حکیم مهر: دامپزشک فعال بخش خصوصی و داروخانهدار دامپزشکی گفت: چندین سال است که با افزایش تعداد دانشکدههای دامپزشکی و پذیرش بیرویه دانشجو توسط دانشگاهها و کم بودن فرصتهای شغلی برای این تعداد فارغالتحصیل دامپزشکی هرازچندی صدای زنگ این بحران به گوش میرسد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر ملیسا پوردنیا» اظهار کرد: تعداد خروجیهای بالای دانشکدههای دامپزشکی (در سطوح مختلف علمی و آموزشی) و افزایش تقاضاهای شغلی این افراد، باعث افزایش صدور پروانههای کلینیک و داروخانه شده است بهطوریکه در آیندهای نهچندان دور بهازای هر دام یک مطب و داروخانه دامپزشکی خواهیم داشت.
به گفته پوردنیا، باتوجهبه این اوصاف، اوضاع بازار کاری دامپزشکان و بالاخص داروخانهداران بهوضوح قابلتصور است که با چه بحرانی دستوپنجه نرم میکنند و صدای ورشکستگی شرکتهای دارویی و داروخانههای دامپزشکی بیشتر از هر زمان دیگری به گوش میرسد.
این دامپزشک اضافه کرد: بدیهی است که در مسئله داروخانه نیز توجه به بهداشت جامعه را باید در نظر گرفت زیرا هر مشکلی که تهدیدکننده اوضاع دامپزشکان باشد، قطعاً سلامت مردم و سفرهشان را نیز به خطر خواهد انداخت.
وی تصریح کرد: در یک سال اخیر با حذف ارز ترجیحی نهادههای دامی و بالارفتن هزینه نگهداری دامها از یک سو و افزایش بیرویه قیمت دارو از سوی دیگر، کاهش جمعیت دامی را در اقصینقاط کشور شاهد هستیم زیرا عملاً سود دامداری به منفی گرایش یافته و هیچ توجیه اقتصادی برای دامدار در جهت ادامه پرورش دام وجود ندارد.
پوردنیا اضافه کرد: بهتبع کاهش تولید و افزایش قیمت محصولات دامی را شاهد هستیم که این عامل نیز به نوبه خود سفره مردم را از نظر محصولات پروتئینی کوچکتر از قبل کرده است.
وی تشریح کرد: بهعنوان فرد کوچک از جامعه بزرگ دامپزشکی کشور از ریاست جدید این سازمان که دغدغهمند بخش خصوصی هستند، تقاضا دارم که با درایت و تعقلشان مرهمی بر زخمهای همکاران بخش خصوصی و بالاخص داروخانه باشند و انقلابی را در جهت بازسازی دوباره این صنف مظلوم رقم بزنند.