کد خبر: ۷۵۸۷۶
تعداد نظرات: ۶ نظر

حکیم مهر: رییس اداره دامپزشکی ساوه گفت: دامداران این شهرستان همکاری مناسبی با مایه کوبان این اداره در واکسیناسیون رایگان تب برفکی ندارند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر مهدی کلانتر قریشی هرندی» اظهار کرد: طرح رایگان مایه کوبی تب برفکی دام های سبک و سنگین از ابتدای مرداد سال جاری در این شهرستان همزمان با استان آغاز شده و تا شهریور امسال این عملیات تداوم دارد.

وی با اشاره به اینکه در این طرح دامپزشکی ساوه مایه کوبی ۲۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین را در دستور کار قرار داده است افزود: اما با وجود سپری شدن حدود ۵۰ روز از این طرح به علت عدم همکاری دامداران عملکرد مناسبی در زمینه واکسیناسیون دام ها در این شهرستان حاصل نشده است.

رییس اداره دامپزشکی ساوه، موقعیت فصلی و حضور دام ها در مراتع شهرستان و برخی شهرستان های همجوار، برخی باورهای غلط در بین دامداران و مقاومت برابر واکسیناسیون دام ها را از جمله دلایل مشارکت پایین صاحبان دام با این اداره در عملیات مایه کوبی اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه با بخشداری ها و دهیاری های شهرستان نیز جلسات مخلتفی جهت افزایش مشارکت دامداران این شهرستان در مایه کوبی تب برفکی انجام شده اما نتیجه قابل قبولی حاصل نشده است افزود: انتظار می رود مسوولان به منظور افزایش سطح سلامت جامعه و پیشگیری از شیوع بیماری تب برفکی تدابیر لازم را بیندیشند.

کلانتر قریشی هرندی یادآور شد: انجام عملیات مایه کوبی نیازمند حضور دام ها در یک محل محصور است که این مساله با انتقال دام ها به مناطق روستایی و یا محل نگهداری دام ها میسر است که عمده دادمداران به علت حضور در مراتع تا پایان آبان ماه از این اقدام سرباز می زنند.

وی گفت: دامداران می توانند برای همکاری با گروه های واکسیناسیون با شماره تلفن های ۰۸۶۴۲۲۴۸۱۶۱ ، ۰۸۶۴۲۲۴۱۵۵۰ و ۰۸۶۴۲۲۵۱۳۲۰ تماس بگیرند.

تب برفکی بیماری ویروسی عفونی و به شدت واگیر و از موانع اصلی در تامین بهداشت، تولید دام و فرآورده‌های دامی است و کاهش تولید شیر و در مواقعی قطع تولید شیر را به همراه دارد.

در کنار سایر عوارض از جمله سقط جنین و ضایعات غیر قابل جبران دستگاه تولید مثل دام، به همراه هزینه های کلان درمان دامهای مبتلاء و در مواقعی غیر اقتصادی شدن دام مبتلاء در اثر شدت ضایعات و همچنین تلفات دامهای جوان و شیرخوار، سبب شده است که این بیماری به همراه سایر فاکتورها از جمله سرعت انتشار و شدت عفونت زائی،‌ جزء مهمترین بیماریهای ویروسی دام محسوب شود.

این بیماری رده اولین بیماریهای گروه A (طبقه بندی بیماریهای دفتر بین الملل بیماریهای واگیر دام) قرار داشته و در کشور ما نیز این بیماری مهمترین عامل تهدید کننده سرمایه ها و تولیدات دامی و اولین بیماری دامی جدول مبارزه با بیماریهای دام محسوب می شود.

ساوه با دارا بودن حدود ۲۳۶ هزار راس دام سبک و سنگین داشته که با تولید ۱۶ هزار تن گوشت قرمز در رتبه اول استان مرکزی قرار دارد و همچنین این شهرستان با ظرفیت تولید ۱۱ هزار تن گوشت مرغ و امکان جوجه ریزی ۱۰ میلیون قطعه ای نیز در رتبه سوم استان مرکزی است.

 

انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۴
2
4
وقتی رایگان باشه همین میشه
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۴
1
7
برنامه ریزی سازمان صددرصد اشتباهه .زمانیکه دامها در فصل گرم سال به ارتفاعات و مناطق ییلاقی میروند برای یک گله حدود هزار راسی دو چوپان وجود دارد در حالیکه همین گله مربوط به بیش از پنجاه دامداری است که در شهر زندگی میکنند .پس منطقی است که چوپان با واکسیناتور همکاری نکند چون در مرتع گرفتن دام و مهار گله غیر ممکن است .سازگان واکسن تب برفکی را برای دیماه و فروردین یا اردیبهشت برنامه ریزی کند بعد نتیجه را ببیند .در مازندران هم ما این مشکل را داریم ولی افسوس اداره کل فقط آمار میخواد و گوش شنوایی نیست ..گفتم که فقط آمار
پاسخ ها
ناشناس
| Serbia |
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۵
دوست عزیز طرز تفکر شما اشتباه هست که فکر میکنید هر زمان دامدار تصمیم بگیره باید واکسن بزنه ، متاسفانه علی رعم اینکه واکسیناسیون انچام میدید هنوز بروشور داخل واکسن رو مطالعه نکردید که مدت زمان ایجاد ایمنی رو متوجه نشدید که یک ساله نیست ،دامدار باید این رو متوجه بشه که هر وقت طی برنانه ریزی سازمان نیاز هشت باید واکسیناسون انجام بده و همکاری کنه ولی متاسفانه به دلیل اینکه واکسن رایگان هست و هنوز اهمیتش برا دادمدار مشخص نیست ارزشی نداره ،شما اعلام کن که میخای دامها رو رایگان سم پاشی کن ببین دام رو ار فضا هم شده میارن برا سم پاشی،ارز شکار نامشخص روند حذف واکسنهای رایگام کاری درست بود که متاسفانه متوقف شد من سوالم اینه ایا مرکز بهداشت همه واکسنها رو رایگان برای هنه استفاده میکنه ؟؟؟؟جتبجایی جمعیت کوچرو چی در بیماری نقشی مداره ؟؟ گه فقط دی ماه بزنن
زاد و ولد چی نباید در نطر گرفته بشه دامهای جدیدی تکلیفشون چی میشه
ناشناس
|
Ireland
|
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۴
1
10
متاسفانه اینقدر رایگان براشون واکسیناسیون انجام شده که طلبکارم هستن طرف میگه من گاوم رو مقید نمیکنم وظیفه خودتونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۵
0
3
نتیجه سالها خدمات رایگان و واکسن رایگان به دامداران شده واکسیناسیون التماسی رایگان.....متعجبم چرا این دست و دلبازی بیخود را که فقط موجب بی ارزشی و کم شدن شان دامپزشکی در چشم دامدار به علاوه بی توجهی کامل دامدار به سلامت دامش شده چرا در مورد مرغداریها همچین کاری رو نمیکنند و کلا مرغدار خودش دغدغه واکسن و واکسیناسیون سرمایه اش را دارد.
ناشناس
|
Serbia
|
۱۵:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۵
0
3
سازمانی که نمیتونه نیازهای کارمندان خودش رو تامین کنه شده سوپر من میخاد کل دامها رو و اکثر واکسنها رو رایگان انجام بده
نظر شما
ادامه