداری کنند که به مراتب امنیت بیشتری دارد.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی ادامه داد: با توجه به فعالیت کنه در فصل گرما، دامداران نسبت به سم پاشی اسطبلها برای مبارزه با کنه اقدام کنند، همچنین مردم از کشتار غیر مجاز اجتناب کنند تا با گذراندن فصل گرما، خطر شیوع ویروس کاهش یابد.
او با بیان اینکه بیماری تب کنگو در دام هیچ گونه علایمی ندارد، گفت: با توجه به آنکه بیماری در دام قابل تشخیص نیست، از این رو با کشتار دام در کشتارگاه و نگه داری لاشه به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه و در صورت از بین رفتن ویروس احتمالی جای هیچگونه نگرانی نیست.
نقیبی با اشاره به اینکه اکیپهای ثابت و سیار دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورا حضور دارند، بیان کرد: اگر افراد اصرار دارند که کشتار را جلوی دسته و هیئتهای مذهبی انجام دهند، با دامپزشکی تماس بگیرند تا قبل و بعد کشتار دام را به لحاظ بیماریهای انگلی و سایر بیماریها بررسی کنند و همواره نظارتهای بهداشتی را انجام دهند.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه مردم نگران خرید و مصرف گوشت نباشند، تصریح کرد: افراد با خرید گوشت از مراکز مجاز و نگهداری ۲۴ ساعته آن در یخچال نگرانی راجع به مصرف نداشته باشند.
عرض کنم جناب دکتر:
1- خبر دارید چند تا از شهرستان های ما کشتارگاه دام با امکانات در حد قابل قبول دارند؟
2- چند تا از کشتارگاههای شهرستانها یا حتی مرکز استان دارای پیش سرد درست و درمان اند؟
3- ناظر بهداشتی چند تا از کشتارگاهها که زیر نظر شهرداریها هستند عمدتا، دکتر دامپزشک هستند؟(اغلب کاردان دامپزشک اند با احترام به این دسته همکاران)
4- آقای دکتر خبر دارید در کشتارگاهها پرسنل ذابح نداریم و عمدتا متصدیان واحدهای عرضه گوشت خودشان دام زنده را می خرند و خودشان در کشتارگاه ذبح می کنند و متاسفانه خودشان با همان ماشین حمل دام زنده اقدام به حمل گوشت بدون پیش سرد می کنند؟ بنده با خیلی هاشون صحبت کردم والله اینها دوست دارند خیلی شیک تو مغازه بنشینند و نهادهای مسئول گوشت تمیز و بازرسی شده بهداشتی را تحویلشون بدهند برای فروش مثل عرضه مرغ
5- عرض کنم اگر از اینها خبر دارید و اوضاع چنین است که مصیبتی است اگر خبر ندارید مصیبت عظماست و باید به حال خودمان به خاطر داشتن مدیران شهرستانی و استانی که نه اراده و قدرت انجام اصلاحات و وظیفه ونه قدرت گزارش کمبودها به نهادهای مسئول بالادست را دارند نه شهامت واگذاری مسئولیت به افراد صالح و مدبر و مقتدر، خون گریه کنیم
آقای دکتر برای توان علمی حضرتعالی احترام فراوانی قائلیم عرض حقیر این است مشکل ما در کشتارگاهها عمدتا روزمره است و محدود به تاسوعا و عاشورا نمی شود این برخوردها و این بیانات در این روزها و عید قربان و نهیه مجموعه تصاویر از فعالیتها در این روزها خلاءهای ناشی از قصور و تقصیرات مدیران دامپزشکی ما را نمی پوشاند
به عمل کار برآید به سخندانی نیست
با حترام و آرزوی موفقیت