حکیم مهر: رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس و رئیس مجمع نمایندگان استان اردبیل بر لزوم مشارکت جدی در تبیین خدمات دامپزشکی و برجستهسازی آن در سطح استانی و ملی تاکید کرد و گفت: تامین امنیت و تضمین سلامت مواد غذایی جز با حمایت از دامپزشکی محقق نمیشود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «ولی اسماعیلی» در نشستی با فرماندار گرمی که با حضور مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل برگزار شد، با انتقاد از اینکه خدمات دامپزشکی در جامعه به مردم تبیین نشده است، افزود: مساله غذا و دسترسی به تغذیه سالم از اولویتهای اساسی و نیازهای اولیه بشری است و بر این اساس ارگانهای مرتبط باید از همه لحاظ مورد حمایت واقع شوند.
وی با اشاره به اینکه کمبود نیروی انسانی در دامپزشکی با توجه به حجم و گستره کار ملموس و مشهود است، بیان کرد: در کمیسیون اجتماعی مجلس نهایت تلاش را در راستای تامین نیروی انسانی انجام خواهد گرفت.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خواستار گسترش خدمات دامپزشکی در مناطق محروم استان و حمایت از فعالیتهای بخش خصوصی در این نقاط شد و اضافه کرد: احداث کشتارگاه صنعتی دام در این شهرستان حمایت میشود و اگر محدودیت و مانعی در این زمینه باشد، باید با همکاری بینبخشی دستگاههای مرتبط مرتفع شود.
اسماعیلی همچنین اجرای طرح سراسری واکسیناسیون رایگان تب برفکی برای جمعیت دامی روستایی و عشایر را گامی مهم در حفظ و حراست از سرمایه دامی استان اردبیل عنوان کرد و آن را به مثابه ایجاد اشتغال و حمایت از تولید دانست.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل نیز در این دیدار با اشاره به اینکه افزایش اعتبارات موجب تقویت خدماترسانی بهتر به روستاییان، عشایر و دامداران خواهد شد، بر ضرورت افزایش اعتبارات این مجموعه تاکید کرد.
«دکتر بهلول تکلوی» کمبود اعتبارات و نیروی انسانی را از مهمترین مشکلات دامپزشکی برشمرد و گفت: در سایه تلاش شبانهروزی و جهادگونه همکاران خوشبختانه هیچ بیماری حاد دامی در منطقه وجود ندارد و با وجود تعداد راهها، داشتن مرز مشترک با جمهوری آذربایجان و سه استان دیگر جزو استانهای پاک هستیم.
وی ضمن تشریح مخاطرات بیماریهای مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام برای جامعه و تبعات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی آن افزود: خدمات دامپزشکی نقش مهمی در تامین امنیت غذایی، سلامت و بهداشت عمومی جامعه، اقتصاد ملی و حتی در حوزه تجارت جهانی دارد اما خدمات آن وقتی نمایان میشود که بیماری خاصی در منطقه شیوع یابد.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل بیان کرد: اگر امروز بیماری مسری و خطرناکی در منطقه وجود ندارد، به دلیل عملکرد خوب این مجموعه است و در همین راستا با تمهیدات اندیشیده شده در حوزه تامین دارو، واکسن و مواد بیولوژیک دامی در وضعیت مطلوبی قرار داریم.
وی با تشریح اقدامات دامپزشکی در راستای مهار بیماری انفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان اردبیل، اضافه کرد: آبانماه همزمان با آغاز فصل سرد و شروع مهاجرت پرندگان آبزی در حال آمادهباش بودیم و با اطلاع از شیوع بیماری در ۲ روستای شهرستان انگوت تیمهای بیمارییاب به سرعت وارد عمل شدند در تعامل با سایر دستگاهها بیماری در نطفه خفه شد.
تکلوی اظهار کرد: در حال حاضر نیز طرح ضربتی واکسیناسیون رایگان تب برفکی جمعیت دام سنگین و سبک روستایی و عشایری در حال اجرا است که انتظار میرود با همکاری مطلوب روستاییان و عشایر استان اردبیل ۱۰۰ درصد جمعیت دامی زیر پوشش واکسیناسیون قرار بگیرد.
استان اردبیل با وجود بیش از سه میلیون و ۹۰۰ هزار واحد دامی رتبه ۱۰ کشوری در صنعت دامداری، رتبه هفتم در پرورش گوسفند و گاو بومی، رتبه سوم در پرورش گاومیش، رتبه ۱۵ کشوری در پرورش گاو اصیل دورگ است و ۵۷۳ واحد پرورش صنعتی طیور دارد.
ثانیا واقعا هم در بعضی قسمتها مخصوصاً شهرستانها نیروی انسانی کمه. مثلاً در رابطه با مایه کوبی ، بخش خصوصی که پراکنده واکسن میزنه و پوشش کافی ایجاد نمیکنه و نیروی انسانی دولتی هم کمه .اگه بخواهیم مایهکوبی کاملا انجام بدهیم نیاز به نیروی انسانی بیشتری است یا در بعضی قسمتها مثلاً پنج یا شش نیرو در چارت سازمانی پیش بینی شده ولی با دو نفر کارها انجام میشه.