کد خبر: ۷۳۳۴
تعداد نظرات: ۲ نظر

حکیم مهر - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی از اخطار به مرغداری‌هایی که بیش از حد آنتی بیوتیک و یا هر نوع دارویی استفاده می کنند، خبرداد و گفت: طرح پایش اندازه‌گیری باقیمانده داروها در مرغداری‌ها اجرایی شد.
دکتر محسن مشکوة درباره طرح پایش باقی مانده سموم و فلزات سنگین در گوشت مرغ گفت: در این طرح سازمان دامپزشکی قصد دارد تأثیر این موارد را در سلامت انسان و میزان وجود آن را در گوشت مرغ  بررسی کند.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی با اشاره به بازرسی کشتارگاه ها اظهارداشت: برای اطمینان از سلامت کامل گوشت مرغ، نمونه هایی از گوشت مرغ را در سطح کشور به صورت تصادفی انتخاب کرده و در آزمایشگاه های تخصصی بررسی و آزمایش می کنیم.

آزمایش میزان فلزات سنگین در گوشت مرغ
این مقام مسئول تصریح کرد: آزمایشات از نظر باقیمانده داروها و سموم و فلزات سنگین در گوشت مرغ انجام مِی شود. در این آزمایشات قصد داریم تا از مصرف آنتی بیوتیک در حد مجاز اطمینان حاصل پیدا کنیم، ضمن اینکه فراتر از حد مجاز بودن برخی سموم از دیگر محورهای این اقدام است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی با اشاره به مصرف آنتی بیوتیک در مرغداری های خاطرنشان کرد: در تمام دنیا در بخش دام و طیور برای مقابله با بیماری های عفونی استفاده از آنتی بیوتیک تجویز می شود اما باید این مصرف در حد مجاز باشد.
مشکوة افزود: در کشور ما نیز استفاده از آنتی بیوتیک در حد و اندازه مشخصی باید تجویز شود نباید بیش از اندازه و زیاد مرغداری ها از آنتی بیوتیک استفاده کنند.

تشویق مردم برای تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک
وی مطرح کرد: باید مردم را به تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک تشویق کنیم. این مسئله به استقبال مردم نیز بستگی دارد.
مشکوة تصریح کرد: مرغداری ها باید توجه داشته باشند که یک مرغ 2 هفته قبل از رفتن به کشتارگاه مصرف دارو نداشته باشد تا آثار آن به طور کلی از بین رفته باشد.
وی ضمن ابراز تأسف از بی توجهی برخی مرغداری ها نسبت به این مسئله گفت: مرغ ها در کشتارگاه نیاز به گواهی دامپزشکی دارند، این گواهی در زمینه طی کردن دوره پرهیز از دارو است، متأسفانه برخی مرغداری ها این مسئله را توجه نمی کنند.

 اخطار به برخی استانها
مشکوة  گفت: برهمین اساس طرح پایش اندازه گیری باقی مانده داروها در مرغداری ها اجرایی شده که در آینده نیز در سطح پیشرفته ای ادامه می یابد.
این مقام مسئول مطرح کرد: طرح پایش اندازه گیری باقی مانده داروها از جمله آنتی بیوتیک و سایر سموم بسیار سنگین و پرهزینه است. در صورت مشاهده استفاده بیش از حد آنتی بیوتیک و یا هر نوع دارویی در مرغداری ها به استان اخطار داده می شود.
وی تأکید کرد: پیش از این، در قالب طرح های دانشگاهی اقداماتی اینچنینی انجام شده بود اما در سطح  کشور و به صورت فراگیر این اولین بار است که اجرایی می شود.


 

توضیح حکیم مهر : هنگام انتشار این خبر به نقل از خبرگزاری مهر و سایت سازمان دامپزشکی به اشتباه ، حکیم مهر عنوان دکتر مشکوة را معاون تشخیص و درمان ذکر کرده بود که بدین سبب ضمن عذرخواهی از بینندگان محترم تأکید می‏گردد که عنوان وی در خبر منتشره در اصل منبع و سایت سازمان دامپزشکی کشور به درستی انتشار یافته است.

 

خبر مرتبط :

 
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دکتر آراسب دباغ مقدم
|
-
|
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۸
0
0
سلام
مگه دکتر مشکوه معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی نیستند؟
امیدوارم با پیگیری ایشان، این مشکل به صورت ریشه ای حل شود. هر چند خواست عمومی هم مهم است.
دكتر همايون
|
-
|
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۸
0
0
متاسفانه قسمتي از اين مشكل متوجه مرغداران است و بدليل عدم نظارت كافي متصديان امر بعضا مشاهده ميشود هنوز در برخي داروخانه ها داروهايي نظير كلرامفنيكل و فورازوليدون عرضه شده و توسط كلينيسين ها نيز تجويز ميشوند. به عقيده اينجانب با آموزش و اطلاع رساني بيشتر و بهتر و با توجه به هزينه بالاي آنتي بيوتيك تراپي خود پرورش دهندگان هم رغبتي به تحميل هزينه هاي اضافي طي دوره را ندارند.لذا ايجاد بالانس بين جلوگيري از اشاعه بيماريها و مصرف بهنگام آنتي بيوتيكها در دوز متناسب نيز مي تواند به حل بخشي از مسئله كمك كند.
نظر شما
ادامه