حکیم مهر – شامگاه پنجشنبه چهاردهم مهرماه سالجاری، جامعه اسلامی دامپزشکان میزبان اساتید برجسته و فارغالتحصیلان رشته دامپزشکی بود.
در این جشن که در محل دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برگزار شد اساتید بزرگی نظیر دکتر خاوری خراسانی، دکتر اطمینانی، دکتر بازرگانی، دکتر رادمهر، دکتر امیری مقدم، دکتر بلورچی و چهرههای ماندگار دامپزشکی نظیر استاد دکتر بابامخیر، استاد دکتر نادعلیان و استاد دکتر اسلامی حضور داشتند.
دبیر جامعه اسلامی دامپزشکان در این مراسم ضمن تبریک روز دامپزشکی، حوزه دامپزشکی را نیازمند نقد کارشناسانه دانست.
دکتر حسینی با انتقاد از تعداد زیاد دانشکدههای دامپزشکی گفت : در شرایطی به نقد آموزش دامپزشکی نیاز داریم که وضعیت کنونی ما با هیچ کجای دنیا تطابق ندارد و فارغالتحصیلان این تعداد زیاد دانشکدهها با مشکل اشتغال روبرو هستند.
وی در سخنان کوتاه خود به عرصه اجرایی هم اشاره و تأکید کرد که ساختار و تشکیلات دامپزشکی نیازمند بازنگری است تا با شرایط جدید سازگار شود.
دکتر هوشنگ خاوری خراسانی هم که همواره فارغ التحصیلان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران از وی به نیکی یاد میکنند در این مراسم سخنرانی کوتاهی داشت.
این استاد بازنشسته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران مسئله غذا را مهمترین نیاز بشر دانست و گفت : با توجه به افزایش جمعیت و نیاز روزافزون به غذای سالم نقش دامپزشکان در تأمین بهداشت مواد غذایی بسیار برجسته است.
دکتر بازرگانی سخنران بعدی این بود که جشن مهرگان و روز دامپزشکی را تبریک گفت.
این استاد برجسته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در ابتدای سخنان خود ابراز امیدواری کرد علم و حرفه دامپزشکی در راستای کمک به بهداشت عمومی و اقتصاد کشورمان بیش از گذشته موفق باشد.
وی با تشکر صمیمانه از همه افرادی که در ثبت روز دامپزشکی در تقویم نقش داشتند به بیان چگونگی پیگیری خود در زمان تصدی مدیریت گروه دامپزشکی وزارت علوم پرداخت و گفت : پس از تصویب شورای انقلاب فرهنگی، وزارت ارشاد در ابتدا ثبت روز دامپزشکی در تقویم را رد کرد و زمانی که برای مجاب ساختن آنان به ثبت روز دامپزشکی در تقویم همراه با دکتر کیایی و دکتر مطلبی به وزارت ارشاد رفتیم و حقایقی از دامپزشکی بیان شد به ما گفته شد که تا از امروز چنین چیزی از دامپزشکی نمی دانستند و سرانجام ثبت این روز در تقویم رسمی کشورمان تأیید شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تعداد زیاد دانشکدههای دامپزشکی اشاره کرد و گفت : نه تنها تعداد دانشکدهها بسیار بالاست، بلکه تعداد دانشجویان هم با معیارهای نیاز دامپزشکی این مملکت هیچ همخوانی ندارد.
دکتر بازرگانی همچنین به موضوع پذیرش دانشجویان دختر در رشته دامپزشکی اشاره کرد و گفت : حاصل این تعداد از دانشجویان دختر که برای تحصیل در رشته دامپزشکی وارد دانشگاه میشوند علاوه بر معضلی که خودشان با آن روبرو میشوند ایجاد مشکل برای کشورمان است.
پایان بخش این مراسم هم تبریک دکتر اطمینانی به مناسبت 14 مهر – روز دامپزشکی – بود.
استاد دکتر هوشنگ خاوری خراسانی از بنیانگذاران علم ژنتیک در کشور هستند که کتابهایشان سالها در دانشکده های دامپزشکی، علوم(زیست شناسی) و پزشکی و سایر رشته های وابسته تدریس شده است. ایشان به همراه استاد دیگری که ایشان هم دامپزشک و متخصص ژنتیک بوده اند از بنیانگذاران انستیتو سرطان (کانسر) بیمارستان امام خمینی تهران می باشند. (اگر اسم استاد دوم را به خاطر بیاورم احتمالا جناب دکتر شریعتی بوده اند.) این را گفتم که نسل جدید دامپزشکی کشور بدانند که علم ژنتیک را نیز مانند بسیاری از رشته های علوم پایه پزشکی، دامپزشکان به این کشور آوردند.