حکیم مهر: شیوع طاعون کشنده نبض حیات را در پناهگاه ها و زیستگاههای مازندران کند کرده و نشخوارکنندگان کوچک از جمله کل وبز بی پناه تسلیم و قربانی میشوند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، با آنکه طاعون هر روز در حیات وحش مازندران قربانی میگیرد اما متولیان امر عنوان میکنند هنوز پای این بیماری به جمعیت دامهای اهلی نرسیده است، با این حال بر لزوم رعایت مسائل بهداشتی و واکسیناسیون دام برای پیشگیری از بیماری تاکید دارند.
«دکتر محمد حسن گلپایگانی» مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه نگرانی بابت انتقال بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک وجود ندارد، افزود: این بیماری در بین نشخوارکنندگان کوچک از جمله بز و گوسفند احتمال شیوع و مرگ و میر وجود دارد.
وی با اظهار اینکه از آنجایی که که دامهای کوچک جزئی از سرمایههای انسان به شمار میروند، افزود: خیال مردم راحت باشد که موجب بیماری مشترک بین انسان و دام نمیشود.
گلپایگانی یادآور شد: خوشبختانه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک دارای واکسن بوده و دامداران نیز با این بیماری آشنا هستند و واکسن آن در دسترس وجود دارد.
وی با اظهار اینکه واکسن طاعون به صورت رایگان توسط دامپزشکی تزریق میشود، گفت: از ابتدای سال تاکنون یک میلیون رأس دام کوچک در استان واکسینه شده است و واکسن طاعون جزو واکسیناسیون پایه به شمار میرود.
مدیرکل دامپزشکی مازندران یادآور شد: با توجه به اینکه در حیات وحش بیماری طاعون گزارش شده است، طرح ضربتی واکسیناسیون گسترده منطقه نزدیک به حیات وحش اقدام شده است تا این بیماری را بین گلههای دامهای اهلی شاهد نباشیم.
وی با بیان اینکه تاکنون بیماری در گلههای دام اهلی مشاهده نشده است، افزود: در استان مازندران نمونههایی از شیوع بیماری در حیات وحش تأیید شده است.
گلپایگانی یادآور شد: این بیماری در منطقهای رخ داد که دامهای اهلی از بالادست به قشلاق و پایین دست منتقل شدند با این حال اقدامات پیشگیرانه باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: عدهای سودجو ممکن است دامهای مریض را کشتار کنند از این رو باید از خرید لاشههای فاقد مهر دامپزشکی پرهیز کرد.
به گزارش مهر، بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) که با عنوان طاعون بزی نیز شناخته میشود، یک بیماری کشنده حاد با واگیر بسیار بالا است که نشخوار کنندگان کوچک و شترها را درگیر میکند. علائم این بیماری تب، ترشحات چشم و بینی، تورم دهان، اسهال، ذات الریه همراه با سختی تنفس بوده که گاهی منجر به مرگ نیز میشود.
بیش از هفت میلیون واحد دامی سبک و سنگین در مازندران وجود دارد و به تاکید کارشناسان و متولیان امر، توجه به واکسیناسیون برای مهار و پیشگیری از این بیماری باید در دستور کار قرار گیرد و دامداران نیز باید به توصیههای کارشناسان توجه ویژه داشته باشند.