حکیم مهر: عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: حدود ۱۰۰هزار تن نهاده دامی دپو شده بیش از یک سال در بنادر نگهداری شده و دارای قارچها و سمومی است که برای دام زیان دارد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خانه ملت، «ذبیح الله اعظمی ساردوئی» عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، در خصوص ترخیص و توزیع نهادههای دامی وارداتی، گفت: در سال جاری کمترین میزان بارندگی در 50 سال اخیر را تجربه کردیم و به همین دلیل مراتع منابع طبیعی نیز فقیر بودند. در کنار این مشکلات میزان کشت دیم کاهش داشته و مزارع آبی نیز عملکرد قابل قبولی نداشتهاند.
نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ضمن کاهش میزان برداشت گندم و جو، کاه و کُلش کمتری نیز برداشت شده است، ادامه داد: سال گذشته هر تن کاه و کلش با قیمت یک میلیون تومان مورد معامله قرار میگرفت اما در سال جاری قیمت این محصولات با رشدی چشمگیر به 4 میلیون تومان رسیده و قیمت جهانی آنها نیز افزایش داشته است.
تامین نهادههای دامی به 15 میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نیاز به واردات نهادههای دامی در مقایسه با سال گذشته حدودا دو برابر افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد: حدود 8 الی 10 میلیارد دلار برای تامین نهادههای دامی در نظر گرفته شده که بر اساس گزارشهای ارائه شده و شرایط موجود به 15 میلیارد دلار نیاز داریم .
بازارگاه کارایی خود را از دست داده است
وی با بیان اینکه علی رغم تلاشهای وزارتخانههای ذیربط برای راه اندازی سامانه بازارگاه این سامانه عملا کارای خود را از دست داده است و باید مسئولین وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه پاسخگو باشند، گفت: در حال حاضر 6 میلیون تن نهاده دامی وارداتی در انبارهای بنادر کشور دپو شده است اما برخی مرغداران به دلیل ضعف سامانه بازارگاه در زمینه تخصیص نهادهها اقدام به جوجه ریزی نکردهاند.
ضعف مدیریتی افزایش قیمت مرغ در ماههای آینده را به همراه دارد
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه به دلیل ضعف مدیریتی موجود پیش بینی میشود که در ماههای آینده شاهد افزایش قیمت گوشت مرغ باشیم، عنوان کرد: بر اساس نظارت میدانی اعضای کمیسیون کشاورزی از بنادر کشور در زمینه حمل و نقل و توزیع نهادههای دامی مشکلاتی وجود دارد، مقرر شده بود روزانه 2 هزار و 500 کامیون و 150 واگن نهادههای دامی را در بین استانهای مختلف توزیع کنند که طی روزهای گذشته اقدامات لازم انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه از نهادهای نظامی ارتش و سپاه درخواست شده تا با استفاده از ظرفیت ترابری خود در زمینه توزیع نهادههای دامی اقداماتی را داشته باشند، ادامه داد: ضمن قدردانی و تشکر از زحمات ارتش و سپاه برای توزیع نهادههای دامی باید به این موضوع نیز توجه کنیم که آنها در این خصوص وظیفهای ندارند و سازمان حمل و نقل جاده و وزارت راه و شهرسازی باید به تعهدات و وظایف خود عمل کنند.
100 هزار تن نهاده دامی به قارچ و سموم زیان آور آلوده شده است
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حدود 100 هزار تن نهاده دامی دپو شده بیش از یک سال در بنادر نگهداری شده و دارای قارچها و سمومی است که برای دام زیان دارد، گفت: متاسفانه دستگاههای متولی آمار و اطلاع دقیقی از میزان نهاده دپو شده در بنادر کشور ندارند. متاسفانه از 90 باسکول مستقر در بنادر جنوبی کشور تنها 30 باسکول فعال بود که بخشی از آنها نیز به سامانه بازارگاه و گمرک متصل نبودند.
5 میلیارد و 100 میلیون دلار به واردات نهادههای دامی اختصاص پیدا کرده است
اعظمی ساردوئی با اشاره به اینکه تاکنون حدود 5 میلیارد و 100 میلیون دلار ارز به واردات نهادههای دامی اختصاص پیدا کرده است، افزود: 6میلیون تن نهاده دامی وارداتی در بنادر کشور دپو شده که نیاز حدود شش ماه کشور را تامین میکند و در این زمینه نگرانی وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی به دو وظیفه مهم خود در زمینه واردات و توزیع تخم مرغ نطفه دار و گوشت سفید و قرمز منجمد عمل نکرده است، ادامه داد: با توزیع به موقع گوشت منجمد و تخم مرغ نطفه دار میتوان از آشوب در بازار جلوگیری کرد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه واردات نهادههای دامی با استفاده از ارز دولتی موجب خروج بخشی از آنها به صورت قاچاق از کشور میشود، افزود: متاسفانه تعداد زیادی از کشاورزان گندم خود را به دولت تحویل نداده ، به صورت مثال در استان کرمان دامداران گندم را به منظور تبدیل کردن به خوراک دام با قیمت 7 هزار تومان از کشاورزان خریداری کردهاند.