کد خبر: ۷۱۳۵۹
تعداد نظرات: ۲ نظر

حکیم مهر: گروهی از پژوهشگران یک شرکت‌ دانش‌بنیان به دانش فنی تولید داروی هورمونی دامی برای چند قلوزایی دام‌های سبک دست یافته‌اند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از صدا و سیما، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: یکی از مشکلات دامداری‌ها به‌ویژه دامداری‌های صنعتی استفاده از دارو‌ها برای دوقلوزایی و چند قلوزایی و همزمان سازی فحلی است که به ویژه دامپروری‌های صنعتی برای این منظور از دارو‌های هورمونی حوزه دامی که دارای قیمت‌های زیادی است، بهره می‌برند.

دوره فَحْلی یا دوره پذیرش (Estrous cycle) مدت زمانی است که در آن پستانداری ماده آماده باروری است و به دنبال شریکی برای زادآوری می‌گردد. مشخصه دیگر دوره فحلی همچنین وضعیت بدنی ویژه‌ای به صورت کاوپشتی در خم ستون فقرات جانور است که باعث ایجاد کمری خمیده می‌شود.

«سیدسینا دُر یتیم»، عنوان این دارو را گنادوتروپین هورمونی دامی مشتق از پلاسمای اسب باردار (PMSG) Pregnant Mare Serum Gonadotropin دانست و ادامه داد: اسپانیا، استرالیا و آرژانتین سه کشور تولیدکننده این داروی مشتق از پلاسمای اسب باردار در جهان هستند و خرید این دارو برای کشور سالانه ارزبری بالای ۱۲۰ میلیارد تومان دارد.

وی خاطر نشان کرد: با تولید این دارو در این شرکت، ایران به چهارمین کشور تولیدکننده PMSG در جهان تبدیل شده است.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان با تاکید بر اینکه توسعه دانش فنی داروی هورمونی PMSG از حدود یکسال قبل آغاز شده است، خاطر نشان کرد: با توجه به شعار سال و رهنمود‌های رهبری سرعت کار را افزایش دادیم و دانش فنی تولید این دارو را بدون وابستگی به کشور‌ها و واردات مواد اولیه، توسعه دادیم و در حال تجهیز خط تولید آن هستیم.

وی راه‌اندازی پالایشگاه پلاسمای دامی برای تولید محصولات دامی را مرحله بعدی این طرح ذکر کرد و یادآور شد: این پالایشگاه در حوزه دامی در حال راه‌اندازی است و با ظرفیت هایی که دارد، می‌تواند نیاز دامداری‌های صنعتی به این دارو را مرتفع کند. با توجه به اینکه دانش فنی تولید این دارو از پلاسمای اسب باردار را در اختیار داریم، می‌توانیم با استخراج و تخلیص پلاسمای دریافت شده، این دارو را تولید کنیم.

دُر یتیم ادامه داد: علاوه بر آن ما در حال مذاکره با کشور‌هایی مانند روسیه و پاکستان هستیم که علاوه بر تامین نیاز داخلی کشور، این فرآورده دارویی را به این کشور‌ها صادر کنیم.

وی تاکید کرد: برای تولید داروی گنادوتروپین هورمونی دامی مشتق از پلاسمای اسب باردار، نژاد اسب مهم نیست، ولی باید در بازه مشخصی از بارداری اسب، پلاسما دریافت شود؛ چرا که در همین دوره بارداری است که هورمون Pregnant Mare Serum Gonadotropin  در داخل پلاسما آزاد می‌شود.

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
متخصص مامایی و عضو هیئت علمی دانشگاه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۲
1
2
اگر تولید تجاری شود و اثربخشی مطلوب و درخوری داشته باشد بسیار مسرت‌بخش است چون بنده به عنوان یک پژوهشگر و کلینیسین که از فراورده‌ی PMSG استفاده می‌کنم همواره در تهیه‌ی آن دچار مشکل هستم و باید با قیمت کلان از بازار غیر رسمی تهیه کنم. در ضمن عنوان رو اصلاح بفرمایید. وقتی در مورد یک فراورده از واژه‌ی "جدید" استفاده می‌شود که قبلاً وجود خارجی نداشته و برای اولین بار تهیه شده باشد. سالها این فراورده بطور تجاری در دسترس قرار دارد و استفاده می‌شود بنابراین آوردن واژه‌ی "جدید" بزرگ‌نمایی ناشیانه و گمراه‌کننده است.
ناشناس
|
Russian Federation
|
۱۳:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۳
0
1
با این وضعیت اقتصادی دامداری اصلا دامدار روحیه و توانی جهت بهرهوری بیشتر و کار داره؟؟؟
نظر شما
ادامه