کد خبر: ۷۶۲۳۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: دامپزشکی استان سمنان در مسیر «رشد تولید» به موفقیت‌های شایان‌توجهی دست یافته که در نوع خود کم‌نظیر است؛ تولید ۴۴۶ قلم انواع داروی دام و طیور و درآمد ارزی 5.2 میلیون دلاری از محل صادرات تولیدات دامی گوشه‌هایی از این موفقیت‌هاست.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، سلامت غذایی» همواره یکی از مسائلی است که برای مردم اهمیت فراوانی دارد و در این بین، سلامت فرآورده‌های دامی به جهت تأثیر آن در زندگی انسان، همیشه یک اولویت جدی محسوب می‌شود.

در تعریفی قدیمی‌تر، گفته شده که «دامپزشکی»، دانشی تجربی است که به شناخت، درمان و پیشگیری از بیماری‌های شایع در حیوانات می‌پردازد؛ اما امروزه دامپزشکی صرفاً به معنای درمان یک یا چند بیماری در حیوانات یا دام‌ها نیست، بلکه این رشته نقش مؤثری در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه دارد.

دامپزشکی، دانشی کهن در جوامع مختلف بوده و یکی از کارکردهای اصلی این رشته، شناخت، پیشگیری از شیوع و درمان بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است و با فقدان دامپزشکی، بدون شک سلامت جامعه به خطر خواهد افتاد.

کنترل بهداشتی که امروز بر دوش متخصصان دامپزشکی قرار داده شده، در حقیقت بازرسی و مجموعه اقداماتی بوده که از لحاظ پیش‌گیری و مبارزه با امراض دامی و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام لازم و ضروری است.

هفته دامپزشکی که اکنون در آن قرار داریم، فرصت مناسبی است تا گوشه‌ای از خدمات دامپزشکان و متخصصان این رشته در استان سمنان بازخوانی شود و این بخش بیشتر مورد توجه مردم و مسؤولان قرار گیرد.

دامپزشکی؛ در خط مقدم مبارزه

حمیدرضا حسینی، مدیرکل دامپزشکی استان سمنان در بیان آمارهایی به مناسبت هفته دامپزشکی به خبرنگار خبرگزاری فارس در سمنان می‌گوید: ۵۰ درصد بیماری‌های شناخته‌شده علم بشر، بین انسان و دام مشترک است و دامپزشکی در خط مقدم مبارزه با بیماری‌های مشترک انسان و دام قرار دارد.

وی ادامه داد: کارکنان دامپزشکی در نقاط مختلف استان سمنان فعالیت دارند و به مردم خدمت می‌کنند و حتی گاهی همکاران ما به‌واسطه تلاش‌های شبانه‌روزی خود برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها، به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام مبتلا می‌شوند.

۴۴۶ قلم انواع داروی دام و طیور در استان سمنان تولید می‌شود

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان بیان کرد: در 6 ماه نخست امسال بالغ‌بر ۲ میلیون و 400 هزار نوبت/سر واکسیناسیون دام‌ها در این استان انجام شده است.

حسینی اضافه کرد: در حال حاضر، بالغ‌بر ۵۴ هزار رأس دام سنگین و یک میلیون و 400 هزار رأس دام سبک در استان سمنان وجود دارد.

 وی عنوان کرد: دامپزشکی از معدود دستگاه‌هایی است که غالب خدماتش یعنی قریب به ۶۵ درصد آن به‌صورت رایگان به مردم ارائه می‌شود.

شناسایی 8 کانون بیماری‌های دامی

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان همچنین می‌گوید: هشت کانون بیماری‌های دامی در استان سمنان شناسایی شده که در هشت واحد دامداری واقع در سه شهرستان مهدی‌شهر، شاهرود و گرمسار بوده است.

حسینی اضافه کرد: بالغ‌بر ۱۲ هزار رأس دام در برنامه نظارتی دامپزشکی استان سمنان قرار گرفت و ۳۳ رأس دام مبتلا به سل و ۴۳ رأس مبتلا به تب مالت شناسایی و به کشتارگاه فرستاده شدند.

وی تصریح کرد: بخشی از کار درمانی دامپزشکی به بخش خصوصی واگذار شده و ۱۲۳ مرکز فعال در استان سمنان در بخش خصوصی فعالیت می‌کنند و اشتغال ۱۶۰ نفری را فراهم کرده‌اند و ۲۴ ساعته به دامداران و مرغداران ارائه خدمت می‌کنند.

استان سمنان ۱۵ کارخانه دارویی و تولید مکمل دارد

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه ۳۰ داروخانه دامپزشکی فعال در این استان وجود دارد، تصریح کرد: به لحاظ نظارت بر فرآورده‌های خام دامی، اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

حسینی با بیان اینکه 6 کشتارگاه فعال دام و 6 کشتارگاه فعال طیور در استان سمنان وجود دارد، ادامه داد: در 6 ماه نخست امسال، ۸۵ هزار و ۲۴۵ رأس دام و ۱۱ میلیون و ۲۵۸ هزار قطعه طیور به کشتارگاه‌ها در استان سمنان منتقل شدند.

معدوم‌سازی ۷۴ تن گوشت در سمنان

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان تصریح کرد: درمجموع، ۷۴ هزار و ۶6۴ کیلوگرم گوشت قرمز و سفید در کشتارگاه‌های دام طیور استان سمنان به علت مشکلات بهداشتی از چرخه مصرف خارج و معدوم‌سازی شده است.

وی ادامه داد: کشتارگاه‌های طیور همگی صنعتی شده‌اند و در بخش دامی، سه کشتارگاه صنعتی و سه کشتارگاه نیمه‌صنعتی در استان سمنان وجود دارد.

حسینی بیان کرد: استان سمنان ۱۵ کارخانه دارویی و تولید مکمل دارد و ۴۴۶ قلم انواع داروی دام و طیور در این استان تولید می‌شود.

صادرات ۶ قلم از محصولات تولیدی استان سمنان انجام شد

وی با بیان اینکه ۸۵ درصد انواع داروهای دام و طیور در استان سمنان تولید می‌شود، اظهار کرد: استان سمنان دارای رتبه ۲ ازلحاظ تولید دارو و رتبه یک کشوری ازلحاظ تنوع دارویی است.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: در 6 ماه نخست امسال، ۱۵ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در این استان انجام شده است.

حسینی تصریح کرد: در نیمه نخست امسال، ۱۲۶ دوره آموزشی پرورش طیور در روستاها و شهرهای مختلف استان سمنان برگزار شده است.

بازگشت به چرخه تولید

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان همچنین بیان کرد: در ۶ ماه نخست امسال، دامپزشکی استان سمنان چهار دستاورد مهم داشته است؛ نخست اینکه یک کارخانه تولید مکمل معدنی به چرخه تولید بازگشت و با راه‌اندازی این کارخانه، ۸۰ نفر به‌صورت مستقیم و ۳۰۰ نفر به‌صورت غیرمستقیم مشغول به کار شدند.

وی گفت: دستاورد دوم اداره کل دامپزشکی استان سمنان این بود که این اداره کل در جشنواره شهید رجایی به‌عنوان دستگاه برتر انتخاب شد.

حسینی اضافه کرد: دستاورد سوم، صادرات ۶ قلم محصولات تولیدی استان سمنان بود و ۲۵۰ تن صادرات از استان سمنان انجام و لبنیات شرق استان به آسیای میانه صادر شده است.

استان سمنان دارای رتبه ۲ ازلحاظ تولید دارو و رتبه یک کشوری ازلحاظ تنوع دارویی است

وی بیان کرد: درآمد ارزی تولیدات دامی در استان سمنان در ۶ ماه نخست امسال، پنج میلیون و ۲۰۰ هزار دلار بوده است و پنج تن دارو به کشورهای آذربایجان و افغانستان صادر شد و در 6 ماه دوم سال نیز این روند استمرار می‌یابد.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: دستاورد چهارم، برگزاری اردوهای جهادی دامپزشکی بود که با همکاری بسیج، ۶۷ اردوی جهادی دامپزشکی در نقاط مختلف این استان برگزار شد
حسینی با بیان اینکه جابه‌جایی دام در استان سمنان تا ۶۵ درصد ساماندهی شد، خاطرنشان کرد: ۱۸ واحد پرورش شترمرغ و ۱۹ مرکز فرآوری شیر در استان سمنان وجود دارد.

فعالیت ناظران بهداشتی و شرعی

حجت‌الاسلام اصغری، مسؤول نمایندگی ولی‌فقیه در اداره کل دامپزشکی استان سمنان در همین زمینه می‌گوید: در کشتارگاه‌های این استان، ناظران بهداشتی و شرعی حضور دارند و از شروع تا پایان کشتار، نظارت‌های لازم را انجام می‌دهند.

وی تصریح کرد: ۱۶ ناظر شرعی در دامپزشکی استان سمنان فعالیت دارند و نظارت‌های لازم را انجام می‌دهند.

۸۵ درصد انواع داروهای دام و طیور در استان سمنان تولید می‌شود

مسؤول نمایندگی ولی‌فقیه در اداره کل دامپزشکی استان سمنان گفت: این ناظران علاوه بر ذبح شرعی، بر معدوم‌سازی فرآورده‌های غیرقابل مصرف هم نظارت دارند تا تخلفی صورت نگیرد.

اصغری بیان کرد: ناظران شرعی همگی آموزش دیده‌اند و کارت و حکم دارند؛ تنها کسانی می‌توانند کار ذبح را انجام دهند که کارت ذبح شرعی داشته باشند.

مسؤول نمایندگی ولی‌فقیه در اداره کل دامپزشکی استان سمنان ادامه داد: ناظران شرعی در حقیقت ضابط قضائی محسوب می‌شوند و نظارت‌های خود را به‌خوبی انجام می‌دهند.

وظایفی پراهمیت و حیاتی

بررسی بیماری‌های دامی، شناسایی مناطق و منابع آلوده و راه سرایت و طرز انتشار بیماری‌ها، تأمین بهداشت دام کشور از طریق پیش‌گیری و مبارزه با بیماری‌های همه‌گیر و قرنطینه‌ای دام و همکاری با وزارت بهداشت در امر مبارزه با بیماری‌های مشترک انسان و دام از جمله وظایف سازمان دامپزشکی محسوب می‌شود که بسیار پراهمیت و حیاتی است

بر اساس آمارها، حدود 49 درصد از بیماری‌های موجود در جهان بین انسان و دام مشترک است و تا امروز با تلاش‌های اداره کل دامپزشکی استان سمنان و با برنامه مدون برای واکسیناسیون دام‌ها، معدوم کردن دام‌های بیمار و کنترل مرزهای جغرافیایی تا حد زیادی از شیوع این نوع بیماری‌ها در استان جلوگیری شده است.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
سجاد
|
Ukraine
|
۲۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
0
2
رایگان یعنی چی؟
بالاخره از جیب مردم داره خرج میشه. با این تفاوت که بخش خصوصی برای بقاش، حساب و کتاب ریال به ریالش منابعش رو داره اما بخش دولتی چون پوستش در بازی گرو نیست صرفا بریز و بپاشی نمادین میکنه
ضمنا چه کسی از مردم ایران با میل شخصی، دست در جیب میکنه و به کارمندان دولتی دستمزد میده؟
نظر شما
ادامه