کد خبر: ۶۶۴۸۱

حکیم مهر: چندین سایت پرورش میگو در استان بوشهر با بیماری لکه سفید مواجه شده و در کمال بی‌مسؤولیتی مدیران تمام سرمایه‌ سرمایه‌گذار روبه روی چشمان آن‌ها تلف شده‌ است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، چندین سال است که بیماری‌هایی مثل لکه سفید و بیماری‌های دیگر گریبان‌گیر صنعت پرورش میگو شده است.

در همین راستا چندین سایت پرورش میگو در استان بوشهر با این بیماری مواجه شده و به طور دقیق‌تر تمام سرمایه‌ سرمایه‌گذار روبه روی چشمان آن‌ها تلف شده‌اند. قدرت سرایت این بیماری به قدری است که در طول هفت ساعت می‌تواند هزاران میگوی پرورشی را به کام مرگ بکشاند.

در این میان شیلات و اداره کل دامپزشکی که در تولید تا مصرف این فرآورده خوراکی بسیار راهبردی و مغذی نقش دارند، طی سال‌ها اقدام مهمی انجام نداده‌اند.

در این صنعت پُراسترس از زمانی که لارو میگو تحویل گرفته می‌شود سختی‌های آن آغاز شده تا روز برداشت؛ شب و روز نگهبانانی هستند که به طور دقیق وضعیت سایت‌ها رو اعلام کنند و ...

وقتی کسی پاسخ‌گو نیست!

«علی بازدار» در گفتگو با خبرنگار فارس در رابطه با این رخداد اظهار داشت: به ما چیزی اعلام نشده؛ با دامپزشکی هماهنگ کنید!

از این جواب مدیرکل شیلات استان بوشهر این‌چنین برداشت می‌شود که پس اگر کسی هماهنگ می‌کرد، شیلات می‌توانست و باید کاری انجام می‌داد!

جواب‌های رفع مسؤولیتی!

«دکتر مرتضی بحرانی» در گفتگو با خبرنگار فارس و اظهار داشت: بله، من از این اتفاق خبر دارم، یک اپیدمی است و دو سه تا از سایت‌ها دچار آن شده‌اند.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر ادامه داد: ‌آبزی‌پروران بایستی سریع‌تر برداشت کنند.

مسئله اساسی

همه‌ مشکلات پروش‌کاران میگو از همین جواب شروع می‌شود: سریع‌تر برداشت کنند.

برای اینکه سایت‌های میگو سریع‌تر اقدام به برداشت کنند نیازمند ماشین‌های حمل هستند، کارخانه‌های یخ بایستی پشتیبانی کنند، کارخانه‌های عمل‌آوری آن‌ها تحویل بگیرد و فریزهای موجود توان نگه‌داری آن را داشته باشند.

استان بوشهر در تمامی این مراحل دچار مشکل اساسی است؛ به عبارت دیگر مجوزهای بسیاری صادر شده و زمین‌های وسیعی در اختیار آبزی‌پروران قرار گرفته اما در مسئله زیرساخت‌ها متاسفانه به صورت مساوی پیش نرفته است.

تولید‌، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها

در سراسر دهه ۹۰ شمسی سال‌هایی که مقام معظم رهبری نامگذاری کردند ارتباط مستقیم با اقتصاد و تولید داشتند اما در صحنه‌ عمل مسؤولان اگر خوشبینانه به این موضوع نگاه کنیم توان هماهنگی با شعار سال را نداشتند.

اگر ما به فکر تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه‌ ایرانی هستیم، بایستی پابه‌پای فعالین اقتصادی کشور حرکت کنیم و خودمان را دلسوز این امر مهم کشور بدانیم.

حمایت از کالای ایرانی محقق نخواهد شد تا زمانی که مسؤولین با نگاه مدیریت جهادی و انقلابی در خدمت مردم باشند.

رونق و جهش تولید هم به سرانجام نخواهد رسید تا وقتی که مسؤولین ما مشکلات را گردن دیگری بیاندازند.

پرورش میگو؛ فرصت استثنایی

صنعت پرورش میگو که ارتباط مستقیم با اقتصاد دریا دارد به عنوان شغلی تقریباً نوپا می‌تواند نیازمندی‌های مردم را بدون نیاز به دریا فراهم کند

ما طلای ناب را از شکم دریا بیرون آورده، به ساحل منتقل و آن را پرورش می‌دهیم؛ این اتفاق حتی می‌تواند تنفسی به میگوهای دریایی دهد و میگوهای خوراکی مردم از این طریق تامین شود.

لزوم فعال کردن دیپلماسی اقتصادی

نه فقط استان بوشهر که در تمام مناطق جنوب کشور هم‌وطنان عزیز در حال انجام این کار پرورشی هستند و این را هم باید گفت که در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد تولید میگوی پرورشی صادراتی است و توان ارزآوری بالایی دارد.

وزرات خارجه باید با ورود به پرونده مهم یا بهتر بگوییم فرصت استثنایی اقتصادی - خارجی امکان ارتباط و بازار فروش مناسبی را برای این آبزی‌پروران فراهم کند.

شایان ذکر است که کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و حتی چین و روسیه از مشتری‌های میگوی پرورشی هستند.

تغییر یا حفظ وضع موجود

اگر ما به دنبال جهش کشور در تمامی عرصه‌ها هستیم این فرصت مطلوبی است که مدیران ما به‌صورت جدی و با تمام امکانات به کمک آبزی‌پروران بیاییند.

فردا بوشهر میزبان رئیس‌جمهور دولت مردمی است؛ همه فعالین اقتصادی چشم به این سفر دوخته‌اند که با حضور رئیس قوه مجریه مشکلات آن‌ها حل شود البته حضور وزیرجهاد کشاورزی و دیگران وزیران هم به این امر کمک خواهد کرد.

امیدواریم مسؤولین طبق بیانیه گام دوم به دنبال ساخت ایرانی قوی باشند و این موضوع را با اتخاذ تصمیمات راهبردی و مشکل‌گشایشان بگیرند.

 

نظر شما
ادامه