حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: تا امروز تلفات آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان به ۱۲۹۲ بال پرنده رسیده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، تالاب میقان اراک یکی از مهمترین زیستگاههای پرندگان مهاجر به شمار میرود که سالانه میزبان میلیونها پرونده مهاجری است که از نقاط مختلف دنیا به این منطقه کوچ میکنند.
این منطقه در طول سالهای گذشته با بحرانی بنام بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مواجه بوده که سبب تلف شدن و مرگ تعداد زیادی از پرندگان در این منطقه شده است که برای جلوگیری از این بحران درطول سالهای اخیر تاکنون اقدامات زیادی از سوی دستگاههای متولی انجام گرفته است.
«دکتر محسن شانقی» مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان و استان مرکزی اظهار داشت: در تاریخ چهارم آذرماه امسال نخستین گزارش وقوع تلفات پرندگان مهاجر در تالاب میقان از طرف سازمان محیط زیست استان به دامپزشکی استان مرکزی ارسال شد که در روز جمعه 5 آذرماه نمونه برداری و درمورد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان آزمایشهای لازم انجام و همان روز هم این بیماری در تالاب میقان تائید شد.
وی افزود: متعاقباً همان جمعه شب ستاد بحران را با حضور مدیریت بحران استان و سازمان محیط زیست تشکیل دادیم و اقداماتی که برای پیشگیری و کنترل این بیماری لازم بود مرور شد و از فردای همان روز آغاز شد که تا امروز تلفات آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان به 1292 بال پرنده رسیده است و تا قطع این روند شیوع بیماری این اقدامات ادامه دارد.
شانقی تصریح کرد: اقداماتی که در جلوگیری از انتشار این بیماری انجام شد مجموعه ای از دستورالعمل بود که در 6 آذرماه نخستین جلسه ستاد آنفلوانزا را در استانداری مرکزی تشکیل دادیم و تمامی دستگاههای اجرایی استان مرکزی که عضو ستاد بودند قرار شد تا همکاری لازم را داشته باشند که نخستین اقدام اطلاع رسانی بوده که از طریق رسانه های جمعی این اقدام به اطلاع مردم به ویژه مرغداران صورت گرفت.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه گفت: موضوع رصد و پایش برای تمامی مرغداریها به ویژه حاشیه تالاب که جزو نقاط پرخطر است انجام شد که در طی این مدت بالغ بر 4 هزار 741 مورد رصد و پایش از مرغداری های صنعتی، طیور روستایی، تالابها و زیستگاههای پروندههای مهاجر، کشتارگاهها، پرنده فروشیهای سطح شهر اراک انجام و هزار و 432 مورد نمونهبرداری از موارد مشکوک صورت گرفت که البته همه جز تالاب میقان منفی بود.
وی افزود: جمع آوری و دفع تلفات از سوی همکاران محیط زیست انجام شده که برای تحقیقات نمونه برداری انجام شده و کار واکسیناسیون طیور در مقابل آنفلوانزای فوق حاد واکسینه شدند، همچنین اطلاع رسانی به پرنده فروشی های استان ابلاغ شده و نیز شکار هم در استان ممنوع شد، از سوی محیط زیست موضوع ممنوعیت بازدیدکننده و گردشگر به تالاب نیز انجام و از ظرفیت میراث فرهنگی استان در این باره استفاده شد.
واقعا فکر میکنید دارید کار فنی انجام میدهید ؟!
تالاب های کشور تبدیل به کشتارگاه گونه های آبزی جهان شده اند و به زودی سازمان ملل بعد از نشط تعداد واقعی تلفات ، جهت حفظ نسل این موجودات حتما تمهیداتی در جهت انحراف مسیر این مفلوکان از مرزهای ایران ، خواهد اندیشید !