حکیم مهر: معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور از کاهش چشمگیر کانونهای بیماری دام، طیور و آبزیان درنتیجه اقدامات راهبردی این سازمان خبر داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، «دکتر مجتبی نوروزی» افزایش و تضمین سلامت محصولات دام و طیور، همزمان با جهش تولید را از دستاوردهای مهم سازمان دامپزشکی در دولت سیزدهم قلمداد کرد.
وی بابیان اینکه با توجه به تولید ۹۳۰ هزار تن گوشت قرمز و ۱۲ میلیون و ۲۳۰ هزار تن شیر، ما شاهد کاهش ۳۹ درصدی در کانونهای بیماریهای بودهایم افزود: تعداد کانونهای بیماری دامی از هشت هزار و ۶۶۹ مورد کانون بیماری در سال ۱۴۰۰ به پنج هزار ۲۶۱ مورد در سال ۱۴۰۲ با ۳۹ کاهش داشته که از طریق واکسیناسیون بیش از ۳۳۰ میلیون نوبت سر واکسیناسیون بیماریهای راهبردی از قبیل آبله، شاربن، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، تب برفکی محقق شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین با اشاره به تولید دو میلیون و هفتصد هزار تن گوشت مرغ و یکمیلیون و ۲۶۲ هزار تن تخممرغ و رسیدن به رکورد بیسابقه جوجه ریزی ماهیانه به میزان ۱۵۰ میلیون قطعه در ماه، از کاهش ۵۹ درصدی در تعداد کانونهای بیماری طیور خبر داد.
وی بیان کرد: کانونهای بیماری پرندگان از ۱۶ هزار و ۹۵۲ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۶ هزار و ۹۶۱ مورد در سال ۱۴۰۲ کاهش پیداکرده است. تأمین و انجام مایهکوبی علیه بیماریهای راهبردی بهخصوص آنفولانزای فوق حاد پرندگان از اهم اقدامات این سازمان برای نیل به این دستاورد بوده است.
نوروزی یادآور شد: اعمال و ضوابط بهداشتی قرنطینهای مشتمل بر اعمال سازوکار مراقبت فعال و غیرفعال سازمان دامپزشکی کشور نهایتاً منتج به کاهش ضایعات تولیدات دام و طیور و آبزیان شده و افزایش تولید را محقق کرده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تأکید بهسرعت رشد 7.5 درصدی آبزیپروری در ایران گفت: ما درزمینهٔ تولید ماهیان سردابی رتبه اول، ماهیان گرمابی رتبه هفتم و تولید میگو رتبه دوازدهم دنیا را در اختیار داریم و صادرات آبزیان ایران به 60 کشور جهان در شرایط تحریم، نشان از کیفیت محصولات شیلاتی تولیدشده در کشور دارد.
وی با اشاره به درصد صفر شیوع بیماری لکه سفید در مزارع میگوی کشور در سال گذشته بیان کرد: مجموع تلفات بیماریهای مهم ویروسی صنعت قزلآلا در سال 1401 از حدود یکمیلیون و 543 هزار قطعه به کمتر از 399 هزار قطعه در سال 1402 کاهش یافت؛ و تلفات ٢ بیماری باکتریایی مهم صنعت آبزیان نیز از حدود 42 هزار قطعه در سال ١٤٠١ به کمتر از 37 هزار قطعه در سال 1402 تقلیل پیدا کرد.
موفقیت بخش خصوصی شامل مراکز درمانی و داروخانه ها و مایه کوبی ها و مسئولین فنی کشتارگاهها بوده
وگرنه شما دولتی ها درمان کردین یا واکسن زدید یا ناظر کشتار بودید؟
پاسخ روشنه، هیچکدام!