حکیم مهر: دانشآموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، نخستین بار در جهان، دستگاهی برای تشخیص سم «افلاتوکسین» در شیر را اختراع کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جهان، «رحیمی» رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری گفت: «سیده فاطمه احمدی» دانشآموخته مقطع دکتری علوم و صنایع غذایی در مدت یکسال موفق به اختراع دستگاه نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی در جهان شد.
نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی توانایی تشخیص آفلاتوکسین در شیر را در مدت زمان بسیار کوتاهتر (۳۰ دقیقه) از روشهای معمول دارد و میتوان برای تشخیص سایر آلودگیها و سموم نیز این سنسور را آمادهسازی کرد.
آفلاتوکسین سمی است که در نتیجه رشد کپک بر روی محصولات غذایی تولید میشود. در صورتی که دام با علوفه کپک زده، نان کپک زده و ... تغذیه شود سم موجود در مواد غذایی به شیر دام منتقل میشود.
رحیمی میگوید: نمونه خارجی مشابه این محصول وجود ندارد و هزینه تولید آن در مقایسه با روشهای معمول شناسایی آفلاتوکسین بسیار پایینتر بوده و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
هم اکنون امنیت غذایی مسئله بسیار مهمی در کشور است و یکی از معضلات صنعت غذا، آلودگی مواد غذایی به سمومی مانند افلاتوکسینهاست.