کد خبر: ۷۱۰۶۴

حکیم مهر: معاون امور مناطق سازمان پسماند شهر تهران از کنترل جمعیت موش ها از طریق سموم مورد تائید جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: طرحی را با انستیتو پاستور برای کنترل جمعیت موش در سطح شهر تهران پیش می بریم.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، زمستان سال پیش ویدیویی در رسانه‌های منتشر شد حاکی از اینکه آنقدر جمعیت موش‌ها در تهران افزایش یافته که بر روی درختان مرکز شهر هم موش دیده می شود.

قدرت محمدی مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران در آن زمان در واکنش به این ویدئو اظهار داشت: فیلمی که در حال حاضر در فضای مجازی در حال نشر است  مربوط به چند سال گذشته بوده و  درختان در این خیابان هرس شده و تصاویر تمام آنها موجود است و حتی  می توانید  به خیابان طالقانی بروید و ببیند که فیلم منتشره با درختان موجود  تطابق ندارد.

شهرداری تهران بعد از اینکه به این نتیجه رسید که مدل سم استفاده شده در سال 98 بر روی موش‌ها کارساز نبوده و جمعیت آنها افزایش یافته است، با شروع کار مدیریت شهری ششم و در جریان رایزنی که با سازمان حفظ نباتات داشت، سمی را جایگزین کرد که به میزان قابل توجهی جمعیت موش‌ها کاهش یافت.

عامل ورود موش به شهر پیمانکاران جمع آوری پسماند هستند؟

اما هفته گذشته نرجس سلیمانی عضو شورای شهر تهران در جلسه علنی شورای شهر در تذکری به افزایش جمعیت موش‌ها اشاره کرده و از ورود موش‌های فاضلاب به منازل مردم و جولان این حیوانات موذی در مناطق ۲۲ گانه، خبر داد و علت این پدیده را  بی‌توجهی چندین ساله در سازمان مدیریت پسماند عنوان کرد و گفت: پیمانکاران جمع آوری پسماند خشک، عوامل بیماری‌زا را به دلیل ترک فعل و نگاه درآمدی به چرخش در می آورند.

وی درخواست کرد که شورای شهر فرصت ارائه گزارش به سازمان مدیریت پسماند را بدهد که گزارشی در خصوص عملکرد ۱۰ ماه خود در رابطه با اعداد و ارقام بخش های مختلف ارائه دهد.

شناسایی کانون های آلوده به جمعیت  موش در سطح شهر تهران

شادی مالکی معاون امور مناطق سازمان پسماند، در گفتگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه ماموریت جمع آوری، ساماندهی و کنترل حیوانات موذی و سگ‌های بلاصاحب در سطح شهر تهران حدود 5 ماه است که به سازمان پسماند واگذار شده است، گفت: در این مدت نخستین کاری که صورت دادیم این بود که با بررسی کارشناسی کلونی موش‌ها و کانون‌های آلوده سطح شهر تهران را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شناسایی کنیم.

وی ادامه داد: این بررسی‌ها مستلزم گشت‌زنی در خیابان‌ها و بازدید محله به محله بود و افزون بر این پیام‌های شهروندان با سامانه 137 نیز  در شناسایی نقاط آلوده سطح شهر مبنا قرار دادیم.

انستیتو پاستور پای کار آمد

مالکی با بیان اینکه برای حل معضل موش در تهران، طرح مطالعاتی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با انستیتو پاستور پیش می‌بریم، ابراز داشت: با استفاده از پتانسیل تخصصی این مجموعه به صورت کاملا کارشناسی و تخصصی برای جمع‌آوری و امحاء این حیوانات موذی اقدام خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه کانون‌های آلوده موش در سطح شهر تهران با انجام این طرح شناسایی شده و عمدتاً در محدوده اغذیه‌فروشی‌ها، رستوران‌ها، میادین میوه و تره‌بار و سوپرمارکت‌ها تجمع کلونی موش ها است، ابراز داشت: بسیاری از این مناطق به خصوص میادین میوه و تره‌بار ساماندهی شده و دیگر ضایعات محصولات تره بار در مخازن سطح زباله که عامل اصلی تجمع این حیوانات موذی بود ریخته نمی‌شود.

مالکی تصریح کرد: برای کنترل شیمیایی جمعیت موش ها نیز از سموم مورد تایید جهاد کشاورزی استفاده می‌شود، در بعضی از مناطق سموم شیمیایی و در برخی از مناطق از سموم بیولوژیک برای کنترل موش استفاده می‌شود.

 

نظر شما
ادامه