با ارسال یادداشتی به حکیم مهر عنوان شد:
توصیهای به ریاست محترم سازمان دامپزشکی کشور
نقش اصل مقبولیت و محبوبیت در انتصاب مدیران
دکتر ایرج گرامینیا
اداره کل دامپزشکی استان بوشهر
به گواه تاریخ، بعد از انقلاب صنعتی و به خصوص از اواخر قرن نوزدهم تا کنون تلاش برای نشان دادن و داشتن اقبال عمومی و به ویژه جلب نظر مادی و معنوی زیر دستان و کوشش در جهت افزایش این مقبولیت و محبوبیت در بین مردمان تحت امر خود و طرف شور و مشورت قرار دادن و تکریم آنان از سوی هر رئیس، مدیر، حزب، گروه، نماینده مجلس و رئیس جمهوری، به عنوان یکی از نشانه های توسعه یافتگی فرهنگ سیاسی کشورها، دولتها و حکومتها عنوان گردیده است. این ابراز محبوب و مقبول بودن و تلاش در جهت مورد تایید اکثریت قرار گرفتن، آنقدر حائز اهمیت است که در گذشته هم پادشاهانی بوده اند که به آن گوشه چشمی داشته و در جهت نیل به این مهم به هر شیوه و روشی دست زده و چه بسا در این راه هزینه های هنگفتی هم متحمل شده اند تا انجا که حتی بطور ریاکارانه و فریبکارانه هم که شده، سعی کرده اند خود را برگزیده خدا، ملت، مردم و سپاهیان خود معرفی نمایند.
تقریبا اغلب سرداران و پادشاهان و مدیران و رهبران سیاسی تاریخ و... تا زمانی که مردمانشان از آنها حمایت کرده و جانبازی ها به خرج داده اند و نه صرفا از سر وظیفه که با قلبشان به آنان خدمت کرده اند، بیشترین میزان پیروزیها و کامیابی های واقعی و نه صرفاً شعاری و تبلیغاتی را داشته و درست از سوی مخالف، هنگامه ای که از مشارکت دادن زیر دستان سر باز زده و از مقبولیت و محبوبیت افتاده اند و ملت و طرفداران و سربازان و سردارانشان و... از آنها روی بر تافته، سرآغاز شیب و شکست و رواج بی عدالتی و ظلم و ستم، تا حد کور کردن پسر و کشتن برادر و پدر پیش رفته اند که عملا آنان را به مرز نابودی خود، حکومت، دولت و تمدنشان کشانده است.
این تکریم زیر دستان و مشارکت دادن رای و نظر و اندیشه شان در جای جای تاریخ و به ویژه سیره نبوی و امامان معصوم به طریقی دیگر که به حق و حقیقت نزدیکتر است، دیده و به چشم میخورد و طرف شور و مشورت قرار دادن آنان تا به آنجاست که خداوند منان در آیه ۳۸ سوره شورا می فرماید: «وَالَّذِينَ اسْتَجَابُوا لِرَبِّهِمْ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَمْرُهُمْ شُورَىٰ بَيْنَهُمْ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ» «و آنان که دعوت پروردگارشان را اجابت کردند و نماز را برپا داشتند و کارشان در میان خودشان بر پایه مشورت است و از آنچه روزی آنان کرده ایم، انفاق می کنند» را ملاک و معیار رستگاران می داند.
حال که به برکت انقلاب و استقرار نظام مقدس و مردمی «جمهوری اسلامی» که بنا به فرمایش معمار کبیر انقلاب، «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کمتر، نه یک کلمه بیشتر»، این مهم حادث شده و در طول این ۴۳ سال، هر دو سال حداقل یکبار انتخاباتی آزاد و رقابتی در فضایی کاملا آرام و مردمی و با حداکثر مشارکت در مقایسه با استانداردهای جهانی برگزار گردیده است، پیشنهاد می گردد که ریاست محترم سازمان دامپزشکی کشور برای انتخاب و انتصاب مدیران کل دامپزشکی استانها، ضمن در نظر داشتن استانداردهای علمی، عملی، سوابق شغلی، مدیریتی، اخلاقی، جهادی، پایبندی به اصول انقلاب اسلامی، میزان همسویی فکری و اعتقادی و نه صرفا کلامی آن افراد با دولت بر سر کار آمده، میزان محبوبیت و مقبولیت آنان را نزد کارمندان دامپزشکی استان مورد نظر سنجیده و از این پتانسیل معنوی و اجرایی به رای گذاشتن میزان مقبولیت و محبوبیت مدیر، به عنوان آیتمی قابل اتکا نیز استفاده نماید (این شیوه از سوی مدیران کل در خصوص انتصاب معاونین سلامت و پشتبانی نیز پیشنهاد می گردد).
این طرح شاید در نگاه اول به زعم تمام کسانی که مترصد گرفتن پست و یا سمتی هستند و برای رسیدن به آن به هر دری زده و از هر عامل نفوذی و آشنایی استفاده میکنند و یا ترس از عدم داشتن اقبال عمومی در بین کارمندانشان، تند، گزنده و چه بسا با اعتراض شدید مواجه گردد و چه بسا با ذکر جمله و رفتاری حتی متملقانه، توهینی به حق انتخاب و انتصاب ریاست محترم سازمان دامپزشکی کشور قلمداد نمایند، اما راه را بر ورود افرادی که با توسل به انواع لطائف الحیل و زد و بندهای سیاسی و قومی و چسباندن خود به ستاد انتخاباتی هر دولتی که بر سر کار آمده و غیره که نه به قصد خدمت، بلکه راهی و مفری برای رسیدن به منافع شخصی و مالی و موقعیت اجتماعی و... خود می جویند، خواهد بست.
ضمنا اجرای این طرح پیشنهادی، مانعی عظیم و سدی ستبر در پیش روی تداوم مدیریت مدیران کل با هفت، هشت یا ده سال سابقه مدیرتی در سه دولت!!!!!!، آنچنان که همهگان در تعجبند که چگونه حادث گردیده، خواهد بود. مدیران کلی که در طول این چند سال شیوه راحت چرخیدن از این دولت به آن دولت و از این حزب به آن گروه را به طور وافی و کافی آموخته اند. افزون بر این موارد، با اجرای این طرح، ارج و ارزش و اعتباری نیز به رای و نظر تمام کارمندان دامپزشکی استان به عنوان موتور محرک و پیش برنده هر اداره کل دامپزشکی ای به عنوان Soldier Worker های اصلی سیستم خواهیم بخشید.
طراحی و اجرای این سامانه نظرسنجی مردمسالارانه در انتصاب و انتخاب مدیران کل دامپزشکی استانها، مزید بر آنکه به عنوان رهیافتی عقلی و مدیریتی و عدالت محورانه، باعث رجحان و حسن تمایز سازمان دامپزشکی کشور به عنوان سازمانی پیشرو و ممتاز در مقایسه با دیگر سازمانها و وزارتخانه ها خواهد شد و از منظر احترام به نظر و رای کارمندان خود در استانها بدیع و نوآورانه خواهد بود، می تواند به عنوان روشی عقل گرا و مردم پسند و عدالت محور مورد توجه و استفاده دیگر سازمانها، وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی که حداقل اعتقادی به مشارکت دادن کارمندان و کارشناسانشان در تصمیم گیری و انتصابات عدالت محورانه مدیرانشان در استانها دارند نیز قرار گیرد.
یادداشت جالب توجه بود
جوانگرایی که شعار دولت سیزدهم بود یکی از مهمترین شاخص ها باشد، واقعا قطع الرجال هست انگار، مديران کلی داریم که بیش از 30 سال سابقه دارند و هنوز مدیر کل هستند، حداقل رئيس محترم سازمان دامپزشکی با این روحیه عالی که دارند این مورد را در انتصابات در نظر بگیرند و نيروهاي جوان و با انگیزه که از استراتژی های مهم گام دوم انقلاب هست را مد نظر بگیرند. ممنون
در استان ......... به زور لوح تقدير جمع ميشود !!!
به اين توجه بشه؟؟؟؟
بايد كل مديران تغيير يابند كه متاسفانه در دوران اقاي ماكنعلي اين اتفاق نيافتاد
اميدوارم دكتر اقاميري سريعتر اين كار را انحام دهند