کد خبر: ۷۷۴۵۵

حکیم مهر: عامل شکار غیرمجاز یک راس میش وحشی باردار در شهرستان درمیان دستگیر شد.

 به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «رجبی» رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان درمیان گفت: این متخلف حوزه شکار و صید که در فصل آبستن حیات وحش، اقدام به شکار میش وحشی آبستن کرده بود که محیط بانان پس از تعقیب و گریز طولانی در کوه موفق به دستگیری متخلف شدند.

او افزود: با توجه به در پیش بودن فصل زاد و ولد این گونه، در صورت عدم شکار این میش وحشی، تا چند ماه آینده (فصل بهار) شاهد تولد یک بره میش بودیم که متاسفانه با این اقدام ناجوانمردانه و بی رحم این مهم محقق نشد.

رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان درمیان اظهار کرد: پرونده متخلف برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شهرستان شد.

 به استناد مصوبه شورای عالی محیط زیست، خسارت وارده به محیط زیست از لحاظ مطالبه ضرر و زیان به ازای هر راس میش وحشی مبلغ ۷۵۰ میلیون ریال تعیین شده است و همچنین بعلت آبستن بودن حیوان مذکور بر اساس تبصره ۱ توضیحات ضمیمه مصوبه فوق الذکر بهای هر عدد نوزاد پستانداران وحشی که به هنگام شکار در رحم مادر باشد نیز مبلغ ۲۵۰ میلیون ریال تعیین شده است.

این مسئول در پایان ضمن دعوت از سرمایه‌گذاران خارج از بخش دام‌پروری برای فعالیت در این حوزه، تصریح کرد: قطعاً بخشی از مراتع کشورمان در اختیار فعالان صنایع و معادن است که می‌توانند در بخشهایی مانند پرورش شتر مورد استفاده قرار گیرد و در قالب یک همکاری مسالمت‌آمیز بین معدنکاران و دامداران مورد استفاده بهینه قرار گیرد.

به گفته «مهدی غیب الهی» معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان یزد، هم اکنون استان یزد با قریب به ۱۵ هزار نفر شتر و ۱۰ درصد جمعیت شتر کشور در جایگاه سوم کشور قرار دارد که عمدتاً در شهرستان‌های بافق، اردکان و مهریز و سایر شهرستان‌های استان در حال پرورش هستند.

قربانی مرحله چهارم را کنترل و نظارت بر دام‌هایی که وارد شهرستان می‌شود عنوان کرد و گفت: دام‌های غیر مجاز که وارد بازار می‌شوند چالش مهمی در این حوزه ایجاد می‌کنند، البته با هماهنگی عوامل انتظامی و دادستانی برخی از این دام‌ها توقیف و عودت داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قسمت زیادی از کنترل این بیماری در اختیار علوم پزشکی نیست، اظهار کرد: با توجه به اینکه تب مالت عوارض سختی دارد و از طرفی داروهای آن نیز گران است می‌طلبد همه دست‌اندرکاران دخیل در کنترل این بیماری تلاش کنند تا حداقل آمار مبتلایان در این خطه کاهشی و به آمار کشوری یا حتی کمتر برسد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه از حیوان‌گزیدگی به عنوان دومین چالش یاد کرد و افزود: آمار حیوان گزیدگی در این خطه نسبت به میانگین کشوری بالاتر است و متاسفانه هر مبتلا در چند مرحله باید واکسن ضد هاری تزریق کند اما وقتی بیماری از سیستم دفاعی عبور کند بطور قطعی کشنده است.

قربانی بیان کرد: این معضل کشوری است و طبق قانون جمع آوری سگ‌های ولگرد به‌عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌هاست و این موضوع هنوز حل نشده و تهدید بزرگی برای زندگی شهری ایجاد کرده‌است.


نظر شما
ادامه