کد خبر: ۶۷۲
«من خودم از نزدیک به کارخانه تولید سوسیس و کالباس مراجعه کردم و از آن زمان دیگر سوسیس، کالباس نخوردم و به دیگران هم توصیه کردم که سوسیس، کالباس نخورند.» جواد صبور، دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این مطلب می‌گوید: «هم کیفیت ذاتی سوسیس، کالباس‌ها مشکل دارد و هم بسیاری از مشکلات آن بعد از تولید ایجاد می‌شود. یعنی زمانی که در فروشگاه‌ها می‌ماند و یا در زمان بسته‌بندی دقت لازم صورت نمی‌گیرد.»
28016_470

سوسیس، کالباس و برنج‌ها این روزها خیلی خبرساز شده‌اند. با اعلام آلوده بودن این محصولات توسط موسسه استاندارد، همه دنبال جواب این سوال هستند که بالاخره سوسیس، کالباس‌ها و برنج‌های وارداتی آلوده هستند یا نه؟ وزارت بهداشت اما کمی ملایم‌تر به قضیه نگاه می‌کند و تا زمانی که این گزارش نوشته می‌شود، آلودگی این محصولات را به طور قطع تایید نکرده است. کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم بی‌کار ننشسته و بعد از تعطیلات خود با مسوولان وزارت بهداشت و موسسه استاندارد و جهاد کشاورزی جلسه‌ای را ترتیب داده است. اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به هر دو نهاد یک هفته مهلت دادند تا به یک جمع‌بندی و تفاهم برسند و نظر قطعی را درباره آلودگی برنج‌ها و سوسیس، کالباس‌ها در کمیسیون اعلام کنند...

دکتر محمدرضا رضایی، مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره جلسه کمیسیون بهداشت و درمان با موسسه استاندارد و وزارت بهداشت گفت: « 60نمونه برنج وارد کشور می‌شود که اختلاف‌نظر وزارت بهداشت و موسسه استاندارد در مورد 13 نمونه از آنها متمرکز است. اطلاعاتی که موسسه استاندارد در کمیسیون ارایه کرد، نشان داد میزان سربی که در برنج‌ها هست بالاتر از حد استاندارد است اما وزارت بهداشت نظر دیگری داشت.» دکتر رضایی خاطرنشان کرد: «وزارت بهداشت معتقد است، فلزات سنگینی که در برنج وجود دارد و بالاتر از سطح استاندارد است، در شستشو و آبکشی کردن از بین می‌رود و مضر نیست.»

مخبر کمیسیون بهداشت و درمان ادامه داد: «موسسه استاندارد یک سری نمونه‌هایی از برنج‌های آلوده را با ذکر نام به کمیسیون ارایه کرد و ما در کمیسیون به این نتیجه رسیدیم که چون حجم برنج وارداتی بالا بوده است، شاید نمونه‌ای که از بین آنها انتخاب شده است، نمونه کاملی نباشد، بنابراین به وزارت بهداشت و موسسه استاندارد یک هفته وقت دادیم تا تیمی تشکیل دهند و آزمایشات دقیق‌تری انجام دهند و گزارش مشترک‌شان را ارایه کنند.»

به گفته مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، کمیسیون بهداشت و درمان مسایلی که با سلامت مردم مرتبط است را بسیار مهم می‌داند و معتقد است موسسه استاندارد و وزارت بهداشت باید دعواهای داخلی خود را حل می‌کردند و بعد در رسانه‌ها اعلام می‌شد چون این اختلافات ناآرامی روانی در جامعه به وجود آورد.

دکتر شهریاری، نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم می‌گوید: «بر طبق قانون آزمایشگاه مرجع برای تعیین استاندارد بودن مواد غذایی موسسه استاندارد است و این سازمان نمونه‌گیری کرده و این نمونه‌ها اثبات می‌کند که برنج‌های وارداتی مشکل دارند ولی وزارت بهداشت در جلسه کمیسیون آزمایش رسمی ارایه نکرد.» به گفته دکتر شهریاری استانداردهایی که در موسسه استاندارد انجام می‌شود بر مبنای استانداردهای بین‌المللی و ملی است که مورد تایید است ولی باید با وزارت بهداشت به جمع‌بندی برسند.


سوسیس، کالباس‌ها آلوده‌اند

اما گزارشی که موسسه استاندارد به کمیسیون بهداشت و درمان در مورد آلوده بودن سوسیس، کالباس‌ها برده بر طبق گفته‌های قبلی‌اش بوده است، یعنی عنوان کرده است که فقط 2 مورد از سوسیس، کالباس‌ها سالم بودند. مخبر کمیسیون بهداشت و درمان می‌گوید: «وزارت بهداشت مجوز 18 کارخانه ساخت سوسیس و کالباس آلوده را به حالت تعلیق درآورده است اما در مورد اینکه این سوسیس، کالباس‌ها چرا هنوز در جامعه عرضه می‌شود، حرفی نزده است.»

دکتر جمشیدزهی، عضو دیگر کمیسیون بهداشت و درمان در این‌باره خاطرنشان کرد: «بحث آلودگی سوسیس، کالباس‌ها از یک طرف مطرح است و ناهمگونی موادی که در آنها به کار می‌رود از طرف دیگر مورد توجه است.» وی ادامه داد: «اعضای کمیسیون تاکید دارند، موسسه استاندارد و وزارت بهداشت باید در گزارش خود در مورد اینکه این سوسیس، کالباس‌ها چند درصد باید چربی داشته باشند، چند درصد پروتئین داشته باشند و چه موادی آلودگی داشتند را به صورت شفاف ذکر کنند.»

به گفته وی یک عده در این بین سودجویی می‌کنند و سلامت مردم را در نظر نمی‌گیرند. دکتر جمشیدزهی در مورد اینکه وزارت بهداشت آلودگی سوسیس، کالباس‌ها را تایید نکرده ولی موسسه استاندارد بر آن تاکید دارد، گفت: «باید یک همسویی و تفاهمی بین این دو نهاد صورت گیرد و اگر موسسه استاندارد آزمایش‌هایی را در این زمینه انجام می‌دهد، وزارت بهداشت وظیفه نظارت را بر عهده دارد.»

دکتر رضایی، مخبر کمیسیون بهداشت و درمان تاکید می‌کند: «در جلسه کمیسیون مقرر شد، موسسه استاندارد علاوه بر نمونه‌هایی که در سطح تهران مورد آزمایش قرار گرفته است، این بار یک آزمایش دقیق‌تر و جامع‌تر از سوسیس، کالباس‌ها انجام دهد و نتیجه آن با هماهنگی وزارت بهداشت به اطلاع اعضای کمیسیون برسد.»

وی در مورد نقش وزارت بهداشت گفت: «در وزارت بهداشت، معاونت غذا و دارو مسوول رسیدگی و کنترل مواد غذایی است و این معاونت بیشتر درگیر مسایل دارو بوده است و از مساله غذا و مواد غذایی غافل شده و کمتر مورد توجه قرار گرفته است.» دکتر رضایی در پایان گفت: «اگر به مساله سلامت مواد غذایی بیشتر توجه کنیم، قطعا مردم سالم‌تر و جامعه‌ سالم‌تری خواهیم داشت و طبیعتا چالش‌های مربوط به دارو هم کمتر خواهد بود.»


موسسه استاندارد یک مرکز علمی است

«من خودم از نزدیک به کارخانه تولید سوسیس و کالباس مراجعه کردم و از آن زمان دیگر سوسیس، کالباس نخوردم و به دیگران هم توصیه کردم که سوسیس، کالباس نخورند.»

جواد صبور، دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این مطلب می‌گوید: «هم کیفیت ذاتی سوسیس، کالباس‌ها مشکل دارد و هم بسیاری از مشکلات آن بعد از تولید ایجاد می‌شود. یعنی زمانی که در فروشگاه‌ها می‌ماند و یا در زمان بسته‌بندی دقت لازم صورت نمی‌گیرد.»

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس معتقد است: «موسسه استاندارد یک مرکز علمی و تحقیقاتی است و اطلاعاتی که ارایه می‌کند نسبت به سازمان‌ها و کسانی که در مسیر تولید هستند بیشتر مورد قبول است.» جواد صبور خاطرنشان کرد: «قرار است در کمیسیون اجتماعی مجلس این موضوع پیگیری شود چون اگر به سلامت مردم آسیبی وارد شود، موضوعی گذشت‌ناپذیر است.»


مردم بازیچه نیستند

دکتر ربابه شیخ‌الاسلام اما با انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت و موسسه استاندارد می‌گوید: «وزارت بهداشت و موسسه استاندارد دو آزمایشگاه مجزا دارند. مسوولان هر دو نهاد کنار هم بنشینند و در مورد سلامت سوسیس، کالباس‌ها و برنج‌ها به توافق برسند.»

دکتر شیخ‌الاسلام تاکید می‌کند: «مردم بازیچه نیستند و نباید به آنها خبر غیرواقعی دهیم و آنها را گمراه کنیم.» وی ادامه داد: «من در زمانی که در وزارت بهداشت کار می‌کردم، مثلا اگر یک گندم را به 10 آزمایشگاه مختلف می‌دادم، 10 جور جواب به من می‌دادند و این یک نقص است.»

دکتر شیخ‌الاسلام تاکید می‌کند: «طبق قانون متولی اصلی سلامت مردم وزارت بهداشت است، پس وزارت بهداشت باید هماهنگی لازم بین نهادها و سازمان‌های مختلف برای سلامت مردم را انجام دهد. به طور مثال وزارت بهداشت می‌تواند برای سلامت مردم و با مشاهده آمار تصادفات به وزارت راه بگوید جاده‌ها ایمن نیستند.» دکتر شیخ‌الاسلام با بیان اینکه شورای امنیت غذایی در وزارت بهداشت داریم، گفت: «این شورا نتیجه 20 سال تلاش دلسوزان و فعالان سلامت کشور بوده است، پس باید آن را فعال‌تر کنیم و دبیرخانه قوی برای آنها بگذاریم.» وی در پایان تاکید کرد: «موسسه استاندارد و وزارت بهداشت باید حرف‌هایشان را یکی کنند چون در غیر این صورت مردم گمراه خواهند شد.»

 

 

نظر شما
ادامه