حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: مراسم افتتاحیه بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران و بزرگداشت «دکتر گودرز ادیبراد» صبح امروز برگزار شد.
به گزارش حکیم مهر، در این مراسم، رئیس سازمان دامپزشکی کشور با یادآوری اینکه امروز مصادف با فتح آندلس به دست مسلمانان و شکست آمریکا در جنگ ویتنام در سال 1957 میلادی است، گفت: «فردا هم سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم است که این روز را خدمت همه اساتید، پیشکسوتان، دانشگاهیان و معلمین عزیز تبریک عرض میکنم.»
«دکتر مجتبی نوروزی» افزود: «امنیت و ایمنی غذا به عنوان مهمترین اهداف توسعه هزاره سوم به معنی موجود بودن غذا، دسترسی به غذا، پایداری در دریافت غذا و ایمنی غذا به معنی اطمینان از اینکه غذای مردم جامعه به طور کاملا سالم و فاقد آلودگی باشد، مورد توجه سران کشورها و دولتهای سراسر دنیا در اجلاس جهانی غذا در پایان هزاره دوم واقع شده است. قرار بود تعداد گرسنگان تا سال 2015 به نصف تقلیل پیدا کند اما بر اساس ارزیابی فائو، در سالهای اخیر گرسنگی در سطح جهان در حال افزایش است. بالغ بر یک میلیارد نفر در کره خاکی با هزینهای کمتر از یک دلار در روز زندگی میکنند و سهچهارم این تعداد برای بقای خود به کشاورزی و دامداری وابسته هستند. این در حالی است که علاوه بر افزایش تقاضای جهانی غذا، این مهم از لحاظ ماهیتی نیز تغییر میکند.»
وی ضمن اشاره به گسترش شهرسازی و تغییر ترجیحات غذایی در کشورهای در حال توسعه، تاکید کرد: «با توجه به منابع محدود، باید توانمندیهای بخش کشاروزی را شناخت. سه چالش عمده غذایی در جهان وجود دارد؛ چالش اول گرسنگی است که در سطح جهان در حال افزایش است. چالش دوم عدم وجود تعادل در رژیم غذایی روزانه و چالش سوم، تولید غذا، نابودی محیط زیست و طبیعت است.»
دکتر نوروزی با بیان اینکه برگزاری این کنگره علمی میتواند ما را در انجام وظیفه امنیت و ایمنی غذا کمک کند، خاطرنشان کرد: «اگر امروز در سازمان دامپزشکی موفقیتی در زمینه پیشگیری و درمان جمعیت دامی و سلامت مردم اتفاق افتاده، حاصل پیادهسازی یافتههای علمی و تحقیقاتی شما عزیزان است. آنچه از محورهای علمی این کنگره مهم مشهود است، توجه به بهداشت و امنیت غذایی، اپیدمیولیوژی، بیماریهای نوپدید و بازپدید، بهداشت و بیماریهای آبزیان، زنبور عسل و... است. سازمان دامپزشکی کشور به دنبال بازمهندسی فرایندهای سازمانی، ساختارها و ماموریتهای تشکیلاتی است. از طرفی با تاسیس مرکز تحقیقات بیماریهای منتقله از دام و فراوردههای دامی به دنبال بنیانگذاری دامپزشکی نوین است.»
فرمودید که همون سیستم ۱۰۰ سال پیشه! ، دو سئوال
۱. مگه جنابعالی ۱۰۰ سال پیش بودید ؟!
۲.سامانه های متعددی که الان هست ، ۱۰۰ سال پیش هم بوده ؟!
بعنوان یک کاربر این سامانه ها، باید اعلام کنم هدف از راه اندازی سامانه ها سهولت در ثبت، آنالیز و ارزیابی داده ها است. کافی است نگاهی به برخی از سامانه های سازمان بیاندازیم، سامانه دارویی مصیبت خاص خود را دارد. سامانه های دام و طیور هم مشکلات خود را دارند. البته به این موارد، بایستی قطع اینترنت و به روزرسانی ها سامانه هم اضافه کرد.